Inlägg från: sofi 88 |Visa alla inlägg
  • sofi 88

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Efter lite turer fram och tillbaka skrev jag tillslut blivandes namn som vårt framtida efternamn och nu har m2b la kuvertet med hinderprövning och namngrejset på lådan för några minuter sen. Fick värsta ångesten förra veckan när jag skulle fylla i namn och ville helt plötsligt inte alls ta m2bs namn, haha, men men, kom fram till att jag får veto på vårt första barns namn (såg någon annan som kört samma taktik så blev lite inspirerad :D). Så nästa vecka kommer väl det godkända så ska vi boka möte med prästen. 

    Skrev lista på allt vi ska fixa innan bröllopet å det var en lång lista. Inhandlade kostym, skjorta, fluga och servett till m2b idag så då kan vi bocka av en uppgift! 

  • sofi 88
    zinizune skrev 2012-03-13 17:44:33 följande:
    Till er som redan skickat in om hindersprövning: kan man skicka anmälan om efternamn i samma kuvert, eller måste det vara två olika?
    Vi skickade allt i samma kuvert :) 

    Börjar fundera på utgångslåt ur kyrkan, ingångslåt blir nog något på orgel men till utgång vill jag gärna att det ska vara någon vanlig låt som är lite glad å sådär, å m2b tycker väl det är en helt ok idé. Är lite sugen på avicii - levels, bra att det inte är så mycket sång men det är en väldigt medryckande melodi som jag känner att jag bara blir glad av. Får se vad prästen säger när vi träffar honom. 
  • sofi 88

    Idag fick vi tillbaka vigselintyg och hinderprövnings intyg. Står också att vi anmält om efternamn vilket vi ju har men det namnet står ingenstans, ska det göra det?

     

  • sofi 88

    Sweet: Tack vad skönt, nu blev jag lite lugnare!
    Känns ganska härligt att det står att vi får ingå äktenskap nu, det blir lite mer verkligt för varje dag som går. 

  • sofi 88
    kaffeälskaren skrev 2012-03-20 20:54:03 följande:

    Härligt, tog det lång tid för er att få tillbaka era papper? Jag lade våra på lådan idag, känns spännande fast det kanske inte är det egentligen


    Det tog max en vecka för oss från att vi la papprena på lådan. 

    Angående namn så får man nog bara bestämma sig. Vi hade svårt att enas men nu har jag ju vikt mig så det får bli hans namn. Känns samtidigt lite roligt att få möjlighet att byta namn :) Även om jag kommer sakna mitt eget gamla. 
  • sofi 88
    lovingyou skrev 2012-03-21 18:49:18 följande:

    En vecka?! på fredag är det två veckor sen vi skickade.. :-/


    Jag ska ta min blivandes namn, för att jag hela mitt liv fått stava till mitt namn och jag tycker det är jobbigt!


    Haha, det har faktiskt jag med :) Jag har ett efternamn med tysk stavning så det är många som tror det ska vara den engelska stavningen... Så det slipper jag, men blivandes har ett efternamn som börjar med Th och det hörs liksom inte att det är ett h där så det får man nog bokstavera med....
  • sofi 88

    Nu har vi bokat möte med prästen, han kommer hem till oss om två veckor, hjälp!
    Så nu är frågan vad man ska göra vid detta mötet :S
    Har noll koll men förhoppningsvis kan väl vår snälla präst guida oss igenom det.  

  • sofi 88

    Kaffeälskaren: Ja, precis. Vill framförallt fråga vad han tror om ingångs å utgångslåtar, haha. Vilket han antagligen struntar helt i, men jag tänkte om han kanske vet vad som brukar vara fint å sådär. Å så lägga upp programmet. Vi är ganska säkra på vilka psalmer vi vill ha, blir nog "den blomstertid nu kommer" och "i denna ljuva sommartid". Passar ju bra på sommaren och det är inga okända sånger. Å så ska vi ha de vanliga löftena, inte hitta på några egna, det hade kunna bli hur dumt som helst om jag känner mig själv rätt nämnligen :D

    Idag har jag beställt brudbuketten! Känns stort, men hon sa att jag ska komma in ca 1 månad innan och spika exakt vilka blommor jag vill ha, men det blir nog en lite mindre bukett till mig (eftersom jag inte är så stor) med mycket liv i, ska vara 6 pioner tror jag vi sa och lite andra blommor i vitt, grönt å rosa. Min tärna får en i samma stil men med 3 pioner istället. Rundbundna buketter, ingen hållare. Å jag får det till mitt budgetpris 1 500 kr. Vi bestämde oss för att skita i corsager till killarna för de kommer ha illgröna näsdukar i sina fickor ändå. Så blir för mycket färg tror jag.  

  • sofi 88

    Kaffeälskaren: Vi har med valt solister och deras sånger så våra största problem är fortfaran in och utgångsmusik. Det känns ju omöjligt att välja... Har ni bestämt dem?

    Vilket kanonpris du har fått på bukett och allt! Kommer säkert bli toppen. Men visst är pioner helt underbara. Jag var helt inställd på å skippa det bara för att jag hört att pioner är så himla dyrt, men det gick ju att få, nu kommer jag ju inte ha en bukett med bara pioner utan bara 6-7 stycken men ändå :) Längtar tills man får se den färdig, de gör den på fredagen den 6e å så får jag åka och godkänna den och sen hämtar jag den på lördagen :) 

  • sofi 88

    Ingångsmusik kan jag också tänka mig något traditionellt men ut vill jag gärna ha något som känns lyckligt och positivt. Ett tag ville jag har journey - anyway you want it, men m2b tycker tydligen inte den är passande eftersom han nu efter flera år påstår att den handlar om sex... Och ja, det gör den antagligen men so what!!! Då får vi ju det inför gud och allt för då är vi ju faktiskt gifta... Men nu har jag blivit sugen på avicii - levels men då såg m2b typ grön ut i ansiktet och påstod att den kan vi ju ABSOLUT inte ha. Men jag älskar den, sån härlig fart i den och den är så lycklig i melodin på något sätt. Så nu är vi tillbaka på ruta ett ännu en gång. M2b är hårdrockare men jag har sagt att jag inte går ut till någon stenhård låt för det känns inte alls mysigt. 

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!