• lilja

    Öviksbrudar 2012

    Millan1984 skrev 2012-02-18 16:12:29 följande:
    Det var smart. Jag har letat reda på allas adresser (gjorde jag ganska tidigt i planeringen), men några har flyttat, så vissa måste man kolla upp adress på igen. Vad spännande, har själv aldrig köpt något från nått sånt ställe. hur vill du att din ring ska se ut??
    Oh, jag velar. Just nu är jag inne på en enstensring, kanske med barnens månadsstenar vid sidan om och ev. min sambos namn ingraverat. Vi får se. Jag lägger upp en bild sen :)
    Nu är alla adresser skrivna, så nu ska jag bara fixa frimärken så lägger jag dem på lådan.
    * 21 juli 2012 *
  • lilja
    Millan1984 skrev 2012-02-19 14:05:30 följande:

    Hur stor sten vill du ha?? Själv hade man ju velat ha en stor men ekonomin och det praktiska sätter stopp. Men en sten på 0.25 tänker jag ha


     


    Ja man får inte så mycket för pengarna i Sverige, men en sten på 0.60-0,70 kanske det blir. :))
    Guldet har vi själv så det blir ju inte så mkt för arbetet.
    * 21 juli 2012 *
  • lilja
    lovemealways skrev 2012-02-19 13:56:43 följande:
    Vi skrev gästlistan i en excel-dokument. En kolumn för adress, en kolumn för specialkost, en kolumn för ja, en för nej osv. Smidigt!

    Vi har lite fotograffunderingar. Hade tänkt på en av mina bästa vänner. nu visar det sig att de troligtvis inte kommer då de hade bokat en utlandsresa :( sedan hade vi ytterligare en bekant till en bekant som fotat bröllop i vänskapskresten. Hon fotar inte bröllop längre....nähäpp.....laila estvall har vi hört mycket gottt om, men hon väntar barn i juni...vi måste kolla om hon ändå skulle kunna tänka sig att ta ett bröllop i maj....om inte....har ni förslag? Det gäller främst fotografering under vigseln.

    Det verkar lösa sig med restaurangfrågan för oss. De som hade avtalet förut har sagt att om det inte fixar sig så tar de hand om de bokningar de gjort innan deras avtal gick ut. Så det är ju skönt att veta att vi har någon.vet inte vem än, men att det blir någon :)

    Bröllopsresan håller också på att ta form. Flyg bokat och en handpenning betalt. Ljuva Hawaii :)
    Laila är jätteduktig, tror tyvär hon bara jobbar april ut, men hör med henne ialla fall.
    * 21 juli 2012 *
  • lilja
    lovemealways skrev 2012-03-12 17:53:16 följande:
    Vi har pratat med laila estvall som fotograf och fått prisförslag. Det lutar mot att vi kommer att bestämma oss för henne. Hon ska vara mammaledig från juni, men väntar inte barn förrän augusti, så i maj tar hon bröllop. Ang präst så har vi Zandra Zinner. Vi önskade henne så det känns kul att det blir hon. Hindersprövning är inskickad, men vi skickar in namnändring sedan. Vi ska resa ca en månad efter bröllopet och jag reser i mitt gamla namn, så jag vill nog inte att alla papper blir färdiga allt för tidigt :)
    Antar ni gifter er i Själevad, kan man få reda på vilken präst man får redan nu??
    * 21 juli 2012 *
  • lilja

    Jag ringde på expen idag hon trodde de skulle ha möte 17 april, så  man kunde ringa efter det.


    * 21 juli 2012 *
  • lilja

    Var på Blomsterhörnan i Gullänget idag och frågade lite om buketter och corsage. Tror det var Hanna som hjälpte mig, och hon var supergullig. Har tänkt mig en enkel rund bukett med röda rosor ochganska långt "handtag", liknande bukett till dottern ev. vita rosor eller en anna vit blomma hon visade mig. Samt tre corsage, en till blivande, min pappa och sonen.
    Hon trodde det skulle landa på kring 1400:-, då jag önskar väldigt enkla buketter.
    Tycker inte det var så farligt, hade räknat med mer.

    Åkte hem till mamma och prövade klänningen också. Måste bara kolla så man inte lagt iväg, men det var lugnt. Måste bara korrigera över bysten, vilket mamma tänkt hjälpa mig med. Vi ska kolla med Sömmerskan på Strandgatan innan vi gör något, så man inte "syr bort sig".

    Har börjat trilla in lite svar på inbjudningarna, tyvärr några bortfall :( Men sånt får man ju räkna med när det är mitt i sommaren.


    * 21 juli 2012 *
  • lilja
    Millan1984 skrev 2012-03-15 16:56:15 följande:
    Dagen började inte så bra för mig, men nu är jag sjukt glad. Var med i en tävling här på BT att man kunde vinna en ring, bildtemat var rund, och jag vann är sååååå glad och tacksam, jag vinner ju aldrig något, så nu kan inget gå fel idag :p
    Grattis Millan! :D
    * 21 juli 2012 *
  • lilja
    lovemealways skrev 2012-03-18 10:28:25 följande:
    Hur har ni tänkt göra placeringskort? Jag funderar ena stunden på att följa brudochbrollop.se:s göra-själv varianter med antingen trolldel eller ett hjärta att sätta på glaset. Nästa stund är jag inne på panduro och hittar "vanliga" palceringskort, dubbelvikta, som man ställer på bordet, för att därefter tänka att en golfpeg med våra namn och datum och en namnlapp fastklistrad. Antingen istucken en trolldegsklump eller liggandes på tallriken.....what to do?

    Nästa fundering är blommor på borden. Hur har ni tänkt? Ljus är ju mysiga, men risken är ju att det blir tokvarmt med massa ljus...
    Jag har stansat brickor med gästernas namn som vi kommer ha som placeringskort. Brickorna knyter jag fast med svarta band i små genomskinliga favorsaskar som vi tänkt fylla med röda gelehjärtan. Sen kan varje gäst ta med sig bricka & ask hem. Brickan kan de antingen sätta i ett halsband eller ha som hänge i nyckelknippan.
     Blir en del av utsmyckningen också på borden då det går i våra färger vit/svart/röd.
    Om du ändå tänker pyssla lite tycker jag du ska gör anågot som de kan ta hem som en liten gåva.

    Ang. blommor kommer jag köpa röda rosor som jag klipper bort stjälken på och lägger i vatten i IKEAs galej-ljuskoppar. Jag och mamma har köpt gamla ljusstakar på loppis som min snälla mamma målat svarta, vilka vi kommer ha vita ljus i. Sen vet jag inte om jag vill ha så mycket mer på borden, tycker det lätt blir för mycket.

    Har köpt röda doftljus till toaletterna och gjort små texter som jag tänkte rama in och sätta upp där det passar.
    Ex.





    * 21 juli 2012 *
  • lilja
    hjgs skrev 2012-03-22 16:54:34 följande:
    Idag fick vi hem godkänande av hindersprövningen
    Hur länge är den giltig?
    * 21 juli 2012 *
  • lilja
    hjgs skrev 2012-03-22 22:36:00 följande:
    Den är giltig i 4 månader så till 21a juli gäller vår
    Åh, fram till vår bröllopsdag... ;)
    * 21 juli 2012 *
Svar på tråden Öviksbrudar 2012