Inlägg från: Sofia786 |Visa alla inlägg
  • Sofia786

    Allt om London

    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2011-06-15 16:29:26 följande:
    Oyster card behöver man ju dock fylla på osv...Det som vi uppskattade så var just att bara åka hur mycket vi ville med dagspassen. Dock funderar vi på om det finns billigare såna alternativ där man inte behöver fylla på osv. Utan bara att åka  

    Vet inte vad min dator sysslar med...eller rättare sagt mitt internet. Tar runt fem min att ladda en sida...!:-/ 
    Jag bor i London sedan 9 år tillbaka - du kan maila mig om du vill med frågor
    sofwestin@gmail.com

    Oystercards är nog det bästa alternativet men var noga att 'touch in and out' varje gång annars dras det massvis med pengar. Ni behöver nog bara travelcard inom zon 1-2 om ni inte ska ut i förorten! 
  • Sofia786
    Aniara4 skrev 2011-06-15 16:35:15 följande:
    Oyster card är det bästa! Vete sjutton om det inte rentav är nödvändigt numera, när jag var där häromveckan hörde jag flera som klagade i kön till kassan på att det inte gick att köpa andra biljetter. Sätter man in ordentligt till att börja med behöver man ju inte tänka på det sen, och när man ska åka hem kan man lösa in kortet och få tillbaka pengarna. Det finns också en övre gräns för hur mycket det kan kosta per dag, så om man åker mycket hit och dit och fram och tillbaka blir det ändå inte mer än, säg, fem pund eller vad det nu kan vara.
    Jo man kan fortfarande köpa vanliga biljetter, jag gör oftast det!
  • Sofia786
    Aniara4 skrev 2011-06-15 16:39:54 följande:
    Ok, då måste det ha varit något annat de klagade på. Skrattande

    Och övre gränsen var lite mer än jag trodde, £6.60/8.00 i zon 1-2 beroende på om man åker i rusningstrafik eller inte. Men ändå, då vet man att det i alla fall inte blir mer än så hur mycket man än åker!

    www.tfl.gov.uk/tickets/14825.aspx
    Ja det stämmer. Ett travelcard xon 1-2 (i papperformat, ej oyster) kostar £6.60 efter kl 10 på morgonen om jag minns rätt. Alldeles för dyrt tycker jag men sånt är livet! Eller London kanske. Dock inte så jättefarligt för er svenskar nu när pundet är så nedrans lågt. 
  • Sofia786
    polkapinne skrev 2011-06-15 16:54:27 följande:
    Får man åka obegränsat med det kortet?
    Kan man köpa ett sådant som gäller 3 dygn eller liknande?
    Om du köper ett 'daily travelcard' inom zone 1-2 kan du åka obegränsat med tunnelbana, buss samt tåg inom zon 1 och 2. Om du ska åka längre ut får du köpa en extra biljett. Men zon 1 och 2 brukar räcka om du kommer till London som turist och inte ska ut i förorten!  

    Jag tror det finns 3-dagars kort men jag är inte säker, jag köper aldrig något sådant själv nämligen.  
  • Sofia786
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2011-06-15 17:21:54 följande:
    Oj vad svar
    Vi funderar på att vara där onsdag - söndag. Men hur mycket i svenska kronor är det man..hmm...om vi åker fram och tillbaka med ett oyster card vad är då max gränsen per dag i svenska kronor som det dras? Om jag förstått rätt? För isf kan man väl ladda det med max gränsen x 5 (så många dagar vi eventuellt är där) Och sen lösa ut de pengarna som eventuellt inte går åt? Och hur mycket är det i pant på kortet för det antar jag det är
    TACK! 
    Jag vet inte riktigt vad det blir i svenska kronor -  jag har inte så bra koll på hur mycket man får för svenska kronan, men kolla upp det.
    Ja att ladda med £6.60 x 5 låter ju som en bra ide, tyvärr vet jag inte om man kan få pengar tillbaka när ni har åkt klart, jag är rätt tveksam till det. Jag tror heller inte det finns någon slags 'pant' på oystercard, och skulle bli väldigt överaskad om det fanns, this is 'rip off Britain' you know!  
    Däremot kan du ju alltid använda ditt oystercard om du någonsin skulle besöka London igen! 
  • Sofia786
    Aniara4 skrev 2011-06-15 21:18:07 följande:
    Glömde svara på det sista: Man kan kolla saldo på kortet i automaterna på varje tunnelbanestation.
    Vilken positiv överraskning! Jag trodde verkligen inte man kunde få tillbaks några pengar. 
  • Sofia786
    Aniara4 skrev 2011-06-15 21:25:40 följande:
    Jag har gjort det flera gånger (åker till London minst en gång om året), senast för tre veckor sedan! Det var då jag hörde folk gnälla i kön om att de inte kunde köpa kontantbiljetter, eller vad det nu var...

    Men en gång, för 2-3 år sedan, vet jag att jag inte kunde lämna det i den vanliga biljettluckan för att jag hade över 10 pund eller nåt sånt på det. Fick en blankett att fylla i och en adress det skulle skickas till, och jag tror det slutade med att jag sparade det till nästa år bara för att det var så krångligt.
    Ja, det är väl min erfarenhet av England efter att ha bott här i 9 år. Man kan få pengar tillbaka men det är ofta så krångligt att man inte orkar, eller så gör man ngt fel på vägen och så blir det inget av det ändå.

    Men tur att man kan få tillbaka på Oystercard, viktigt i en sådan stor turiststad! 
Svar på tråden Allt om London