Inlägg från: 120530 |Visa alla inlägg
  • 120530

    Vinterbrudar - 2012

    Wintercandles skrev 2011-12-08 00:59:32 följande:
    Spännande, låter som de sista bitarna börjar falla på plats.
    Vi ska hämta min min vigselring dagarna innan jul, längtar så jag spricker :)
    Vår första dans blir till Etta James, At last. Smart att ta lektioner, det har vi struntat i. Vilket jag börjar ångra mig nu när nervositetet börjar växa.
    Imorgon ska vi prata med konditorn & floristen.
    Vigseln är färdigutformad & festhäftena utskrivna & monterade.

    Hur går det för er andra??
    At last är jättefin! Det kommer säkert gå jättebra, men jag tycker nig att ni bör öva lite hemma. Öva hur ni skall börja och avsluta, så ni inte står och räknar in när alla tittar. Vi fick också rådet att öva hur vi skall göra om vi kommer av oss, tex ge varandra en puss och sedan börja på ettan igen.
  • 120530

    Fina bilder! Vi har både tårta och florist kvar, måste ta tag i det snart, har bara inte hunnit åka in till stan :)


     


    Wintercandles skrev 2011-12-08 16:31:23 följande:
    Så skönt att bocka av två saker från listan. Nu är blommor & tårta klart :) Bilerna är våra inspirationsbilder som vi lämnat till konditorn & floristen.
  • 120530

    Min mardröm jag drömt är att mina ringar är alldelse för stora så jag måste ha handen knuten hela tiden för att inte tappa dem. Så jag försöker krama folk, äta mm med knuten hand... Konstig dröm, fö det vore ju värre om ringarna är för små så jag inte får på dem!

  • 120530

    Innan vi skickade ut inbjudan till bröllopet velade jag fram och tillbaka om jag skulle bjuda mormor och morfar eller inte. De är lite skröpliga och jag visste inte om de skulle orka eller tycka det att var roligt eller bara jobbigt. Dessutom skulle det innebära en del för min mamma som oundvilkligen skulle få ta hand om dem lite och inte kunna njuta av festen fullt ut. Jag visste inte om de skulle "kunna med" att tacka nej om de skulle vilja det... Samtidigt vill jag att de skulle veta att de var välkomna och att de skulle känna sig bjudna. Till slut bjöd vi dem.

    Igår ringde de och tackade för inbjudan men meddelade att de tyvärr inte orkade. Det låter fel att säga att jag är glad för det, men jag är glad att de kände att det var ok att göra som de ville. Det låter nog konstigt men jag blev väldigt glad och lättad över det Glad 

  • 120530
    misscharlotte skrev 2011-12-11 18:39:39 följande:
    Idag har vi hämtat Johans kostym och jag har provat klänningen för sista gången innan den sys upp. Vi ska hämta den på lördag Kände mig lite småfet men när man är gravid är det ju liksom oundvikligt att magen växer så det är bara att gilla läget Som tur är har jag en klänning som har snörning i ryggen så det går att justera. Nu är det ju knappt tre veckor kvar och jag tycker inte att jag borde gå upp så mkt i vikt på den tiden. jag får hålla igen på julgodiset helt enkelt

    Nu har vi bestämt vilka låtar Sandra ska sjunga, det blir:

    Kent - Utan dina andetag (Lisa Nilsson gör en jättefin version av den):

    " target="_blank">



    Sarah Dawn Finer - Kärleksvisan

    " target="_blank">

    Hur långt gången är du? Tycker du att det syns mycket eller är det bara ni som vet det som tänker på det?

    Jättefina låtar, Utan dina andetag skall vi också ha! Den och Make you feel my love. 
  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-12 14:28:47 följande:
    Jag förstår precis vad du menar. Min farmor är senil och förvirrad nu för tiden. Är inte alltid hon kommer ihåg vem jag är. Jag funderade också på hur jag skulle göra, bjuda eller inte. Hon bor i Halmstad så om hon skulle komma så hade pappa behövt åka och hämta och lämna henne och dessutom vara nära henne hela kvällen eftersom hon inte riktigt har koll på vem som är vem längre. Jag skickade ändå en inbjudan till henne och hon har vänligt tackat nej till att komma. Är också lättad att hon tackade nej för jag tror inte hon hade haft någon behållning av varken vigsel eller middag och pappa hade inte heller kunnat slappna av på hela dagen. Är också glad att jag ändå skickade inbjudan för hon tyckte den var så fin och har den framme och visar alla på hemmet där hon bor
    Det låter ju nästan precis som det var för mig med mormor och morfar! Då blev det bra för oss båda :) Nu känner jag också att jag kan skicka tackkort till dem, och komma och hälsa på och ta med mig ett inramat foto ifrån bröllopet. Det hade käntns konstigt att göra om de inte blivit bjudna.
  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-12 14:13:44 följande:

    Åh är så trött på allt som bara blir dyrare och dyrare än vad som var tänkt från början Var och träffade vår fotograf idag. Min sambo har haft kontakt med honom tidigare och hade fått ett pris på 2300kr men inte frågat vad som ingår. Det visar sig ju att det bara är för själva fotograferingen. Vill vi köpa bilderna på CD-skiva kostar det ytterligare 4500kr vilket jag tyckte var ganska saftigt. Alternativet var att köpa album av honom men de kostade mellan 2500-4500kr så då kan vi lika gärna köpa skivan. Han tar jättefina bilder och är jättetrevlig så vi vill gärna anlita honom ändå. Blir bara så trött att allting är så dyrt.


    Jag är i ett sådant skede av planeringen nu att jag betalar snart vad som helst bara jag kan bocka av det från listan. Har så mycket annat som tar tid just nu. Mycket på jobbet, en 2-åring hemma, alla julförberedelser m.m. Förlåt för mitt negativa inlägg. Ville bara skriva av mig och beklaga mig lite.


    Tråkigt med fotografen! Att skivan kostar mycket kan jag lite förstå, för du köper man ju rätten att framkalla så många kort man vill var man vill. Men det var ett väldigt dyrt album!


     


    Förstår vad du menar med pengarna. Vi har lagt på lite här och lite där men inte tänkt så mycket på det då mycket redan är betalt. Men när jag tittar på slutsumman nu tycker jag att det är lite läskigt att vi faktiskt lägger så mycket pengar på en kväll. Vi tänker " det är ok att lägga 500 kr extra på detta, det är ju inget att snåla med" men inser liksom inte att vi också borde fråga oss om det är ok att lägga 140´på bröllopet.

  • 120530

    Vi gjorde en budget i förväg som ju bestod av gissningar. Den har stämt ganska bra, men det har blivit några tusen extra utspritt på olika saker. Sedan räknar vi in ringarna och bröllopsresan i budgeten vilket på sätt och vis inte hör dit tycker jag, de är ju inte för bara den kvällen. Ringarna har man ju för livet och resan hade vi velat åka på ändå.


    Jag har gjort en kalkyl i exel där jag för in alla kostnader, hur mycket vi har kvar att betala och hur mycket vi sparat, jag gillar listor :) Vi ville klara av att spara ihop till bröllopet under året vi planerat det och slippa ta av sparade pengar, och nu har vi bara 4000 kvar att spara i december så har vi klarat det :) Känns bra!

  • 120530

    Idag blir det valslektion igen! Skall försöka välja en fin OCH lättdansad låt också. Vad skall ni dansa er första dans som gifta till?

  • 120530
    Januaribrud skrev 2011-12-14 13:14:23 följande:
    Vi ska ju inte dansa brudvals (vad jag vet iaf ) så kan inte hjälpa dig med låtval. Roligt att ni tar lektioner. Vad stiliga ni kommer vara och vad förvånade gästerna blir när ni valsar runt som proffs på dansgolvet
    Haha, proffs hinner vi nog inte bli :) Men vi blir ju så klart bättre och bättre och lite stiliga hoppas jag vi blir!
Svar på tråden Vinterbrudar - 2012