• JNT

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Hej!


    Som sagt, finns det fler brudar än jag som gifter sig 7/7 2012? Tänkte det kunde vara kul att veta lite hur långt ni har kommit med era planer, vilka funderingar ni har och så vidare... Kunde vara kul att följas åt fram till den stora dagen! :)


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-24 21:12
    Vi som är med i tråden så här långt:

    JNT bor utanför Värnamo, gifter sig i Åminne som också ligger utanför Värnamo
    sofi 88 bor och gifter sig i Jönköping
    operfekt bor och gifter sig i Härryda
    Mrs S 2012 bor i Linköping, gifter sig i Skottland
    kaffeälskaren bor och gifter sig i Göteborg
    AA120602 bor och gifter sig i Kungsängen
    Vingilot bor i Norrköping, gifter sig i Kungshamn

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-24 23:04
    linduspindus76 bor i Stockholm, gifter sig på Ljusterö
    Bonzo2012 bor i Göteborg, gifter sig på Skaftö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-24 23:28
    Anna88 bor i Helsingfors och gifter sig i Kronoby, Finland
    tout lamour lamour bor i Norrtälje och gifter sig i antingen Upplands Väsby eller på en ö utanför Norrtälje

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-31 17:43
    Berlan gifter sig i Gammelstads kyrkstad utanför Luleå
    lycka2012
    lundabrud

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-12 21:18
    lycka2012 bor i Göteborg, gifter sig i Italien
    Dazzle bor och gifter sig i Bredaryd utanför Värnamo

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-19 19:58
    Suzanne
    vilja gifter sig i New York
    zinizune gifter sig på Orust

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-10-30 23:24
    knyttan gifter sig i Kalmar
    Cissy85 gifter sig i Växjö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-12 00:12
    lazyp gifter sig i Piteå
    Kalumi gifter sig i Linköping
    lovingyou
    sweet gifter sig i Malmö
  • Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!
  • sweet

    Oj va tiden går fort nu...1 månad och 7 dagar kvar.
    Igår skickade jag brevet med våra intyg och vittnen till vigselexpeditionen så det känns skönt att ha det klart. Ska ringa i nästa vecka tänkte jag och se om de kommit fram ordentligt.

    Nu på morgonen gjorde jag en håruppsättning som jag verkligen gillar så den får det nog bli.
    Använde en hår donut och sen med resterande håret gjorde jag en fläta och la runt. Sen ska jag ha lite små grejer i för att få det lite mer speciellt tänkte jag.

    Har börjat göra en lista över vad som ska med...men känns som om det ska med en massa saker till på den. Får väl ta en kväll och sätta mig och fundera ut allt som ska med.

    Ang. bolero så har jag nu två stycken hemma då den första inte alls var samma vita färg som klänningen tyvärr. Kommer nog att bli rätt varmt med den men känns på tok för naket utan.

    Igår beställde jag ett paraply från bröllopsbubblor. Så nu har vi nog nästan allting klart. Bara några små saker att fixa. Hur går det för er andra? Börjar ni också bli lite små nervösa?

  • Dazzle

    Idag ringde äntligen prästen (2,5 veckor efter han skulle ringa) och sa att jag inte behövde oroa mig, att det finns en kantor inhyrd, men att han ringt fel brudpar och informerat om detta... på något sätt blev jag inte lugnare alls...

    Sambons mamma kollade på sambons skjorta och väst igår och tror absolut att man kan sy in det. JAg har gett upp söka på internet och tog fram en hederlig telefonkatalog, hittade en sömmerska 12 km från mig och är välkommen dit imorgon! Skönt!!

    Tömmer posten varje dag i väntan på namnändringen men jag tänker att jag borde kunna se när den gått igenom om jag loggar in på skatteverket varje dag och kollar vad det står för namn... Ska ringa folkbokföringen å fråga om jag ska vänta på beskedet eller skicka hindersprövningen nu ändå. Det kan ju kanske kvitta om personnumrena stämmer. VAd tror ni?

  • sweet

    Dazzle:
    Först tänkte jag skriva vad skönt ang. prästen men sen läste jag klart...men du behöver nog inte oroa dig. Har han blandat ihop er nu så lär han nog dubbelkolla så han inte råkar göra det igen. Men skönt att åtminstonde få svar så du slipper gå och vänta på det.

    Härligt att du hittade en sömmerska och va snabbt du fick tid!

    Om jag vore dig så skulle jag ringa skatteverket och prata med dem så det inte blir några fel.

  • Dazzle

    Ska ringa skatteverket imorgon.. Idag orkade jag bara inte...


    Måste bara berätta något roligt, vår grann-tant tillika gammelmoster är senil och har nu ringt och anmält sig fyra gånger.. skitsött... varje gång är hon helt hispig för hon glömt anmäla sig och det är långt förbi anmälningsdatumet... =).

  • sofi 88

    Ikväll har vi provsmakat menyn från cateringfirman och den var lika god som vi trodde innan! 
    Så nu kör vi bara på helt enkelt. Känns skönt nu när maten är löst.
    Håret är ju med löst, å så får jag halsband och örhängen av mor och far i examenspresent så då är smycken också ok. Allt börjar lite falla på plats nu :)

  • 7juli

    Nu har nog näbbklänningarna löst sig,tack för hjälpen alla härinne! =) Har två olika att välja mellan, men skall ringa och dubbelkolla med firmorna att de verkligen finns inne på lager och hur lång leveranstiden är på dessa!


    Men nu har jag en annan fundering, vi vill självklart köra en bruddans på kvällen men dock ingen brudvals utan en lugn dans! Men jag hittar ingen bra låt, någon som har något bra förslag?

  • Dazzle

    7juli > jag tror man ska undanhålla sig från att välja låtar som är supermorderna just nu utan mer klassiska låtar som man vet man kommer lyssnapå i framtiden.


    sätt dig å lyssna på massa låtar på youtube å klicka vidare så får man massa tips =). Hur sakta vill ni ha? Vi ska göra ett medley där de lugna låtarnaän så länge är de från vigseln. Tänker det blir fint att binda ihop musiken på kvällen med låtarna man valt till kyrkan och att de får ännu större mening. Särskilt om man inte redan har någon låt man verkligen vill dansa till.


    Våra låtar till kyrkan är förresten:


    Glory of Love
    A Moment Like This
    At the Beginning

  • 7juli

    Dazzle: det du skrev om att köra ett medley med låtar från vigseln, kanske hade varit något att fundera på! =) Tack för tipset.

  • Vingilot

    Idag har blivande maken beställt sina kläder. Höll på att bli totalpanik men så råkade jag komma på att jag glömt kolla på ett ställe alldeles i närheten och där hittade jag en supertrevlig dam som inte bara hade kläder att sälja som vi kände blev bra utan dessutom kände till platsen vi ska gifta oss på (Väjern/Hovenäset/Kungshamn) och vi pratade massor om Bohuslän och allt möjligt.

    Ringarna är på g också, svårt att välja ringstorlek tycker jag. Mitt finger blir liksom jättetjockt direkt ovanför förlovningsringen. Men det blir nog bra.

    Idag ringde de från församlingshemmet där vi ska ha kalaset och frågade lite trevande när vi trodde vi skulle vara klara där på kvällen. Visar sig att ett dopsällskap bokat hemmet till kl 11 dagen därpå. Sist vi pratade om det fick jag bilden av att vi hade både söndag och måndag på oss att städa. Nyckeln skulle inte tillbaka förrän på tisdag och jag tycker mig minnas att hon nämnde att ingen skulle in där förrän på onsdag, men hon menar att vi inte pratat om städningen alls. Jag kan inte svära på att jag har rätt, min hjärna är rätt sönderfrätt av bröllopsstress, så jag tar allt jag tycks minnas (eller inte minnas....) med en nypa salt nuförtiden. Men j-ligt trist att plötsligt behöva ställa sig och städa när tårtan är uppäten...Rynkar på näsan Inte så jag tänkt mig avslutningen på vår stora dag... Jag tror säkert att våra föräldrar ställer upp och hjälper oss eller rent av gör det själva så vi slipper, de är snälla, men det känns inte bra att behöva be dem om det. De är hyggliga och hjälper oss med förberedelserna redan, känns helfel att be dem diska och städa innan de åker hem/till hotellet....Rynkar på näsan Vet inte hur vi ska ordna det faktiskt. Vi får nog hjälpas åt allihop, (de som inte har långt att åka alltså), så går det ju fort iaf.

  • zinizune

    Vi har i veckan varit och provat m2b kläder, han ska hyra, och de satt perfekt. Känns så skönt!


     


    Idag har vi även sms:at ut att de som önskar fisk istället för kött får höra av sig innan söndag, för på måndag ska jag boka maten slutgiltigt.


    Vi kommer att göra förrätten själva: en västerbottencreme på kvaring och spenatbädd, toppad med rädisor.


    Till varmrätt blir det: Honungs- och rosépepparstekt kalventrecot. Serveras med västerbottenpotatis, ugnstorkade coctailkvisttomater samt rostad kung sololök


    eller


    ugnsbakad rödtungfilé med pepparrotssmör, marinerad sparris och karamelliserad lime.


    Vi kommer inte att ha någon efterrätt utan "bara" tårta.


     


    Vi är hittils 52 st (osa går ut imorgon) på festen, men några fler under vigseln då barn får vara med.


     


    På tisdag ska jag hämta min klänning som har varit hos sömmerska, ska bli så roligt och skönt att få se den!

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!