• plin

    Vad hade ni gjort annorlunda?

    Vi är mitt uppe i planeringen av vårt bröllop och börjar bli lite nervösa.

    Vi planerar att ha buffé och laga maten själva med hjäpl av nära och kära. sen ska vi anställa någon att sköta buffén på bröllopsdagen och hålla snyggt och fylla på mat.

    men som rubriken antyder. kan inte ni som nu är visa av erfarenheten komma med era tips? 

  • Svar på tråden Vad hade ni gjort annorlunda?
  • prinsessanogrodan

    Mina tips:
    -försök att inte ha för mycket kvar att göra sista veckan/sista dagarna innan bröllopet
    -försök få möjlighet att sova ordenltig dagarna innan (om det mesta är klart så kan man sova gott)
    -glöm inte att äta och dricka som vanligt dagarna innan och under bröllopsdagen (om det mesta är klart så minskar risken för stress och dålig aptit)
    -om man har mycket att göra sista veckan så blir man trött,stressad, kanske äter dåligt,sover dåligt och så är man helt slut på bröllopsdagen och är man trött och stressad så blir man lättare nervös och så kan man inte njuta av dagen på samam sätt som man skulle gjort annars

    Om man har möjlighet så kan det vara en bra idé att vara ledig från jobb/skola några dagar innan (och kanske att ha barnvakt några timmar någon dag om man har barn) och att man har det mesta klart och ordnat så man kan försöka sova lite extar och vila och slappna av och hinna ta in att "nu ska vi gifta oss på...."

    Vi  hade ledigt 3 dagar innan vårt bröllop och allt var klart så vi kunde sova ordentligt, vila, ligga i hängmattan och läsa och slappna av
    Vi var glada och pigga på bröllopsdagen och stress och nervositet var som bortblåst!
    En enda gång på hela dagen var jag nervös och det var när vi skulle gå i i kyrkan men sen när vi började gå längs altargången så försvann det när jag såg våra allra närmsta sitta i kyrkbänkarna med stora leenden och näsdukarna i högsta hugg....

  • Kattpoet

    Att vi inte gjorde detta tidigare!!!!

    Vi borde  följt våra hjärtan tidigare och  gift oss! 

  • Salat

    Vi gifte oss den 28 maj och hade ett fantastiskt bröllop!! Skulle det vara något jag inte hade gjort igen är detta: gelènaglar!!


    Jag har alltid haft ganska dårlig kvalitet på mina naglar så dagen innan gick jag och fick snygga, lagom långa gelenaglar (man skall ju kunna gå o kissa ensam, med för långa naglar kan den enklaste sak bli omöjlig som att öppna knappen på byxorna...fick jag höra ) Jättenöjd var jag och kunde visa min vackra ring utan att skämmas för dårliga naglat. Allt var perfekt tills naglarna började få lite luft inunder ( efter ca 3veckor) och så småningom började det faktiskt oxå göra lite ont. Tips om att sitta med naglarna i aceton i 10 minuter, riva och slita fick jag lite varstans... Experttips :Gelènaglar måste slipas bort, som sagt så gjort (300 kr, underbart skönt att få av dom, aldrig mer) Nu sitter jag med två plåstrade fingrar/nagelrester... Om jag hade dårlig kvalitet på mina naglar innan är det inget om jag gämför med NU. En nagel sprack mitt på (aj! a!j aj!) PLÅSTER!! en är på väg att spricka den oxå och jag ser att flera är på gång... Hade jag bara vetat detta... Bara ett lite tips.

  • Kattpoet

    Salat, har du varit hos doktorn med dina naglar?  Dåliga naglar är ibland brist sjukdommar.  

  • Loche

    Har hört flera som fått problem efter gelenaglar faktiskt! Min blivande svägerskan naglar löstes liksom upp efter att hon haft såna. Skumt!!

  • ClaraH

    Jag har varit gift förut och på det bröllopet ångrade jag att vi hade presentöppning. Vi hade inte tänkt igenom det innan och det tyckte jag inte blev bra. Sen hade min blivande ansvaret för musiken och det blev inte heller särskillt bra. Jag har helt klart mycket mer kontroll denna gången, men jag ska verkligen anstränga mig för att inte tänka på vad som blir rätt och fel på själva dagen. Har man bara planerat så mycket man kan innan så är det inget att göra åt om något går fel.


  • Kattpoet

    Vi hade present öppning på båda bröllopen, de skedde när vi stod med välkoms drinken i handen och väntade på att middagen skulle bli klar.

    Jätte trevligt och väldigt mysig, men så hade jag ju inga mastodont bröllop på 100 personer utan runt 30 båda gångerna.

    Men första bröllopet hade jag ju fel man, men det har jag ju ändrat nu. ;) 

  • Moster Stina
    förlovadflicka skrev 2011-03-16 08:48:17 följande:
    Mm, jag skulle inte vilja ha presentöppning, tycker nästan det är oförskämt för det blir så tydligt vilka som lagt pengar på presenten och vilka som inte gjort det. Kan säkert kännas genant för vissa gäster och man vill ju att de ska ha det toppen också... :)

    Jag fick ett tips ett par dagar innan bröllopet, och det vara att be personalen öppna presenterna, och tejpa fast rätt kort på rätt present.


     


    Bordet stod sen i foajén, eller vad man ska säga, och gästerna kunde om de var nyfikna gå och kika, men behövde absolut inte.


    Det var ett SUPERBRA tips! Det var jättekul att bildkollageböcker och konstverk fick ses av de nyfikna!


    Kuverten med pengagåvor lämnades oöppnade, så ingen kunde gå runt och jämföra...

  • förlovadflicka
    Moster Stina skrev 2011-07-04 09:23:05 följande:

    Jag fick ett tips ett par dagar innan bröllopet, och det vara att be personalen öppna presenterna, och tejpa fast rätt kort på rätt present.


     


    Bordet stod sen i foajén, eller vad man ska säga, och gästerna kunde om de var nyfikna gå och kika, men behövde absolut inte.


    Det var ett SUPERBRA tips! Det var jättekul att bildkollageböcker och konstverk fick ses av de nyfikna!


    Kuverten med pengagåvor lämnades oöppnade, så ingen kunde gå runt och jämföra...


    Ja, sådana personliga presenter är det så klart kul att se :) Men ärligt talat tror jag inte vi kommer få så mycket egenhändigt gjort och föredrar att öppna dem själv :)
  • Moster Stina

    Vi fixade också ALL mat själva! (snittar till en mottagning för 130 personer, sen en trerätters middag för 100)Fruktansvärt slitigt in i det sista var det, det skall erkännas men det är ändå inget vi ångrar! (De släktingar som var i huset och hjälpte till, bestämde sig dock själva för att ha catering på sina bröllop!)


    Men en sak som verkligen hjälpte oss, var att vi dagen innan tog in på ett hotell. (billigt visserligen!) Det var jätteskönt att bara få lägga sig i bäddade sängar, och inte kunna göra NÅGOT pill i hemmet.


    Sen visade sig vårt beställda dubbelrum vara ett enkelrum som de ställt in en vind tältsäng i! Ha ha ...men det gjorde oss inget, för jag var superduperförkyld, höggravid och måste ändå sova för mig själv sittande, Men stackars blivande maken höll hela natten på att ramla ur sin sneda tältsäng.


    Kan tillägga att vi bytte sängar med varandra på bröllopsnatten!

Svar på tråden Vad hade ni gjort annorlunda?