Inlägg från: Mrs S 2012 |Visa alla inlägg
  • Mrs S 2012

    2012-07-07 Fler än jag?!

    Skitbra datum! Hinner ha semester ett par veckor och så finns det tid för långresa efter bröllopet!


    Vi har prel.bokat vigselplats (ej kyrka) och håller på och diskuterar menyn/pris med en restaurang. Då vi kommer att gifta oss utomlands känns det som vi behöver vara ute i god tid! Så vi vet vad vi måste göra de gånger vi är där!


    Annars surfar jag mest runt på ebay, etsy och brudklänningssidor! Har inte beställt något ännu, men tror att jag vet vad jag vill ha!

  • Mrs S 2012

    Sofi 88, Jönköping, Jönköping
    operfekt, Härryda, Härryda
    Mrs S 2012, Linköping, Skottland

  • Mrs S 2012
    sofi 88 skrev 2011-09-07 14:56:54 följande:
    Idag är det ju exakt 10 månader.
    GAAAAHHHH!

    Jag tänker att det är huuur långt som helst kvar. Men det är bara 10 månader... Hjälp!
    Måste snart seriöst ta tag i klänningsletandet!

    Vi väntar på att få höra pris/person från restuarangen vi troligen ska vara på. Så bara det är fixat så ska vi försöka hitta billigt och bra boende för våra gäster. De kommer ju kanske runt 25 st från Sverige som behöver någonstans att bo!
  • Mrs S 2012

    Vi kommer att skicka ut ett save-the-date mail typ :)
    Eftersom vi gifter oss i Skottland mitt i semestern så kommer vi skicka ut lite information om hotell, flygplatser och lite saker att göra runt omkring. T.ex. golfturneringen som planeras för de som vill på fredagen.
    Detta kommer vi att maila ut hyfsat snart, nnan jul i alla fall, tll svenskarna som kommer över som vill boka i god tid.
    Sedan skickar vi nog ut inbjudningarna i början av mars kanske.

    Jag har köpt min klänning och vi har bokat och fixat med restaurangen till festen! Vigsellokalen är bokad sedan tidigare, men vi har spikat tiden för vigseln.
    Känns skönt att de stora och viktiga sakerna är klara!

  • Mrs S 2012

    Idag skickar vi ut "Save-the-date-mail" med info om flygplatser och hotell till våra svenska gäster så att de kan planera sommarens Skottlandssemester!
    Många har redan frågat mig om sådant så jag tänkte att det är lika bra att knåpa ihop lite info som alla får.

    6 månader = 182 dagar :)

  • Mrs S 2012
    sofi 88 skrev 2012-01-10 18:57:56 följande:
    Jag är osäker på vilken storlek jag i så fall skulle ta... Men jag ska prova fler bhar i butik å så får vi se om jag skickar tillbaka, byte eller hur jag gör. Men jag blir så SUR när det inte passar :o Hatar prova BHar!
    Den finns på Lindex om du har ett sådant i närheten!
  • Mrs S 2012
    lovingyou skrev 2012-03-07 06:27:59 följande:
    Idag är det 4månader kvar!
    Dags att posta hindersprövningen! Vi åker till Skottland om en månad och ska träffa bl.a. vigselförättaren, så jag borde hinna få tillbaka den från Skatteverket innan vi åker!
  • Mrs S 2012

    Oj jag hade fattat det som att "namnpappret" inte behövdes skickas in förrän strax före vigseln... Pratade med en person på Skatteverket ang. vigsel utomlands. Har för mig att han sa att de inte behövdes skickas in samtidigt.

    Kanske ska posta det andra pappret direkt?! Eller ska jag vänta tills jag får tillbaka hindersprövningen? Eller kanske jag rentav ringer någon imorgon och kollar! Vore tråkigt om det blev försenat och jag inte får med det när vi åker.

  • Mrs S 2012

    Ringde till Skatteverket och kollade. Jag behövde INTE skicka in båda papper samtidigt. Anmälan om efternamn kan skickas in när som, helst före vigseln dock. Nu har jag några månader på mig att bestämma mig vad jag sa heta...

  • Mrs S 2012

    Jag postade hindersprövningen i tisdags och idag kom den tillbaka godkänd i brevlådan!

    Hade ju inte förväntat mig något annat än att den skulle bli godkänd men nu känns det väldigt verkligt! Jag får ingå äktenskap enligt svensk lag!

    Nu har jag börjat klicka hem massa saker på eBay och det känns som om planeringen kan dra igång på allvar. Vi ska skicka ut inbjudningarna vid påsk, men några av mina vänner och min familj har redan bokat flygbiljetter så det känns häftigt att veta att de kommer att vara där :)

  • Mrs S 2012
    kaffeälskaren skrev 2012-03-12 19:02:01 följande:
    Menar ni tjejer att vi kan skicka in våra papper nu på hindersprövning och namnbyte utan att det hinner gå ut??? (har inte hunnit slänga någon kik i kalendern ännu...)
    Yes, den är giltig i 4 månader! Dock insåg jag just att de har varit supersnabba på Skatteverket, jag postade den 7 mars. De måste ha godkänt den så fort den kom in för den är bara giltig till 8 juli...
  • Mrs S 2012

    Idag är det bara 99 dagar kvar :)

    Vi ska snart till Skottland och träffa vigselförättare, restaurang, frisör m.m.
    Just nu behöver vi göra en "grovplanering av vigseln.. Troligtvis blir det bröllopsmarsch på gitarr när vi går in. Det är ett ganska litet rum så gitarr blir mycket trevligare än en CD.
    Nu funderar vi mest på vad vi ska ha för musik och dikter under vigseln. Vi vill ha en på engelska och en på svenska, men har svårt att hitta någon på svenska som är lite lättsam och rolig. Någon som har ett bra förslag? Har försökt leta på nätet.

  • Mrs S 2012
    sofi 88 skrev 2012-04-17 20:32:51 följande:
    Den passar så bra på just bröllop, blev så glad att min syster lyckades hitta tre passande texter, varav en denna vi valde, inom en timme från att vi frågat :) Roligt när andra engagerar sig med på något sätt.
    Vilka texter hittade ni? Vi har problem med att hitta något som min syster ska läsa.
  • Mrs S 2012
    Vingilot skrev 2012-05-01 22:22:29 följande:
    Känner mig lite som om nerverna sitter utanpå nu. Har inte full koll. Inte alls. Vet bara att det är mkt kvar och att jag inte kommer att kunna styra och kontrollera allt. Vi har satsat på ett litet och enkelt och anspråkslöst bröllop för att slippa så mkt stress som möjligt, men det är gott om den ändå. Och det visste jag ändå, hade blivit varnad.

    Just nu känner jag mest att jag vill att allt ska vara över. Nån gång ibland glimrar lite förväntan till, men annars är det mest ett marathon, en transportsträcka till den stund då jag kan andas ut. Hoppas jag kan vända det.
    Jag känner igen känslan!
    Ska ju också gifta mig på annat ställe än där jag bor så det känns som om jag inte kan göra så mkt. Vi flyger över till Skottland 2v före vigseln och då måste vi ha stenkoll på vad vi ska göra under den tiden.

    Jag oroar mig för ALLT just nu, att gästerna ska ha tråkigt, att maten ska vara äckligt, att gitarristen ska bli för nervös och inte kunna spela... Listan är oändlig!

    Hoppas att det känns bättre snart för din del!
  • Mrs S 2012
    Vingilot skrev 2012-05-02 23:28:16 följande:
    Men sedan tänker jag att bara vi blir gifta så är ju dagen faktiskt att betrakta som lyckad.Skrattande

    Det är ju sant ;)


    Bara vi har kul så skiter vi i resten!

  • Mrs S 2012

    Är det någon som har börjat misstänka möhippa än? Jag vet att det är 2 månader kvar (imorgon!) Men vi kommer åka härifrån på midsommar och då är det inte så väldigt många helger kvar.

    Vet att det är något på gång då sambon skrek åt mig att logga ut från hans facebook när jag kollade en sak på hans dator och en kompis sa åt mig att blunda när hon skulle kolla sin mail!

    Tycker det känns liiiite jobbigt att inte veta vad som händer!
    Men är nog mest nyfiken!

  • Mrs S 2012

    Vi har ingen bröllopsförsäkring... Det kanske man borde ha haft, men det kändes inte som det.

    Har hunnit med ganska mycket den senaste tiden. Lämnat in klänningen för lite sista fix, bestämt mig för ring (ska beställa den på lördag då jag väntar på lite brillianter från annat håll) kontaktat alla som ska kontaktas (smink, hår, foto m.m.) bokat musik, börjat med festhäfte, fixat med favours, möhippa...

    Hade en alldeles underbar lördag med alla mina nära vänner! Även att de inte känner varandra så kändes det som om de gjorde det. Alla verkade gilla varandra vilket var riktigt kul! Vi åt lunch, lekte lekar, spenderade flera timmar på en spa-avdelning med vin, ost, kex m.m. Sedan åt vi en härlig middag och drack drinkar innan vi gick ut och dansade. På söndagen åt vi en stor frukost innan alla åkte hem till sitt! Eftersom jag har varit sjuk det senaste halvåret och precis börjat må bra igen, så var det alldeles lagom nivå på det. Mina vänner vet vad jag vill ha och behöver!

    Nu känns det extra kul att alla har träffats inför bröllopet!

  • Mrs S 2012

    Nu har jag gått på semester och imorgon flyger vi till Skottland! TROR att jag har fixat allt jag måste ha med mig härifrån. Ring, klänning + allt som hör dit. De kommande två veckorna blir det bröllopsplanering på heltid. Mitt största orosmoln nu är att vi inte vet vilken vigselförrättare vi får. Har faktiskt inte hört något alls, hoppas att alla papper är i ordning. Går till kommunkontoret first thing på måndag och hoppas på svar.

  • Mrs S 2012

    Har varit på plats i skottland i snart två veckor och igår kom min familj. Väldigt stressande att försöka hålla reda på gäster och vara trevlig mot alla! Ska strax åka o fixa mina naglar och sen ska jag ånga klänningen! Tur att svärmor har en "ångmaskin" Det behövs efter flygresan! Sen tror jag att allt är klart! Ska såklart dekorera lokalen, men det är bara det sista piffet då personalen dukar och så! Lycka till alla brudar :)

Svar på tråden 2012-07-07 Fler än jag?!