• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Flamman: skickar en hel massa kramar till dig. Precis som Heloise skulle jag vilja ta med dig till något trevligt ställe och bara skämma bort dig.

    Heloise: bra att Elise visar var skåpet ska stå. Så underbart att hon protesterar när det inte blir som hon vill. Och ja, du är en supermorsa. *kram*

    lanovia: *hjärtar nyfikna lilla spillevinken*
    Tanken på förlossningen känns inte så farlig. Men jag vet faktiskt inte om det är förnekelse eller om jag är trygg på riktigt. Det som känns lite obehagligt emellanåt är väl att vi inte har någon aning om tidpunkten. Fast så är det väl för de flesta.
    Jag kan bli ganska nervös om jag får en sammandragning som känns mer än tidigare, men det är kanske för att jag inte riktigt vill att det ska ske än. Tänkte packa Väskan i veckan, så vi får se hur det känns då.  
    Jag känner mig inte heller särskilt orolig för att Fälga ska födas i säte, för statistiken säger att det brukar gå bra.

    Däremot är jag duktigt nervös inför att axla rollen som mamma och ta hand om två små liv. Jag längtar så efter dem, men är samtidigt rädd för hur jag ska fixa det. Tur att min make är en lugn och sansad person.

  • Aleta

    Fru Sy, så jobbigt, jag hoppas att det lugnar ner sig. Det går ju inte att låta bli att oroa sig vad än farbror doktorn eller mamma säger...

    Daa, ja, två på en gång måste kännas överväldigande, men vilken grej egentligen! Två guldklimpar på en gång!

  • Norrskensflamman

    Hej, hej!

    Fru Sy; Nu är det du som vilar, hör du det *tittar strängt* Iofs tror jag du är rätt duktig på att ta hand om dig och känna efter när det är dags att ta det lugnt. Nu är det det. Skönt att livmodertappen inte var påverkad, men att börja få sammandragningar så tidigt, kan ju kännas oroande, det förstår jag. Kramen till dig!

    Daa; Du och din mysige, coola make kommer fixa två små bebbar galant. Det är jag HELT övertygad om!! Så underbart med två små parvlar Längtar också att få träffa dem, så småningom!

    Jag dricker vitt vin och äter saffransskorpor. En kulinarisk höjdare kan jag meddela
    Fontana CAndida, Friscata heter vinet och det var nån kompis som tipsat maken. Gott som fan. Men namnet Fontana Candida ger mig konstiga accossiationer. Från den tiden då jag hade fruktansvärda besvär med underlivssvamp !

  • Ninnnis

    Oj, Fru Sy Tur att livmoderhalstappen verkar vara som den ska iallafall. Se nu till att vila och ta det lugnt.

    Daa, parvlarna hade inte kunna t få bättre föräldrar än er Men jag förstår att det känns överväldigande.

    Heja Heloise som sätter sond! Och heja Elise som säger ifrån

  • Ninnnis

    Flamman, fy vad mycket skit på samma gång. Saffransskorpor och gott vin är du sannerligen värd! Hoppas du orkar ta hand om dig själv mitt i allt elende. Kram!

    Bruttan, stor KRAM till dig om du är i kulisserna

  • lanovia 08

    Fru Sy Jobbigt. Måste du ta det extra lugnt nu eller vad sa läkaren?

    Heloise, vad bra att du lyckats sätta sonden själv. Du är en så bra mamma till Elise!

    Daa nu har jag bara fått ett barn. Men visst tusan är det nervöst innan de föds (och garanterat är det värre med tvillingar än en), hur skall man göra, hur skall man klara allt etc etc? Men ialla fall med ett barn tycker jag det har löst sig väldigt naturligt när E väl kom. Och det tror jag säkert det kommer göra för er också!
    Ett råd är att ta så mycket hälp du bara kan på bb innan du åker hem. Visst måste man många gånger trycka på larmknappen för att någon skall komma, men de är där för er.

  • lanovia 08

    tusen kramar till Flamman och Bruttan.

    Blommis hur är det med dig?

    Kramar till Fru E också!

  • lanovia 08

    Igår natt låg jag o grät. Jag hann sova en timme innan skruttan vaknade. Jag låg och grät och bara undrade när man skulle få sova en hel natt (den jag fick för några nätter sedan var glömd då) utan att vakna och ge välling och sedan ha ett barn i sängen som sparkar och sprattlar. Maken tog det mesta den natten, men ändå...

    Igår kom mina föräldrar (planerat sen tidigare), de skall stanna till imorgon. Så nu har vi ialla fall två nätter på oss att sova. E sover i samma rum som dem och de har tatt henne i natt. Så skönt att få sova 8h utan avbrott.

    Ikväll skall jag och maken ut och äta. Bara vi två och god mat.

  • Ninnnis

    Lanovia, usch vad jobbigt det låter med sömnbristen. BRA att dina föräldrar komemr till undsättning. Hoppas ni får en mysig middag OCH god sömn

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård