• eundk110903

    Uppsalbrudar 2011 del 2

    Fortsättning av förra tråden ( brollopstorget.se/Forum-5-61/m3809502.html ) för oss Uppsalabrudar 2011.


    Den tidigare tråden stängs strax ner och vi lär fortsätta våra diskussioner än mer intensivt i fortsättningen! :)

  • Svar på tråden Uppsalbrudar 2011 del 2
  • Fårävvör
    Sörön10 skrev 2010-11-28 22:36:49 följande:
    Ja Paula beställde hem en skena från Schalins och satte sedan i en sten åt mig. Hade nämligen en väldigt speciell skena från Schalins som förlovningsring och ville att vigselringen skulle matcha!  Lycka till! =)
    Det där låter perfekt! Men får nog ta och hålla mig med att gå dit och kolla förrän i januari... Varför ska det alltid vara så mycket att göra kring jul? Imorrn ska vi i alla fall iväg till Eklundshof och se vad de har för alternativ för vigsel, känns inte riktigt som representativt väder, men det ska nog gå ändå! =D
  • Rödarosenblad

    Vi kommer att vara 26 resp. 27 år när vu gifter oss.

    Känner att bröllopet får stå åt sidan just nu när det är mycket med jul och en stundande 1 års dag...

  • Fårävvör

    Nu har vi vart på Eklundshof och tittat igen! Snön vräkte ned i morse ju, men slutade lagom tills vi skulle titta på lokalerna =)


    Bestämde oss för att det funkar med utomhusvigsel på eklundshof (de har en loge som man kan ha som back-up vid dåligt väder), så nu ska jag försöka avboka Linnéträdgården och så boka vigselförrättare! Kommer bara på fler och fler fördelar med att göra såhär: gästerna behöver inte åka bil mellan vigsel och fest, vi behöver inte ha någon transport mellan vigsel och fest!! gästerna kan checka in på hotellet på eklundshof före vigseln, vi sparar 4500 kr (som det kostar att hyra Orangeriet i Linnéträdgården en halv dag).


    Nackdelar är väl att det blir utomhus (vilket såklart kan vara jättefint i slutet av maj, men det blir ju lite svårare med musik etc)... Men sambon tycker att det känns helrätt, så det är bra (och det gör jag med, men jag tror att även Orangeriet hade funkat) =)

  • Rödarosenblad

     


    Fårävvör skrev 2010-11-30 08:53:28 följande:
    Nu har vi vart på Eklundshof och tittat igen! Snön vräkte ned i morse ju, men slutade lagom tills vi skulle titta på lokalerna =) Bestämde oss för att det funkar med utomhusvigsel på eklundshof (de har en loge som man kan ha som back-up vid dåligt väder), så nu ska jag försöka avboka Linnéträdgården och så boka vigselförrättare! Kommer bara på fler och fler fördelar med att göra såhär: gästerna behöver inte åka bil mellan vigsel och fest, vi behöver inte ha någon transport mellan vigsel och fest!! gästerna kan checka in på hotellet på eklundshof före vigseln, vi sparar 4500 kr (som det kostar att hyra Orangeriet i Linnéträdgården en halv dag). Nackdelar är väl att det blir utomhus (vilket såklart kan vara jättefint i slutet av maj, men det blir ju lite svårare med musik etc)... Men sambon tycker att det känns helrätt, så det är bra (och det gör jag med, men jag tror att även Orangeriet hade funkat) =)

    Skönt att det är bokat och klart. Jag tror det kommer kännas mer och mer rätt ju närmare ni kommer. Härligt att sambon tycker det blir perfekt!

  • Mrir

    Vi ska också vara utomhus, och har kyrkan som enda möjliga back-up för det finns inga lokaler som är tillräckligt stora. Det finns däremot en dansbana med tak som vi ska vara på. Det funkar för regn men kanske sämre om det blåser kallt. Det är också en sak att fundera på. Nån som har tips på ajcka/bolero/sjal man kan ha för att slippa frysa framåt kvällen?

  • Fårävvör
    Mrir skrev 2010-11-30 16:57:22 följande:
    Nån som har tips på ajcka/bolero/sjal man kan ha för att slippa frysa framåt kvällen?
    Jag ska sticka mig en bolero har jag tänkt. Har kollat lite på sydda boleros i brudklänningstyg, men på mig ser det lite stelt ut, och sjalar lyckas jag bara inte hantera på ett snyggt sätt, utan att tappa dem hela tiden! Så för min del blir det en stickad. Har inte riktigt bestämt mig för mönster än, men såg en del fina naturvita garner i silke, mohair etc på YlloTyll... Ska köpa med mig några nystan och jämföra med min klänning när jag åker till butiken för att lägga upp den i vår tänkte jag (Man får lämna tillbaka nystan man inte använt och få pengarna tillbaka).

    Om du vill ha en sydd såg jag ganska många på olika hemsidor när jag googlade runt efter typ "brud bolero", både i spets, satin etc.

  • Oonah

    Hej hej! Blev tipsad av min blivande, som suttit och lusläst tråden, att gå med här. Synd att tråden heter "UppsalaBRUDAR", han hade nog velat hänga lite här, tror jag. ;)

    Han friade för bara 1½ vecka sedan men vi bestämde att vi gängar oss i sommar ändå, även om det av många anses som alldeles för lite tid att planera ett bröllop. Jag tror det är gott om tid, men vi får väl se! Haha! :D

    Hej hopp på er!


    Lista:


    Maj:


    Fårävvör: 28 maj 2011 (Linnéträdgården + Eklundshof)


    Juni:
    Rödarosenblad: 4 juni 2011 (Skuttunge kyrka + Bygdegård)
    Nalinie: 4 Juni 2011( Gamla uppsala + Kaplangården)


    LYCKA2011: 18 juni (DanmarkKyrka + ?)

    Juli:
    Oonah: 16 Juli 2011 (Helga Trefaldighetskyrkan + ?)


    Augusti:


    September:
    eundk110903: 3 sep 2011 (Helga tref ka + Östgöta nation)

  • Fårävvör

    Välkommen Oonah! Vi får döpa om tråden nästa gång det är dags att starta en ny till Uppsalabrudpar istället, då kanske han känner sig lite mer välkommen?! Har ni bokat lokaler än? Det är nog det som man behöver göra i mest god tid. Vi bestämde oss redan hösten 09 att vi skulle gifta oss nu i vår, bokade lokaler ett år före vigseln men har inte börjat planera resten förrän nu i höst! Så klart ni hinner! Om du ska köpa brudklänning i butik kan det vara bra att börja kolla snart, eftersom det kan vara upp 16 veckors levereanstid på dem (och sen bör det ju finnas tid till ev, uppläggningar, ändringar etc efteråt också...) Ett litet tips på vägen bara

Svar på tråden Uppsalbrudar 2011 del 2