• plin

    Vad hade ni gjort annorlunda?

    Vi är mitt uppe i planeringen av vårt bröllop och börjar bli lite nervösa.

    Vi planerar att ha buffé och laga maten själva med hjäpl av nära och kära. sen ska vi anställa någon att sköta buffén på bröllopsdagen och hålla snyggt och fylla på mat.

    men som rubriken antyder. kan inte ni som nu är visa av erfarenheten komma med era tips? 

  • Svar på tråden Vad hade ni gjort annorlunda?
  • Fröken Sassa
    Oll Moddy skrev 2011-07-29 16:43:31 följande:
    Oll Moddy vill du vara min räddare i nöden och skicka ett ex till mig med? Har verkligen noll inspiration just nu... Tur att det är "hela" fyra månader kvar.. Hjäääälp! :) Kram
  • Fröken Sassa

    Amen okej. Hej rookie på forumet eller? Sorry att jaf spammar med konstiga citat. Vet inte hur jag lyckades där haha!

  • Brud på resande fot

    Oll Molly, du har möjligen inte lust att skicka ditt festhäfte till mig med. Grattis till att ni lyckats så bra med det så gästerna till och med kommer och frågar efter det :)


    svartalvens@hotmail.com

  • ClaraH

    Jag ångrar inte något egentligen. Tyvärr hade vi det lite stressigt på morgonen, pg.a. att häftapparaten vi köpt dagen innan och skulle ha använte kvällen innan till festhätena inte fungerade, så vi var tvugna att åka och byta den och nita ihop häftena på morgonen. Tur att sönerna kunde hjälpa till. Så vi borde ha gjort dem lite tidigare. Men det var mer något som gick fel och som vi egentligen hade hunnit kvällen innan om apparaten hade funkat. Tyvärr gjorde detta att vi kom lite stressade till fotografen.

    Jag lagade all mat själv och det är jag nöjd med även om jag lagade mat i flera dagar innan. Sen kunde personalen läst mina anvisningar till uppläggning av förrätten lite bättre, men det var kanske bara jag som hade velat ha det upplagt lite snyggare. Vi blev ju gifta i alla fall.

    Sen skulle jag vilja ha hyrt en DJ om vi hade haft större budget, men pengarna gick åt ändå så vi körde Spotify istället.


  • Bettina

    Jag hade nog fått någon att filma i kyrkan, jag kommer knappt ihåg nåt hihi. Skulle va kul att se (och inte bara höra) folks reaktioner när vi knäböjde och det stod HELP ME under min mans skor.

  • Juni2012
    Salat skrev 2011-07-02 18:30:09 följande:

    Vi gifte oss den 28 maj och hade ett fantastiskt bröllop!! Skulle det vara något jag inte hade gjort igen är detta: gelènaglar!!


    Jag har alltid haft ganska dårlig kvalitet på mina naglar så dagen innan gick jag och fick snygga, lagom långa gelenaglar (man skall ju kunna gå o kissa ensam, med för långa naglar kan den enklaste sak bli omöjlig som att öppna knappen på byxorna...fick jag höra ) Jättenöjd var jag och kunde visa min vackra ring utan att skämmas för dårliga naglat. Allt var perfekt tills naglarna började få lite luft inunder ( efter ca 3veckor) och så småningom började det faktiskt oxå göra lite ont. Tips om att sitta med naglarna i aceton i 10 minuter, riva och slita fick jag lite varstans... Experttips :Gelènaglar måste slipas bort, som sagt så gjort (300 kr, underbart skönt att få av dom, aldrig mer) Nu sitter jag med två plåstrade fingrar/nagelrester... Om jag hade dårlig kvalitet på mina naglar innan är det inget om jag gämför med NU. En nagel sprack mitt på (aj! a!j aj!) PLÅSTER!! en är på väg att spricka den oxå och jag ser att flera är på gång... Hade jag bara vetat detta... Bara ett lite tips.


    Det här med naglar är ju en hel vetenskap men man ska komma ihåg att alla typer av gelé inte fungerar på samma sätt. Att hålla på att slipa och buffra på naglar till dödagar är en rätt så förlegad metod (som jag själv jobbat med). Det finns så mycket bättre alternativ som håller så mycket bättre och som faktiskt kan lösas upp. Och med dessa så blir det inte heller sånna skador på dom egna naglarna som du pratar om. Kanske ett dyrare altrnativ än det du prövade men troligen mkt bättre. Once you go Bio Sculpture, you never go back! ;)
  • ClaraH

    Jag lagade också all mat till bröllopet. Du kan läsa lite om det på min blogg www.carinpeter.blogspot.com och som du ser så har jag inte bloggat dagen innan bröllopet, jag var för trött helt enkelt. Jag hann i alla fall allt jag tänkt dagen innan. men jag hade planerat allt i detalj. Det skulle jag säga är väldigt viktigt. Det jag kunde frysa in gjorde jag flera dagar innan, t.ex. pajer, bröd, parmesanflarn och osthjärtan. Potatis och köpt potatisgratäng fick personalen göra, jag hade inte hunnit potatisgratäng också. Dessutom gjorde de också fruktspett till brudsk¨len. Jag gjorde mat för 85 personer och det blev massor över. Jag är ganska van att laga mat, men ändå var det ganska stressigt. Min dotter hjälpte mig några timmar kvällen innan så om det går försök vara några personer som lagar maten. Men jag tror att det är viktigt att alla redan innan vet vad det ska göra så att planeringen sitter där.

    Sammanfattningsvis tycker jag att allt kring maten gick bra, mycket för att det var så välorganiserat. Jag hade planerat och provlagat flera månader innan och visste exakt vad som skulle göras och när det skulle göras. Sen blev det ändå stressigt på bröllopsdagen och det hade jag velat göra annorlunda men det berodde inte på maten utan på en häftapparat som inte fungerade kvällen innan och som vi behövde åka till butiken och byta ut på bröllopsdagen. Det var till festhäftena.

    Lycka till!


  • ClaraH

    Kan också tillägga att jag varje dag veckan innan visste exakt vad vi skulle få gjort de olika dagarna, sen blev det oftast mer eftersom det alltid kan hända något som ändrar planerna. På själva bröllopsdagen hade jag gjort ett detaljschema för personalen så att det visste hur all mat skulle läggas upp och ungefär när den skulle in.

    Det är väldigt bra med planering, men lika viktigt är det, att när man väl är där på den stora dagen så ska ni släppa allt. Häng inte upp er på om något inte blev som du planerade, ingen annan kommer att veta hur det skulle vara. Räkna med att det inte blir precis som du trodde. För oss var det flera saker som inte blev exakt, men jag hade inga problem med det, kanske för att jag hade förberett mig på att inte bry mig.

  • EmilyMattias
    Oll Moddy skrev 2011-07-29 16:43:31 följande:
    Om du råkar vara här och läsa nåt mer så skulle jag också kunna tänka mig lite inspiration. Har noll idéer till vårt festhäfte=(
Svar på tråden Vad hade ni gjort annorlunda?