Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Läkaren sa att mina prickar såg "snälla" ut, men att vi ända skulle ta bort dem och skicka dem för analys. Det tar två veckor innan man får svar. 

    Kan det vara så att din pappa på något konstigt sätt försöker att inte vara till besvär för dig, att det egentligen är omtänksamhet, men det blir fel lik förbenat?  Eller är det hans egen bekvämlighet eller rädlsa för konflikter och "skav" i umgänget med nära och kära som gör att han handlar så här? 

  • Norrskensflamman

    Här är jag! *vinkelivink*

    Vill önska alla trevlig helg och berätta att jag ska minsann på After work med jobbet ikväll. Först blir det Italiensk buffé (åh så gott det ska bli) och sedan bowling. Efter det kan det hända att vi går på trubadurafton på den lokala puben, eller så går man hem.

    Imorgon ska vi iväg från morgonen till grannkommunen och förnya leasingen på barnens slalomutrustningar.
    På kvällen är vi bjudna till goda vänner på glöggmys. Ska bli så trevligt!

    Och så är jag så himla glad för nu är sportlovet spikat (om jag och sambon får ledigt, men det borde gå); 4 dagar i finska Levi på slalomskidorna! Världscupsbacken, here I come!
    Med oss kommer våra goa vänner, ett par som vi gillar att umgås med (hon är min barndomsvän, han är sambons bandkompis och vän sedan många år). 

    Kraaaaaaaam!
     

  • Norrskensflamman

    Hej i tråden! Lunchträningen går sådär just nu. Precis som all annan träning, utom sångträningen

    Och jag blir faktiskt jävligt trött på att folk redan i mitten av november hos oss dragit fram adventljusstakar och stjärnor i fönstren. Har t o m sett granar!
    Sedan kan dom knappt bärga sig till juldagen, då åker allt ut. Men hallå... kan man vänta lite och sedan låta det vara jul när det ÄR jul? Men det är ju bara jag som är sån tydligen.
    Första advent åker staken och stjärnan upp. Ingen städning här inte. Julgran och juldukar dras fram dan före julafton, eventuellt ett par dagar innan om jag har flyt i planeringen.

    Sedan är allt kvar till 20:e dag Knut då julen dansas UT! 

  • Norrskensflamman

    Idag på morgonkaffet åkte jag till Sporthallen och såg när min tioåriga tjej spelade innebandymatch för första gången med sin klass. Det är nån turnering för mellanstadiet. Två matcher hann jag se.
    Hon blev såååå glad när jag dök upp, hjärtat mitt Hjärta 

    Ikväll ska jag på föräldramöte. Vi ska diskuterar huruvida fyrorna ska samla till någon resa/aktivitet när de går ut sexan. Misstänker att det kommer vara många olika åsikter. Eller snarare alla är tysta men så fort nån lämnar förslag så är det inte bra. Och så blir det ingenting...
    Barnen själva VILL samla, och vill själva jobba ihop pengar. De har många idéer, bl a vill de sälja fika och bröd och nåt annat på skyltsöndagen.  Känns ju trist om vi ska ta död på deras kreativitet och vilja att faktiskt göra något tillsammans.

    Vad har ni för erfarenhet av sånt? 

  • Norrskensflamman

    Filuren på löpbandet ser så himla plågad ut... Vägen till målet och drömmarna borde inte behöva vara så ångestfyllda... Men å andra sidan så förstår jag också ditt tänk Blomman.
    Men min spontana reaktion är som Daa:s. 

  • Norrskensflamman

    Ang föräldramötet så var det ett bra möte, om än många inte kom. Ändå kom fler än jag väntat mig. Och upplägget blev lite som i Blompojkens klass: 
    En summa per barn/termin samlas in. Därför att det är ganska lättförtjänta pengar och ingen svindlande summa per barn. Lite egen försäljning där barnen själva är aktiva och kommer med idéer, kanske en försäljning per termin (eller två om det dyker upp något lämpligt tillfälle). Nu börjar vi med fikaförsäljning på julskyltningen. 
    Ju närmare sexan vi kommer får vi väl se hur mycket de fått ihop och om de vill lägga in en högre växel, t ex anordna disco osv.
    Den där avslutningsgrejen de gör i sexan behöver inte vara så stor, det behöver inte vara en resa till Stockholm (för DÅ får man ligga i ordentligt vill jag lova, vi gjorde det när vi gick ut sexan...)
    Det kan vara tälta i grannkommunen eller vad som helst, bara ungarna gör något tillsammans!
    Vet barn som inte fått ihop så mycket när de gått ut sexan, de har sovit över på skolan och haft filmkväll med lekar/aktiviteter och snacks och har tyckt det var jättekul!

     

  • Norrskensflamman

    Hårar Norksa skogskatter mycket?
    våra grannar har en sån, väldigt lik den som du har Solde, den strimmiga. Den brukar hålla till på vår gård ibland och den har en enorm päls.  

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård