Inlägg från: Freakie |Visa alla inlägg
  • Freakie

    Malmö brudar 2011/2012

    Så nu är tårtprovning i Södra Sandby avklarat. Det kommer att bli en tårta med chokladsockerkakebotten, citronmousse, hallonmousse och sockerkakstopp för vår del. Täckt med vit marsipan. De kunde tyvärr inte göra fyrkantiga, så det få bli runda.

    35 kr/bit + 250 för utkörning till Malmö. 500 i deposition för ställningen.
    Känns som ett bra pris.

    Det vi dock inte riktigt kom fram till idag är hur tårtan ska dekoreras... Jag tycker inte riktigt om marsipan rosor, så frågan är om man kanske ska ha levande blommor istället. Hur har ni andra tänkt gällande tårtdekoreringen???

  • Freakie
    ninen skrev 2011-04-16 00:10:42 följande:
    Har ni andra valt ut ingångs och utgångsmusik? Har bara hört på de som är på www.kyrkomusik.se, hade gärna hört fler. Nga tips?
     
    Vi kommer att gifta oss borgerligt på Malmöhusslott så ingen kyrkmusik för vår del, har därför inga tips... Vi har inte valt ut någon musik till vår vigsel än. Ska skicka in hindersprövningen i veckan så sedan börja fundera på själva vigselcermonin.
  • Freakie
    RiNa skrev 2011-04-17 18:58:15 följande:
    Vad roligt! Känns som ett sort steg va?
    Idag efter jobbet har vi varit i lite parker och kollat vad som kan tänkas grön och fint i februari. Är det snö är allt fint men måste ju ha en backup plan. =)
    Ja det kändes stort! Skönt att ha det avklarat.

    Hittade ni någon speciell park som ni fastnade för? Det finns ju en hel del att välja på i Malmö Tungan ute
  • Freakie
    RiNa skrev 2011-04-19 18:35:26 följande:
    Var iväg idag och tittade på ett par kyrkor. St: Pauli var helt klart en vinnare. Fästmannen blev helt betagen så jag tror vi bestämt oss =)
    St Pauli är som sagt en jättefin kyrka. Jag gick i skolan där omkring när jag var liten och har därmed firar alla avslutningar där. Hade vi inte bestämt oss för borgerligt så hade den kyrkan helt klart varit ett av toppalternativen
  • Freakie

    Syrinx: Kul att höra gott om EG blomman. Jag funderade först på att byta till Art of Flowers eftersom jag fick ett lite bättre pris av dom. Men jag har nu bestämt mig för att slippa det klyddet och bara hålla mig till EG Anna Gouteva har jag dock hört gott om, men EG blomman ligger mycket närmare min frisör så det känns mycket smidigare.

    Vi kommer att ha en borgerlig vigsel och jag fick äntligen min blivande att börja fundera på musik igår. Vi har inte bestämt något än, det finns ju så mycket att välja! Speciellt om man inte måste hålla sig till de tradionella kyrklåtarna. Vad kul att din pappa kommer att skriva en egen brudmarsch till er!

  • Freakie
    mikaela86 skrev 2011-04-25 20:23:45 följande:
    Ja här har ni en till Malmö tjej som gifter sig i S:t Pauli kyrka den 27:e augusti, är själv döpt där och min son lika så!! Vi bokade tid förra veckan och det var inga problem även på så kort varsel =)
    Behöver alla tips som kan tänkas!!

    Är det någon som ska gå på The Wellness rooms bröllopsmässa?? Missade bröllopsmässan som var i februari, visste nämligen inte att vi skulle gifta oss då =) och jag tror man kan få mycket tips på en mässa.

    jo, är det någon som ska ha rixfoto som fotograf?? undrar nämligen hur de är, har annars jenny backlin i tankarna men rixfoto är billigare med vigselfotografering!! 
    Mycket S:t Pauli brudar här Dock inte jag, även om jag tycker väldigt mycket om den kyrkan. Det blir borgerligt för vår del.

    Wellness bröllopsmässa, när är det? Tror dock att vi redan har koll på det första posterna, så kanske inte lönt att gå...
  • Freakie
    Theka skrev 2011-04-26 21:43:44 följande:
    Hehehe - det är dödsdömt för oss redan nu då Förvånad Min klänning kom hem för ett par veckor sedan och sambon har till och med snörat på mig den! Och vet ni! På påskafton rasade min tårtbit. We're doooooomed!   Flört
    Vi kommer också att fotograferas innan vigseln, mest av praktiska skäl. Sminket och frisyren är ju som snyggast då och dessutom så slipper gästerna att vänta medan vi är iväg och fotograferar oss.
  • Freakie
    midsommardagen 2011 skrev 2011-04-27 14:14:34 följande:
    Ja malmöhus är himla fint också, ska gästerna gå upp längs trappan med de stora väggmålningarna av Carl Larsson? De målningarna är så fina! Var ska ni äta? I vigsellokalen? Eller i restaurangen?

    Nu har vi varit och provfotograferats inför bröllopet också. Bilderna blev SUPERFINA! Vi kan inte vara nöjdare. Funderar nu på att ge min man en så där boduoir (?)-fotografering av mig, som han önskat sig i morgongåva. Hatar att fotograferas, men vår fotograf var jätterar så kanske jag vågar... 

    Såg att någon frågade om Anna Gouteva på Davidhall. Hon är min florist till bröllopet och ska fixa brudbukett, bordsdekorationer  (till 9 bord) och mannens corsage (+en i reserv) för 5000. Då är min brudbukett väldigt arbetad, Hon använder sig av 70 rosor för att sy ihop kronbladen till en enda jätteros (haha fy vad fult det låter, men det är jättefint!). Tycker att det är ett bra pris. Hon är den enda floristen vi har varit hos, men min man fick en väldigt fin kontakt med henne, och hon har väldigt mycket roliga idéer. Väldigt engagerad. Jag gillar henne!
    Vi ska vigas i vigsellokalen på andra våningen, så det blir för gästerna till att vandra upp för trapporna Sen har jag också en tanke på att fotografera hela sällskapet efter vigseln i trappan, just för att det är så fint, men vet inte riktigt om det är genomförbart. Middagen kommer att hållas nere på restaurang Wega, och fördrinken inne i Danska trädgården. Menyn för kvällen börja lite smått att bli klar, skönt!
  • Freakie
    Theka skrev 2011-04-26 22:45:00 följande:
    Jag tror nog vi ska klara oss, vi har ju en till synd i bagaget, vår 1,5-åriga dotter UTANFÖR äktenskapet! Förvånad

    Men skämt åsido; jag kom på att jag har ett tips till malmöbrudar. På Baltzargatan ligger en sådan där prylbutik, jag minns inte vad den heter - save-nånting? Buy? I alla fall så hittade jag gästböcker för 10 kr styck där. De är i beige tyg med GÄSTBOK tryckt i guldfärg nere i högra hörnet. Bladen är blanka men det följer med ett linjerat papper som man lägger bakom liksom. Jag köpte två för att ha en att experimentera med men det slutade med att experimentet blev bra - jag klistrade helt enkelt på pappren som blev över från korttillverkningen och gjorde en variant av vårt inbjudningskort som framsida. 
    Hmm, jag ska ner till stan på fredag, ska kanske smita in om där och kolla in gästböckerna. Tack för tipset!
Svar på tråden Malmö brudar 2011/2012