• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    lanovia 08 skrev 2011-02-16 09:23:02 följande:

    Ett viktigt tips vi fick var att vi måste få sova. Sömn är grymt viktigt. Våran BVC sköterska sa till oss att fixa barnvakt så vi fick sova 2 nätter på raken. Mina föräldrar kom till oss och tog henne på nätter, SÅ SKÖNT!!!
    Och de tär viktigt att det skall vara minst 2 nätter, en är tydligen inte tillräckligt för att man skall bli helt utvilad.

    Gör du och maken något själva någon gång? Det är superviktigt annars? Den absolut absolut värsta dippen tog sig maken ur en kväll när vi var ute och åt själva. Bara jag och han och vuxensnack.

    Lite tips som kanske kan hjälpa på vägen. Det hjälpte oss lite ialla fall.


    Ja det där med sömn är svårt... Tycker jag får rätt bra med sömn, åtminstone de dagar då jag är föräldraledig för då brukar jag passa på att sova på dagen med A. Men det är klart, det blir ju alltid så upphackat eftersom A fortfarande ammar varannan-var tredje timme på kvällen och natten. Så när man tänker efter, att jag inte sovit mer än max fyra timmar i sträck på över nio månader, är det kanske inte så konstigt om man inte fungerar helt normalt?
    Men så länge A ammar är det ju svårt att ha barnvakt (på natten).

    Och nej, vi är väldigt dåliga på att göra något bara maken och jag. Har inte gjort det sedan A föddes faktiskt, så det är väl på tiden... Maken fyller år snart och av mina föräldrar kommer han få ett presentkort på massage på ett spa där jag också har ett oinlöst presentkort och då sa hon att de kunde vara barnvakt så att vi kan gå dit tillsammans och sedan ut och äta lunch efteråt också. En himla bra idé! Längtar redan. Vi behöver verkligen jobba på vår relation men ingen av oss orkar ta initiativet och räcka ut en hand. Kanske är lättare efter några lugna timmar på ett spa...
  • Leksi

    Apropå sömn så är det bäst jag går och lägger mig nu.


    Sov så gott alla!

  • Leksi

    Åh vad mysigt med de första sparkarna Ninnis!! Skrattande Det är ju helt ljuvligt! Visst blir det mer verkligt på något sätt?

  • Leksi
    Soldemor skrev 2011-02-21 16:18:15 följande:

    Veterinären har ringt, Solde har blod i urinen och kissar mycket lite. De skall försöka ta ett sterilt urinprov och antagligen röntga också. Som det verkar nu blir det operation. Oj vad jag har varit motiverad till arbete idag och fått såå mycket gjort (typ grav ironi där!).


    Fy vad jobbigt! Hoppas allt går så bra det bara kan!

    Vad är det för ras på dina kissar förresten? Vi har två Ragdolls, de har stamtavla och så men vi ställer inte ut.
  • Leksi

    Styrkekramar till dig Ingis! Du är en fantastisk syster!!
    Hoppas allt blir bättre bara rättegången är avklarad. Jag menar att din syster kanske kan få ett avslut då, förhoppningsvis lite upprättelse, och kraft att starta om på nytt.

  • Leksi

    Tjohoo för Kap Verde Lanovia!!
    Ibland löser sig allt verkligen till det bästa! Solig

    Tråkigt att du mår så dåligt nu dock. Krya på dig!

  • Leksi

    Blommis, nu vill vi höra hur din hundresa har gått! Glad Hur reagerade sonen när ni kom hem?

  • Leksi

    Oj Lanovia, ni har det verkligen inte roligt nu! Hoppas lilla E fått i sig tillräckligt med vätska idag och att din mage lugnat ner sig.

    Både jag och maken verkar ha klarat oss men A har haft sitt livs första magsjuka, lilla skrutten. Det började med en härlig diarré-blöja i fredags eftermiddag, följt av kaskadspya i dubbelsängen natten till lördag men som tur är verkar han redan vara på bättringsvägen. Idag har han ätit både lite gröt och fruktpuré samt druckit mycket vatten.

    Tack för alla tips från er erfarna mammor, de ska jag försöka lägga på minnet till nästa gång!
    ___________________

    Bruttan: När vi var med A till barnakuten i höstas sa läkaren till oss att frisk luft var jättebra när de små är förkylda. Det var något med fuktigheten som väl är för torr inomhus så det var bara bra att vara ute med dem varje dag och gärna låta dem sova ute, ÄVEN när de har feber, och hon menade att ner mot 15 minus var inget problem alls.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård