• Lipan

    New York 2012

    Nu får jag äntligen haka på den här tråden! :)

    Vi har sedan månader bokat en resa till NY i maj, så på nyårsdagen passade jag på att fria och vi har nog nästan bestämt oss för att gifta oss när vi är där.

    Det blir i så fall bara vi två och så tänkte vi ha en fest när vi kommer hem istället. Och jag tror att vi kommer att hålla det ganska enkelt, viga oss på City Clerk och sen ta några fina bilder.

    Är det någon som har några bra tips på fotografer som inte kostar multum?

  • Lipan
    twentynine skrev 2012-01-14 21:57:02 följande:
    Hej EKBSTI, jag skickar ett Inboxmeddelande till dig :)
    Åh, jag är också nyfiken! Kan du skicka till mig med? Glad
  • Lipan
    brudskor skrev 2012-01-16 11:24:32 följande:
    Hej
    Jag kan tipsa om en fotograf som kan tänka sig att åka till NY och fota
    www. malin-fotograf. com
    Jag tror dessvärre att det blir dyrare att skicka henne över Atlanten än att anlita en fotograf på plats.
  • Lipan
    sanjoh83 skrev 2012-01-17 21:18:15 följande:
    är det någon mer som har mailat elin (frisören) jag har gjort det med ej fått svar...
    Jag mailade och hon svarade att hon tar $100-$150 för en bruduppsättning.
  • Lipan
    newyork2012 skrev 2012-01-18 10:36:47 följande:
    Hej.

    Över jul och nyår har verkligen all bröllopsplanering lagts på hyllan. Men nu är jag igång igen, och det är inte så långt kvar! Vi gifter oss första veckan i maj. Tack snälla twentynine för tipset om frisör!

    Är det någon som har tips om någon fotograf?
    Agaton Ström har jag blivit tipsad om av en kompis kompis som anlitade honom. Jag har sett bilderna och dom är verkligen jättefina!

    Vi ska dit näst sista veckan i maj och då skulle ha själv gifta sig och kunde inte ta på sig att fota oss, vilket kändes trist. Men eftersom att ni ska dit tidigare så kanske han kan då? Glad
  • Lipan

    Twentynine:

    Vilka fina bilder på er! :)

    Tog det lång tid på City Clerks Office? Funderar lite på hur vi ska göra med fotograf, om man ska ta det före, efter elle försöka pricka in även när man är där. Men man vill ju inte slösa bort två timmars fotograftid på att sitta där och vänta...

  • Lipan

    Twentynine:

    Tack för tipset, bra att veta ungefär hur lång tid det kan ta. Jag tror att vi kommer att välja att fotografera oss efteråt. Glad

    Kan du inte beskriva lite hur det går till när man är på City Clerk's? Hur gör man? Vad säger man när det är ens tur osv? Vi börjar bli lite nervösa, haha! Tungan ute

  • Lipan

    Haha ja det låter lite byråkratiskt, men jag tycker som du, att det är lite spännande ändå! Har aldrig varit sugen på att gifta mig i kyrkan och hela den grejen, så det här passar oss perfekt!

    Tack för att du delar med dig, det är skönt att få ha lite koll på hur det går till! Glad


  • Lipan

    Nu har jag inte varit aktiv i den här tråden på ett tag, då vi ville hålle vår vigsel lite hemlig. Men vi kom hem från NY i fredags och gifte oss förra tisdagen på City Clerks Office.

    Håller med Newyork2012 om att det verkligen kan vara långa väntetider på City Clerks och pappersarbetet i USA känns otroligt mossigt! Vi fick vänta mer eller mindre två timmar på att få vår marriage licens på måndagen, men när vi skulle gifta oss så gick allt på ungefär en  timme. Vi fixade dock alla stämplarna dagarna efter och det tog några timmar i väntetid plus att man skulle besöka tre olika ställen. Men det kändes dumt att chansa och inte fixa det när vi ändå gjort allt det andra.

    På bröllopsdagen hade vi en väldigt lugn och skön morgon på hotellrummet. Jag sminkade mig själv och så kom frisören Elin Nyberg till vårt hotellrum kl 10 och fixade mitt hår. Blommorna hade jag beställt av en florist som jag hittade via The Knot och de levererades till hotellet. Sedan hade vi bokat en limo som tog oss till City Clerks där vi även mötte upp vår fotograf Daniel Krieger. Ceremonin var kort och vi fick oss några goda skratt då vi glömde att ta upp ringen ur väskan. Vår vigselförättare var en ganska rolig liten kvinna och hela vigseln kändes väldigt intim (trots att det kan vara lite löpande band-känsla) och jag blev jätterörd och glad. Glad

    Sen fortsatte limo-färden tillsammans med fotografen och hans assistent runt på flera olika ställen på Manhattan i några timmar innan jag och min man landade på restaurangen Daniel NYC för en avslutande middag. Fantastisk restaurang, superlyxig mat och service och jag kan varmt rekommendera den som ett avslut på kvällen!

    Vi hade en alldeles fantastisk dag och vi fick otroligt mycket uppmärksamhet (kändes oss som kändisar Kyss) när vi åkte runt på stan för att ta alla våra bilder, hur kul som helst! Allt klaffade tidsmässigt och vi behövde inte stressa det minsta. Vi fixade allt hemifrån, min man som är väldigt mat- och vinintresserad letade upp restaurangen, tips om frisör fick jag i den här tråden och för att hitta rätt fotograf googlade vi bröllopsbilder till leda. Jag är glad att vi la pengar på en bra fotograf och inte på själva vigseln, för den gick ändå så fort.



  • Lipan

    Vilja: Hihi tack, ja den var nog lite uppseendeväckande! Dessutom är mitt hår knallrött och skorna stack ut lite också. Ett tips till er som tänkt åka runt och fota er är att hyra en bil/limo. Då slipper man åka taxi och har en egen chaufför i några timmar. Det är helt klart värt de få tusenlappar det kostar! :)


  • Lipan
    Linsan skrev 2012-05-30 16:15:52 följande:
    Lipan: Såå roligt att läsa om ert bröllop och er resa! Du såg fantastiskt vacker ut och tack för tipset av restaurang!

     
    Tack vad glad jag blir! Glad
    Jag har nog aldrig känt mig så vacker och lycklig i hela mitt liv, hihi.

    Vi hade en underbar NY-vistelse också, med massa rolig shopping och lite sightseeing.
  • Lipan
    Liz82 skrev 2012-06-10 14:36:36 följande:
    Hej!

    Är det nån som vet om man behöver ha med sig äktenskapslicens på engelska från skatteverket till city clerk office när man ska hämta ut marrige license?? 
    Hej!

    Vi hade med oss äktenskapscertifikat (på engelska) från Skatteverket för säkerhets skull, men behövde aldrig visa dom.
  • Lipan
    Emma201209 skrev 2012-06-10 18:12:01 följande:
    Åhh vad kul att det snart är dags för flera av er, själv får jag vänta till september...längtar så! Har precis skickat iväg hindersprövningen och namnbytet till skatteverket så nu börjar man i alla fall känna att det blir dags. Skall iväg i juni o göra sista klänningsprovningen innan jag får den slutliga klänningen hemskickad till mig. Spänd på slutresultatet.. Ang sminkning, en kompis till mig bokade in sig på en sminkning på makeupstore innan hennes bröllop för att få tips och liknande, kostade 500, och då fick hon plocka produkter för denna summan så sminktipsen och provsminknigen ingick typ, tänkte bara ge detta tips. Hon var väldigt nöjd och sa att det hjälpte henne när hon sminkade innan hennes bröllop.
    Smart tips om MUS-sminkningen! Glad
  • Lipan
    Linsan skrev 2012-06-17 18:34:39 följande:
    Hej allesammans!

    Nu är det endast fem dagar tills vi reser men det är fortfarande overkligt. Kommer på en massa saker som inte är fixade...

    Några frågor:

    Lipan: Ditt fina halsband, var köpte du det?

    Funderat mycket kring restaurang och hur mycket vi ska spendera på detta? Ni som varit iväg, vad hade ni för budget för middagen? Vi är ju bara vi två men det småländska i mig tycker att ca 370 dollar är lite mycket samtidigt som vi verkligen vill att det ska vara fint...  Har prel.bokat ett bord på the River Café...

    Många tankar som snurrar här alltså... Hur går det för er andra?

    Kram L 
    Halsbandet är från Snö of Sweden, men det är från 2010 och jag har fått låna det av en god vän. Glad
  • Lipan

    majjja; nu har jag bara varit en gång i NY och bara bott på ett hotell, Manhattan Club, men det vill jag varmt rekommendera! Vi bodde i en "minisvit" på ca 35 kvm och allt var helt nyrenoverat. Vi hittade visserligen ett erbjudande på Travelzoo och fick 40% rabatt på priset, så det kändes som att vi fick ett mycket mycket finare hotell än jag förväntat mig, till ett superbra pris.

    Waldorf Astoria är legendariskt och ligger jättevackert till vid Central Park, men jag hade nog inte betalat nästan lika mycket för en natt där som för 5 nätter på det hotellet vi bodde. Glad


  • Lipan

    Jag tror vi betalade kring 9800:- för 5 nätter, men då var det som sagt med en riktigt bra rabatt. Kolla vilka erbjudanden som finns via Travelzoo.
    Sen kan man även boka billigt via Hotwire, med haken om att man inte får veta exakt vilket hotell det är. Däremot kan man ta reda på det via Betterbidding.com. Vi gjorde det när vi åkte till London och det funkade hur bra som helst, vi fick ett superfint hotell till ett väldigt bra pris.
    Så det går om man är villig att lägga ner lite arbete på det. Glad 

    Flygpriset låter rimligt, tror det är svårt att hitta mycket billigare. 


  • Lipan

    Vi kom lördag eftermiddag och åkte torsdag eftermiddag. Det "gick ju bort" en hel dag, plus några timmar dagen före och efter, till att gifta sig (tisdagen), så jag hade velat ha några fler dagar. Vi åkte på outlet hela söndagen dessutom.
    Så jag hade lätt velat vara där en vecka om jag var ni! 


  • Lipan

    vilja; men så roligt, jag är ju god vän med din mans syster (Nettan)! Glad

    Jättehärliga bilder och det låter som att ni hade en fantastisk dag! Har ju fått höra en del om det redan. Flört


  • Lipan
    sr71bb skrev 2012-09-05 20:51:11 följande:
    Ska gifta mig i NY i oktober och har nu fastnat i fotofrågan. Ser en del fantastiska bilder i den här tråden och har kontakt med en del av de fotograferna ni nämner. Kruxet är att jag inte vill ha en fotograf som följer mig flera timmar. Jag vill ta en (ok kanske ett par) fina bilder i Central Park. Thats it. 1000-3000 dollar känns dyrt för det. Har ni några tips eller måste jag inse att det är så här det går till
    När vi kontaktade vår fotograf (Daniel Krieger) så sa vi helt enkelt vad vi ville ha och vad det skulle kosta och det var inga problem. Vi bokade visserligen 3 timmar (fast det blev 4 i slutändan), men jag skulle tro att många fotografer är flexibla och kan "sy ihop" något som passar er. Lycka till! Glad
Svar på tråden New York 2012