• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis
    Fru E skrev 2010-12-17 13:05:07 följande:
    Ninnis-härligt med inskrivning!
    Jo men man hoppas att alla runt om kring en har tålamod med en och inte tycker att man är världens tråkigaste person typ
    Jag tycker aldrig att du är tråkig! Det är klart att man inte orkar vara på topp jämt. När man går igenom något jobbigt behöver man bara stänga in sig ibland, det kan ingen ha synpunkter på. Kram på dig!
  • lanovia 08
    Ninnnis skrev 2010-12-17 15:10:54 följande:
    Daa skrev 2010-12-17 13:36:34 följande:
    Jaa! Från mig också! Snälla... *viftar med ögonfransarna*
    Kramkalas den 27:e!
    Kramas  för mig också.
  • lanovia 08

    MEN?!?!?! Den här sidan jag mig GALEN. Skrev just till Fru E, men det inlägget försvann och istället hamnade jag på en sida som heter Suportfågan. (eller något sådan) Morr!

    Ialla fall Fru E, klart man måste få må dåligt ibland. Omgivningen som är något att ha stannar kvar.
    Kramar

    Ninnis spännande med inskrivning

    Daa, låter trångt imagen.

    Nu har jag ett busfrö som hittar på saker hon inte får. Måste nog ta mig an henne lite. Hon har förövrigt piggnat till rejält.

  • Fru sy

    Är riktigt trött efter en eftermiddag på stan, så jag har inte läst vad ni skrivit nu... gör det om en stund när jag vilat. Men var bara tvungen att gå in här och skriva att vi har beställt barnvagt!!!! Det blev en Emmaljunga city cross, svart sittdel och mörkblå liggdel. Vi är kanonnöjda!! Sen sålde de årets bilbarnstolar till rabbaterat pris så vi slog till på en sådan oxå, den var vi tvungna att ta med hem direkt. Kändes rätt konstigt att bära ut den till bilen och ännu konstigare att sitta här och titta på den... tänk om nga månader skall vå lille kille ligga i den

    Nu sova en stund...

  • muggles
    Daa skrev 2010-12-16 19:09:57 följande:
    Daa 20 januari
    Andbeyond 11 mars
    FruSy 23 april
    Hvidis 7 maj
    Ninnis 3 juli
    Vilken BRA dag du har BF på Daa!
  • muggles
    lanovia 08 skrev 2010-12-17 09:26:11 följande:
    Ja ni verkar ha rätt i att det tar lång tid för småbarn att friskna till. Hon som sa något annat är bara min svärmor och har haft 3 småbarn själv så jag tänkte att hon kanske eventuellt skulle veta vad hon pratar om. Eller så är det helt enkelt individuellt för olika barn.
    MEN pratade precis med BVC som sa precis samma sak som ni, det tar tid för de små att bli av med sina förkylningar.
    Idag är vi inne på 5e dagen med feber, men den verkar gå neråt lite och BVC tyckte vi kunde lugna oss lite innan vi åker och sätter oss på någon akutmottagning.
    Barnmottagningen hade redan fullt, vi ringde ju bara precis när telefontiden började.... det där är något jag stör mig på i svenska vården, om du är förkyld och behöver vård så måste du ju ringa typ 30 min innan tel.tiden börjar om du ens skall ha en sportslig chans att få hjälp.
    Har du prövat det jag fick tips om nyligen, varva Alvedon och Ipren (för barn)? Det ska tydligen bita bättre mot feber än att bara ge Alvedon.
  • muggles
    Fru E skrev 2010-12-17 11:33:36 följande:
    Den 27 går det bra närsom för mig, är ledig hela dagen

    Lanovia-hur vi mår? Tja livet är som det är och det är inte mer synd om mig än någon annan men det går på rätt håll för varje vecka även om vi nog inte kommer tillbaka till riktigt som det var innan försöket.
    Vi biter ihop och visar upp en liten fin mask utåt men men sånt är livet
    Fast för oss behöver du inte visa masken. Åh jag vet precis hur du mår Groumpf-kram!

    Daa: till mig sa de att man kan försöka vända 2:an när 1:an är ute och det finns mer plats men det är inte säkert att det lyckas. Tydligen ska det vara lättare att föda i säte när en redan har "banat väg" (men fan tro't!). Jag tror inte du behöver oroa dig över att magen är liten, de har det nog bra därinne. Jag tror det är en fördel för dig att ha mindre mage.
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård