• November 2011♥

  Sön 19 jun 2011 11:44 Läst 3395 gånger Totalt 22 svar
  Maria och Toni
  Visa endast
  Sön 19 jun 2011 11:44

  Finns det fler brudar som planerar bröllop i November 2011? Hur långt har ni kommit och är ni sugna på att byta lite idéer och inspiration? Glad

 • Pernil­lapern­illa
  Visa endast
  Sön 26 jun 2011 07:55 #1

  Hej!!

  Jag ska gifta mig 11 November....
  När gifter du dig och var?

 • petite­moi
  Visa endast
  Sön 26 jun 2011 09:18 #2

  Jag gifter mi den 19 November:)
  Vad kul att det finns fler.
  Idag skall jag fixa färdigt det sista med inbjudningarna, ska bli kul.
  Jag gifter mig på örenäs slott i Helsingborg:)
  Ni då?

 • Maria och Toni
  Visa endast
  Tis 28 jun 2011 23:09 #3

  Vad kul att det finns fler novemberbrudar! 
  Vi gifter oss också den 19 november (men vi hade först tänkt oss datumet 11-11-11.) ;)

  Vi har bestämt att gifta oss i Älvkarleby kyrka, en gammal stenkyrka från 1490-talet. Kyrkan är inte speciellt stor men mycket vackert utsmyckad med målningar och kristallkronor. Platsen för festen är också bokad.Det blir på en restaurang vid dalälven inte så väldans långt från kyrkan. 

  Då november är en väldigt mörk månad så hoppas vi på snö på bröllopsdagen. De två senaste åren har snön kommit tidigt så vi håller tummarna på att den gör det, det här året också. Hoppas iallafall på ett lätt täcke av gnistrande kristaller. Har kollat upp lite grann om när solen går ner kring tiden för bröllopet och det verkar som det sker vid 15.00 tiden (vigseln är bokad till 14.00. Planerar att fylla kyrkan med vita ljus i alla dess former,värmeljus, blockljus, you name it, för att få ett vackert sken.

  Drömmer lite grann om att få åka häst och släde till festplatsen, det skulle vara vackert. Vägen fram till festplatsen ( som går över en kort bro och upp för en liten backe) vill jag pynta med marschaller. Utanför festlokalen tänker jag mig islyktor och en lång röd matta. :)

 • Maria och Toni
  Visa endast
  Tis 28 jun 2011 23:17 #4
  petitemoi skrev 2011-06-26 09:18:37 följande:
  Jag gifter mi den 19 November:)
  Vad kul att det finns fler.
  Idag skall jag fixa färdigt det sista med inbjudningarna, ska bli kul.
  Jag gifter mig på örenäs slott i Helsingborg:)
  Ni då?
  Ååh så underbart att gifta sig på ett slott! :D Har alltid drömt om att åka iväg på en slottsweekend. Det kanske äntligen kan bli av nu...tänker på en kortare honeymoon hihihi. Har också hållt på och fixat med inbjudningarna här i dagarna, de ska bara stoppas i kuvert och skickas iväg. :)  På torsdag ska jag iväg och prova klänningen/klänningarna  en sista gång innan jag bestämmer mig. Wiiii!!!
 • Maria och Toni
  Visa endast
  Tis 28 jun 2011 23:19 #5
  Pernillapernilla skrev 2011-06-26 07:55:55 följande:
  Hej!!

  Jag ska gifta mig 11 November....
  När gifter du dig och var?
  :D Vi hade också tänkt det datumet men det blev lite knepigt med jobb, ledighet och så. Var gifter på dig? :)
 • Maria och Toni
  Visa endast
  Tis 28 jun 2011 23:40 #6

  Hur långt har ni hunnit i era planeringar?
  Själv så känner jag att jag har svårt att få tiden att räcka till riktigt eftersom vi har en dotter på 10 mån. Det är oftast kvällarna som jag/vi har chansen att få något gjort (leta inspiration på nätet). På dagarna har jag ringt runt till olika frisörer, fotografer, blomsterhandlare mfl och kollat priser.

  Så här långt har jag kommit:
  Kyrkan är bokad, festplatsen lika så (mat,dricka,dukning).
  Klänningen köper jag troligvis på torsdag. :)
  Ringar har jag tittat på men har svårt att bestämma mig.
  Musik/underhållning är bokad (en trubadur) förövrigt har jag en underbar Toastmadame som planerar själva festen.
  Färgtema:Vitt,silver, rojalblue alt. mörklila (det lutar mer åt lila men då jag ska ha röda rosor är jag rädd att det skär sig, vad tror ni?)
  Frisyr/smink: Har kollat lite priser på olika ställen (priser mellan 2000-3000 bara för frisyr.)
  Transport: Häst och släde eller limousin beror på vad vi får tag på och till vilket pris.
  Vad har jag glömt?
  Skor och tiara. No clue! Skulle gärna vilja ha lite bling.
  Blommor: Vill ha röda rosor i en liten, rund, hårt bunden bukett.
  Fotograf:Min syster är väldigt duktig men jag funderar också på att anlita en annan tjej.What to do, what to do?
  Dukningen:Det mesta kommer att gå i vitt och silver. Vill ha dekorationsdiamanter och röda rosenblad och massor med ljus i olika former. Funderade på speglar som löpare mitt på borden under ljusen ett tag för att få en snygg effekt. Men just nu så står allt bara still.:/

 • petite­moi
  Visa endast
  Ons 29 jun 2011 19:13 #7

  Åhh så roligt Maria!
  Jag som började tro att jag och min sambo var dem enda här inne som skulle gifta oss den 19 November, kul med fler.

  Mina tankar är ganska lika dina märker jag, jag hoppas också på snön, förra året snöade det redan då så det hade varit underbart. Vi skall också ha vigsseln kl. 14.00 just eftersom att solen går ner så tidigt och man vill hinna synas lite i dagsljus haha:)
  Våra färgtema är: Vitt, silver, guld och duvblått. Vi kommer gifta oss på slottet och sedan ha festen en etage upp, däremellan skall vi fotograferas, vi har också bokat en trubadur/musiker som sjunger och spelar aukustiskt vid vigseln och sedan står för musiken under kvällen blandat mellan live och ikkelive hehe,

  Det låter ju helt underbart med häst och släde och marschaller, riktigt fint, hoppas hoppas på snö!
  Spännande med kl'änningen, vad är det för klänning du är inne på? Jag hämtar min den 16 juli i köpenhamn sen skall den lämnas in här hemma för att sys upp lääängtar!

  Vad det gäller det lila och röda så tror jag inte alls att det skär sig har du bilder på nyanserna?
  Du har ju kommit ganska långt i planerandet, skönt ju:)
  Just nu är det killens kläder vi är inriktade på, har inte kollat upp det alls ännu..
  ska bli kul.
  Vi får följas åt här inne:)

 • Maria och Toni
  Visa endast
  Tor 30 jun 2011 20:36 #8

  Hej Petitemoi!
  Ja vi måste definitivt följas åt här på BT. Det skulle vara kul eftersom det verkar som våra tankar är ganska lika och vi gifter ju oss på samma dag :). Jag tror erat färgtema kommer se jättefint ut ihop (Jag gillar det duvblåa lite extra, det är en underbar färg). Åååh toppen att kunna ha vigsel och fest på samma ställe! Och på slottet dessutom! :D Ska höra med våran trubadur om ikkelive musik också, han behöver ju ta lite pauser också kanske. :) Har ni funderat på någon låtlista?

  Var iväg till Uppsala tillsammans med tärnan idag och köpte klänningen. Jag är verkligen jättenöjd. Den är sååå fin! :) Det är en klänning av märket Venus Bridal style nr: 8605 (den finns på bild i galleriet på min profilsida). Det blev ett par skor också som jag tänkte ha ute. Hittade ett par festskor också men de var ganska dyra och så var klacken väldigt hög. Köpte dom inte men nu ångrar jag mig nästan. :( Ska försöka lägga upp bilder. Vi ska också iväg till Köpenhamn i mitten av juli på en liten minisemester. Tänkte kolla efter skor och annat smått och gott, i Danmark finns ju så mycket snygg design inte bara kläder utan även inredning. Ska bli kul! :) Vad är det för klänning du har valt? :)

  M2B har en mörk/svart kostym som han trivs med och gärna vill ha på bröllopet också. Det vi behöver fixa är en väst i silver och en slips i rätt lila nyans (ska försöka lägga upp en bild på tärnans klänning också).

 • petite­moi
  Visa endast
  Tor 30 jun 2011 21:57 #9

  Åhh vad spännande med klänningen:) känns ju skönt när det är i box, det är ju en av de större posterna som måste ordnas. Jag kommer ha en Blue by enzoani klänning som heter Detroit, din klänning var faktiskt aningen lik, med tajt liv upptill och lite vågig volym nertill, haha kul att det är så mycket likt ju:)

  Köpenhamn är helt underbart, speciellt nu på sommaren, då får ni ju en romantisk minisemester, längtar tills vi skall dit o hämta klänningern.

  Jag håller på och mixtra med en låtlista på spotify, eller iallafall förslag som jag vill att musikern skall spela, han har säkert egna ideer men man vill ju ha lite koll. Han kommer sätta på musik när han vill ha paus, typ via spotify eller något så det är ju bra, er musiker kan säkert göra det samma, så det inte blir helt tyst utan musik. Har du spotify kan jag skicka över min lista, vet dock inte riktigt hur man gör, vet du? Vet bara att det skal gå att göra...

  Det låter ju bra med hans kläder, det är viktigt att han trivs och att han känner att han kan använda kläderna igen ju, det är ju perfekt att bara köpa till väst och slips/cravatt så slipper det bli ett helt nytt sett:)

  Idag har jag fått lämna ut den första inbjudan hihi, känns så spännande:)

  Har du bilder på platsen där ni skall ha bröllopet? Kunde vatt kul att se.

 • Maria och Toni
  Visa endast
  Tor 30 jun 2011 22:20 #10

  :D Ja det känns skönt att kunna bocka av klänningen nu. Tittade faktiskt på en Blu by Enzoani klänning jag med men den fanns inte i min storlek. Din var ju supersnygg den med ju!

  Självklart vill man ju ha lite koll över låtarna, kanske ni har nån låt som är typiskt er. En låt som jag skulle vilja ha är Blondies "Maria", den är ju bara så cool och så jag. Skulle vara kul att se listan men jag har heller ingen aning om hur man gör riktigt. Hihihi

  Åh vad kul att ni skickat ut en inbjudan, lite pirrigt att vänta på alla svar.Har ni hand om osningen själva eller tar ni hjälp av någon? Vi bestämde att göra det själva. Känner nu att jag måste försöka fixa nån typ av lista där jag kan pricka av vem som ska ha special kost och alkoholfritt mm.

  Jag har lite bilder på min profilsida på kyrkan bla och lite annan inspiration på bukett, ring och tårta och sånt. Ska försöka lägga upp bild på skorna och tyget på klänningen också. Måste bara komma på hur man gör. :P

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll