• Önskar romantiska tips om Barcelona! Bröllopsresa i mars!

  Sön 23 jan 2011 19:47 Läst 5714 gånger Totalt 21 svar
  Sön 23 jan 2011 19:47

  Vi åker på bröllopsresa till Barcelona i mars och önskar därför alla möjliga tips om staden, sightseeing, restauranger osv. Gärna romantiska förslag! Tack!

 • Aniara­4
  Visa endast
  Sön 23 jan 2011 20:11 #1

  *Spetsar öronen*
  Vi har inte bestämt hur vi ska göra med bröllopsresan än, gifter oss i september och beroende på om jag får nytt jobb eller inte så kanske vi inte kan åka så långt och länge. I så fall tar vi nog en långhelg någonstans, och sparar Maldiverna till nästa höst. Flört

  Och Barcelona ligger högst upp på min lista (följt av Rom), så jag tar också väldigt gärna emot tips. Framför allt skulle jag vilja få tips om ett riktigt romantiskt och fint hotell!

 • Mån 24 jan 2011 07:18 #2

  Någon här med tips...?

 • spunkc­issi
  Visa endast
  Mån 24 jan 2011 08:41 #3

  ojoj, Barcelona har ju hur mycket som helst att erbjuda!
  Naturligtvis beror det ju också på vad man är intresserad av... Finns massor av underbar arkitektur att titta på!

  Jag bara älskar la Sagrada de Famillia, en helt otrolig byggnad. När jag var där senast nu i höstas gick jag en tre timmars stadsvandring med inriktning på Gaudi och hans verk, otroligt fascinerande byggnader insprängda bland "vanliga" hus. Jag uppskattar att göra i alla fall någon guidad tur när jag åker till nya städer då man får en annan förståelse och inblick i vad som format just den staden. Naturligtvis kan man läsa sig till det också, men det är alltid roligare att höra någon berätta.

  Las Ramblas (den kända shoppinggatan) är lite speciell, men framförallt har de en stor saluhall ungefär mitt på där man kan köpa massor av fräsch frukt, färskpressade juicer mm. Dock ofta mycket folk (läs mycket turister) vilket kan vara lite tråkigt enligt mig. Värt att upplevas, men kankse inte lägga så mycket tid på.

  Sedan är hamnen och promenadstråken runtomkring trevliga och romantiska att promenera kring, finns också en park som ligger en bit upp på en kulle (kommer ej ihåg vad den heter) men där finns fina statyer och man har utsikt hur långt som helst! Väldigt trevligt för pickninck..

  Bra promenadskor är nästan ett måste, jag tycker absolut det är en stad som ska upplevas till fots.

 • Aniara­4
  Visa endast
  Mån 24 jan 2011 09:44 #4

  Hur funkar det om man inte kan gå så mycket? Jag har en sjukdom som gör att jag bara orkar kortare sträckor, sen blir musklerna överansträngda så jag måste vila.

  Några hotelltips?

 • MagicB­ride
  Visa endast
  Mån 24 jan 2011 19:45 #5
  Aniara4 skrev 2011-01-24 09:44:04 följande:
  Hur funkar det om man inte kan gå så mycket? Jag har en sjukdom som gör att jag bara orkar kortare sträckor, sen blir musklerna överansträngda så jag måste vila.

  Några hotelltips?
  Segway är ett himla härligt sätt att ta sig runt Barcelona på Får man guide på köpet
 • Tis 25 jan 2011 15:17 #6

  Nån mysig, god och prisvärd restaurang att rekommendera...?

 • Aniara­4
  Visa endast
  Tis 25 jan 2011 18:40 #7

  Romantiska hotell, kom igen! Tungan ute

 • spunkc­issi
  Visa endast
  Tor 27 jan 2011 08:47 #8

  Det finns ju bussar och tunnelbana man kanta sig runt med också, det gjorde vi en del.

  Har tyvärr inte tips på några direkt uttalat romantiska hotell... Det bästa är att kolla på olika sajter, typ hotels.com och välja vilken prisklass och vilket läge ni vill ha, om ni vill bo nära stranden, hamnen, city eller liknande. Om det är svårt att promenera längre sträckor kan det ju vara bra att ta ett hotell som ligger relativt nära tunnelbanan t ex så man kan gå runt på sitt "utflyktsmål" eller vad man nu ska säga, så att inte kroppen säger ifrån för att man gått mycket för att ta sig dit, bara en tanke!

  Att uppleva Barcelona via segway låter himla häftigt! Taxi är också relativt billigt att åka.

  Gällande restauranger finns det ju också massor att välja på, undvik gärna de som ligger precis vid de stora stråken och de i typiska turistområden.. Oftast behöver man bara ta sig en liten bit ner på nån sidogata för att hitta riktigt mysiga restauranger med god mat. små härliga tapas ställen finns lite här och var..

 • Aniara­4
  Visa endast
  Tor 27 jan 2011 09:00 #9
  spunkcissi skrev 2011-01-27 08:47:46 följande:
  Det bästa är att kolla på olika sajter, typ hotels.com och välja vilken prisklass och vilket läge ni vill ha, om ni vill bo nära stranden, hamnen, city eller liknande. 
  Det tänkte jag också göra, och inte minst Tripadvisor där man kan få veta mycket mer som inte står i den officiella informationen direkt.

  Vad finns det för för/nackdelar med att bo i respektive område? Havsutsikt är ju trevligt, men blir det långt till stan och det man vill titta på då?
 • Sön 30 jan 2011 17:13 #10

  Restaurangtips?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll