Inlägg från: Norrskensflamman |Visa alla inlägg
  • Norrskensflamman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    September, så mysigt med små rörelser! Hoppas verkligen att du snart kan slappna av och börja njuta

  • Norrskensflamman

    *vinkar till Ingis*  

    Skallebank idag  Och vi som ska till frissan jag  o tjejerna. Och så är det surströmmingsskiva med jobbet ikväll... Vi har hyrt en bastuflotte som vi ska glida omkring på älven med, äta på "altanen" och bada bastu. Få se om man vågar doppa sig. Det har varit nattkallt senaste nätterna, brrrr!

    Och... tadaaaaaaaaa!!! Vi har första tjing på en hamsterkille   Gud, så vi längtar! Han är viss lugnast i kullen, vilket passar oss nybörjare bra. Han är Choklad, korthårig satin... Och ser ut som en liten björn. Eller råtta egentligen kanske Tungan ute 

    Ska se om jag kan lägga upp nåt foto från uppfödaren i albumet här.
     

  • Norrskensflamman

    Nä, ingen surströmmingfest med hastigheter för min del... Gick hem från jobbet 10:30, sov, åt, tog tabletter För att oja till frissan. Kom hem och kraschade i sängen igen. Den ger inte med sid huvudvärken. Skit å'!

  • Norrskensflamman

    Hej, hej! Blev ingen surströmmingskiva eller bastuflotte för min del. Fick värsta migränanfallet och var utslagen hela fredag från 10:30. En natts sömn brukar hjälpa, men icket... vaknade på lördag och det var VÄRRE!!! Och bara tilltog i styrka. Då fick m köra mig på akuten och där fick jag efter många om och men och nålstick i armar och försök med Magnecyl... (trots att jag sa att det hjälper inte, jag har redan provat...), nåt mot illamående, mm mm, så tillslut kom ambulanspersonalen med en spruta Imigran och tjongade in i låret på mig. Först blev jag alldeles kallsvettig och det kändes som astt jag skulle svimma. Sedan spydde jag. Sedan dåsade jag iväg en stund, och sedan TACK OCH LOV, klingade värken av... Men hela lördag var förstörd, och idag har jag varit trött. Kul helg. Ja, ja. Nu ska jag gå till läkaren på VC och bråka lite så att jag får såna där sprutor, eller nässprej med Imigran så jag kan ta själv när jag får så här hårda och ihållande attacker. Natti, natti!  

  • Norrskensflamman
    Klockarbol skrev 2013-09-02 10:42:37 följande:
    Boka tid hos en familjejurist och skriv samboavtal och testamente är mitt råd. Behöver inte kosta så jättemycket och är en jättebra investering!
    Jag pratade idag med min mammas kusin som är skattekonsult och vår "familjejurist", eller ja, han hjälper oss med lite grejjer, t ex när jag gjorde bodelning och så där.
    Han sa att vi åker på dyr stämpelskatt om jag ger huset som gåva till m, pga att lånet på huset är större än en viss procent av tax.värdet, så då räknas det inte som gåva utan köp. Och då rådde han oss att m köper huset av mig... Stämpelskatt 13-14000 kr blir det då. Och m har inga pengar att köpa huset för, och då måste man skriva typ skuldreverser att han är skyldig mig en viss summa pengar. Och det vill han inte vara. Så då var konsultens råd att vi skulle gifta oss. Då kan man sedan välja om man vill skriva ett testamente eller ej, där m ärver 75% av mina tillgångar eller bara låta det vara och då ärver han 50%. Eftersom vi har särkullbarn har de rätt att ta ut sina 50% eller 25% omgående vid min ev bortgång. Ja, och ni vet ju vem som är deras förmyndare... Deras far vägrade ju att skriva över vårdnaden på mig. Jag är 100% övertygad om det skulle hända mig något skulle ärkeaset vara utanför vår dörr inom ett dygn och kräva barnens rätt som deras förmyndare. 
    Det känns som att det bara är problem med ALLT ta mig tusan!!  

    Klockarbol, SOM jag förstår dig i ditt sorgearbete. Jag går igenom samma. Jag har kommit långt men fan, ibland bubblar det upp igen och ja, jag känner mig BITTER. Men jag vill inte vara det.
    I april var det 4 år sedan bröllopet. 16 augusti var det två år sedan skilsmässan gick igenom.

    Jag är iaf i den fasen nu att jag vill utplåna de sista spåren av exet i mitt hus!!! Men jag mäktar inte med det själv. Jag vill att vi ska äga huset tillsammans jag och m. 
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård