• spunkc­issi
    Äldre 24 Jan 08:41
    7324 visningar
    21 svar
    21
    7324

    Önskar romantiska tips om Barcelona! Bröllopsresa i mars!

    ojoj, Barcelona har ju hur mycket som helst att erbjuda!
    Naturligtvis beror det ju också på vad man är intresserad av... Finns massor av underbar arkitektur att titta på!

    Jag bara älskar la Sagrada de Famillia, en helt otrolig byggnad. När jag var där senast nu i höstas gick jag en tre timmars stadsvandring med inriktning på Gaudi och hans verk, otroligt fascinerande byggnader insprängda bland "vanliga" hus. Jag uppskattar att göra i alla fall någon guidad tur när jag åker till nya städer då man får en annan förståelse och inblick i vad som format just den staden. Naturligtvis kan man läsa sig till det också, men det är alltid roligare att höra någon berätta.

    Las Ramblas (den kända shoppinggatan) är lite speciell, men framförallt har de en stor saluhall ungefär mitt på där man kan köpa massor av fräsch frukt, färskpressade juicer mm. Dock ofta mycket folk (läs mycket turister) vilket kan vara lite tråkigt enligt mig. Värt att upplevas, men kankse inte lägga så mycket tid på.

    Sedan är hamnen och promenadstråken runtomkring trevliga och romantiska att promenera kring, finns också en park som ligger en bit upp på en kulle (kommer ej ihåg vad den heter) men där finns fina statyer och man har utsikt hur långt som helst! Väldigt trevligt för pickninck..

    Bra promenadskor är nästan ett måste, jag tycker absolut det är en stad som ska upplevas till fots.

  • spunkc­issi
    Äldre 27 Jan 08:47
    #8

    Det finns ju bussar och tunnelbana man kanta sig runt med också, det gjorde vi en del.

    Har tyvärr inte tips på några direkt uttalat romantiska hotell... Det bästa är att kolla på olika sajter, typ hotels.com och välja vilken prisklass och vilket läge ni vill ha, om ni vill bo nära stranden, hamnen, city eller liknande. Om det är svårt att promenera längre sträckor kan det ju vara bra att ta ett hotell som ligger relativt nära tunnelbanan t ex så man kan gå runt på sitt "utflyktsmål" eller vad man nu ska säga, så att inte kroppen säger ifrån för att man gått mycket för att ta sig dit, bara en tanke!

    Att uppleva Barcelona via segway låter himla häftigt! Taxi är också relativt billigt att åka.

    Gällande restauranger finns det ju också massor att välja på, undvik gärna de som ligger precis vid de stora stråken och de i typiska turistområden.. Oftast behöver man bara ta sig en liten bit ner på nån sidogata för att hitta riktigt mysiga restauranger med god mat. små härliga tapas ställen finns lite här och var..

Svar på tråden Önskar romantiska tips om Barcelona! Bröllopsresa i mars!