Inlägg från: Emelie 87 |Visa alla inlägg
  • Emelie 87

    Juni 2011 del 3

    Ännu en juni 2011-brud här. Hej på er! :)
    Här är det fullt ös som gäller nu eftersom den 18 juni inte alls är långt borta.

    Brudklänningen är inköpt. Den behöver bara sys om lite för att passa min kropp efter graviditet nr 2 och hårt jobb med att hitta formen igen. Det var i slutet på graviditet nr 1 som vi förlovade oss. :D

    Menyn är i stort sett klar. Vi satsar på grekiskt. Men vi har inte fixat catering ännu, vilket vi ska göra snart.

    Musiken är klar sedan länge. Det blir en hel del variationer kan jag lova. ;) Vi ska sjunga en låt ur Fantomen på Operan istället för att avge löften på det traditionella sättet. Vi ska dansa till Aerosmiths Don't Wanna Miss a Thing.

    Färgteman är bestämda sedan länge. Ljuslila tärnklänningar, svarta frackar, och så röda naglar och röda läppar på oss flickor. Höga klackar är ett måste och skall passa klädseln.
    Blått och vitt i mottagningslokalen.

    Bröllopsresan är bokad.. en månad i California med start i Los Angeles.

    Jag har min huvudtärna och fästis har sin best man. Utöver dom två har vi ett gäng på åtta (fyra herrar och fyra damer) som ska vara brudtärnor och marskalker.

    Vår son som är två år gammal ska vara ringbärare. Lilla dottern är för ung för att vara blomsterflicka. Hon är ju knappt ett vid vigseln.

    Vi har bokat kyrka och präst.

    Mottagningslokalen är ordnad.

    Nu nästa vecka ska vi skicka hela vårt brudfölje till skräddaren för att bli uppmätta.

    Kvar har vi fotograf, inbjudningar, catering, chaufför och att beställa tårta. Trots att det är så pass lite kvar blir det ändå en häktisk vår.
    Men det kommer att bli så underbart i slutändan. :D

    Jag ska erkänna att det är första gången som jag är på ett svenskt bröllopsforum istället för det amerikanska Wedding Buzz på Facebook. Men nu är jag här. :D Det kan hända att jag använder amerikanska uttryck med svensk översättning.

  • Emelie 87

    Hihi, vi är typ 40 tjejer på Facebooks Wedding Buzz som ska gifta oss den 18 juni. Det är verkligen ett jättepopulärt datum. :) Jag tror absolut att det har med sommarårstiden att göra. Men jag tror även att det bara är så att många väljer att gifta sig när det är helg. Det är väl antingen det eller på årsdagen av när dom blev tillsammans eller förlovade sig.

    Visst finns tanken att få in lite allsång i programmet. Men tanken med vår bröllopsmottagning är att den ska passa alla, men ändå vara våran. Min fästis har nämligen iranskt påbrå och vad jag har förstått så är en del av dom som vi tänker bjuda in ickesvenskspråkiga. Dock funderar vi lite kring huruvida vi ska bjuda in alla eller bara dom som har bott i Sverige och som vi har band till. I så fall rör det sig om tio personer som har flyttat, men alla är svenskspråkiga. Då kan man absolut ha lite allsång till ouzon. :)

  • Emelie 87

    Ja vi håller helt klart tummarna då det är en så populär dag att gifta sig på. I morgon tänker jag skicka brudföljet för att ta mått, så att vi har deras outfits klara. Och sedan är det dags att ordna med inbjudningar.


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Det sägs att man ska sätta OSA ungefär en månad innan man gifter sig. Så den 1 maj fungerar utmärkt. :) Vi ska själva sätta OSA den 10 maj då vi gifter oss den 18 juni.
    Herrar skall bära kavaj och damer skall bära valfri aftonklänning.

    Jag var en sväng hos Panduro Hobby och kollade i förmiddags. Dom har ett häfte med inspiration till kort om man vill tillverka dom själv. :) Så jag köpte den och nu ska jag strax sätta mig ner och studera den. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Vi har egentligen bara servisen, stolar och bordsplacering att oroa oss över vad det gäller antalet gäster. Och det är saker man kan ordna med när gästlistan är klar. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Jag har samma lilla problem med min lillasyster. Hon är inte alls långt gången och hon kommer inte vara i den extrema "farozonen" heller på mitt bröllop. Men om att en gravid kvinna ska gå i höga klackar, vilket samtliga av mina brudtärnor plus jag själv ska, säger jag bara nej. Dock är min syster lika envis som jag, så vi bestämde oss för att beställa en större klänning åt henne som hon sedan kan låta sy in några dagar innan bröllopet.

    Faktum är att enligt beräkningar kommer vi att ha sju småbarn, dels våra egna två och dels vänners och släktingars. Det tycker vi är helt okej. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    För oss är det läge att fixa med buffébiten. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
  • Emelie 87

    Det blir nu att boka tid för att provsmaka lite olika cateringföretags alster. För som jag tidigare nämnt ska vi ha grekisk buffé. Det var inte lätt att hitta företag med sådan mat.
    Men nu har älskling och jag funnit några och nu blir det snart att åka och provsmaka. :)


    En fästis, två barn, oändligt med kärlek
Svar på tråden Juni 2011 del 3