• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Ninnnis

    Min morgon:

    Klockan ringde 04.50.

    Höll på att inte komma ut ur huset eftersom maken hade låst utifrån och nycklarna låg i bilen.

    Kunde inte stänga ytterdörren av okänd anledning.

    Körde fast på uppfarten.

    Blev stående på vägen utanför hunddagis pga. igensnöad infart.

    Hamnade bakom plogbilen som körde 40 km/h över hela Öresundsbron.

    Fick parkera i en snödriva utanför jobbet.

    Allt detta innan klockan 07.

  • lanovia 08

    Ninnis, Vet inte om jag skall skratta eller gråta åt din morgon, så jag väljer ändå att läsa med ett leende på läpparna. Fy vilken start på morgonen. Men du nu kan det ju inte bli värre! Bara bättre!

  • lanovia 08
    Norrskensflamman skrev 2010-12-20 18:48:41 följande:
    Idag fick jag en förhandsinfo om att det finns hopp om ett liv på jobbet efter nyår. Energivampyren ska få gå hem. Yessssssssss! Men jag tror egentligen inte på det förrän det är ett faktum. Styrelsen är tydligen missnöjda med lillchefen.
    Låter som skönt för dig!
  • lanovia 08

    Fru Sy, jag fick lära mig en ny mening igår. "dålig på att vara gravid". Tror knappt jag hört det förut och jag blir förtvivlad av att höra det. Hur kan någon vara bra eller dålig på att vara gravid?
    Du bär en underbar liten varelse i dig som växer och mår bra, att du sedan har en kropp som reagerar och mår dåligt betyder inte i mina ögon att du är dålig på att vara gravid.
    För Orvar är du bäst, från spermie och ägg till en fullvuxen människa är han den bästa mamma han kan få.

  • lanovia 08

    Tack för era ord om att vi inte är helt knasiga som inte vill lämna bort E ännu. Som sagt här hemma går bra och kan bara var skönt med hjälp ibland. Igår var vi ju t.ex ute och åt, och gick sedan hem från restaurangen tog 1h och 15 min att promenixa, men gud så skönt!
    och vad vi pratade en himlans massa.
    Mycket om våra föräldrar. mycket om hans föräldrar, märks att han börjar bli besviken på deras sätt. Och jag blir så ledsen på deras klumpighet. Kan de t.ex. inte erbjuda sig att passa E här istället för att tjata om att de skall ta henne till sig hela tiden? Vi vill ju knappt fråga dem om att komma hit en natt nu, för det känns ju inte som att de vill sova här.
    Maken sa igår att om E så är 5 år innan hon sover borta utan oss första gången så har INGEN annan med det att göra utom vi. Och att hon inte skall sova borta innan hon kan kommunicera lite själv, typ uttrycka att hon har ont i magen eller är hungrig med annat än skrik som kan betyda var som helst. Och precis så känner jag också. Vi kanske är fåniga, men det känns som att de som kan tolka henne bäst nu är vi.

    Sedan pratade vi mycket om graviditet. Jag sitter här och väntar på indianer. Som... ja... var är dem??? Hoho???
    De visade sig efter mys i torsdags, då kom det så mycket att jag tyckte att ni kommer nog indianerna sätta fart ordentligt inatt. Men nej. Därefer har vi myst 2 ggr till, lite indianer har visat sig då men mycket mindre än första gången, och därefter är det helt indianfritt inte en tillstymmelse till ett besök. Idag är den dag som jag tycker borde vara den sista dan för dem att komma. Men sedan har de haft konstigare saker för sig än att bli någon dag sen.
    Jag försöker hålla huvudet kallt, men det är inte lätt just nu.

    Det värsta är att jag just nu inte känner glädje utan ångest över ifall jag skulle vara gravid. Tänk om det är alldeles för tidigt. Mamma tyckte jag sa att jag var det igår, vilket jag itne gjorde. När hon förstod att hon hört fel sa hon: oj, det var tur det, för det hade nog varit på tok för tidigt....!!!

  • lanovia 08

    Blomman jag tycker du verkar vara en sådan bra mamma. Jag tror Blompojken har det så bra hos dig. Tänk att få stå och titta på fåglar med sin mamma.
    Att se sin mamma må lite dåligt tror jag inte han lider jättehårt av. Du gör ju saker med honom ändå och verkar ta han dom honom. Ibland tror jag det är bättre att de får uppleva än att skydda dem från allt.
    Jag har en man som vid 28 års ålder fick lära sig att man kan må dåligt, att det är fullt normalt och händer de flesta vid något tillfälle. Det tycker jag var en hög ålder att lära sig detta vid och blir då också en väldigt svår läxa att lära.

  • muggles
    Fru sy skrev 2010-12-20 16:39:02 följande:
    Jag är i vecka 22+1 idag.
    Oj! Då förstår jag att du är orolig. Jag hoppas verkligen att tabletterna gör sitt. Kram på dig!
  • Villemoa

    Fru Sy: vad läskigt med tidiga sammandragningar! Hoppas också att tabletterna gör sitt. Förstår att du är lite orolig även om läkaren sa att det inte var någon fara. Och du, det finns inget som heter "dållig på att vara gravid". Man kan ju inte själv bestämma hur man ska må fysiskt under graviditeten. Kram på dig!

    lanovia: tycker inte alls ni är larviga som tänker som ni gör kring det här att lämna bort E. Ni ska göra det som känns rätt för er!
    Första gången  Moa somnade utan att någon av oss var med var förra året i november när vi skulle på fest och då var hon 1 år och 8 månader! Då kom mina föräldrar och syrra hit och var barnvakt. Andra gången hon sovit utan oss var när vi åkte till bb för att få Ellie. Sen har hon haft barnvakt över dagen några gånger. Så vi har heller inte lämnat bort henne så många gånger. Personligen föredrar jag att barnvakterna kommer hem till oss så Moa får vara i sin hemmiljö. Det enda andra stället som känns bra att lämna henne på är hemma hos mina föräldrar för där har hon varit många gånger och känner igen sig väl.
    Angående om ni är gravida eller inte, försök att inte lyssna till vad andra tycker om huruvida det är för tidigt eller inte. Ni har väl pratat om att det skulle vara okej med tätt emellan? Att folk ska ha en massa åsikter jämt alltså....förresten, hur är det med lilla E, är febern borta?

    Blommis: Blompojken har världens bästa mamma och när han blir vuxen kommer han ha många fina minnen att ta med sig i livet! Kram på dig!

    Heloise: heja Elise att visa sitt missnöje! Och du, Elise kan inte ha bättre mamma än dig!

    Daa: förstår att det är överväldigande att bli mamma och ta hand om två små knyten, du kommer göra det med bravur! Tänk att det bara är några veckor kvar, det är inte klokt!

    Ninnis: vilken jävla morgon! Hoppas resten av dagen blir bättre!

    Flamman: säger som de andra; önskar jag kunde svischa iväg dig till nåt varmt ställe och skämma bort dig för det är du värd! Eftersom det nu inte går så skämmer jag bort dig med en massa kramar, KRAAAAAAAAAM!! Och HURRA för att surkärringen får gå!!

    Bruttan: tänker på dig och skickar massor med kramar!!

    Ni andra som jag inte kommenterat; jag tänker på er!

  • Fru sy
    lanovia 08 skrev 2010-12-21 09:56:27 följande:
    Fru Sy, jag fick lära mig en ny mening igår. "dålig på att vara gravid". Tror knappt jag hört det förut och jag blir förtvivlad av att höra det. Hur kan någon vara bra eller dålig på att vara gravid?
    Du bär en underbar liten varelse i dig som växer och mår bra, att du sedan har en kropp som reagerar och mår dåligt betyder inte i mina ögon att du är dålig på att vara gravid.
    För Orvar är du bäst, från spermie och ägg till en fullvuxen människa är han den bästa mamma han kan få.
    Tack! Kyss
  • Fru sy

    Jag har varit i kontakt med min bm idag, tänkte jag skulle höra med henne lite om sammandragningarna och om man borde gör ngn mer kontroll av tappen för att se att den fortfarande är opåverkad. Det tyckte hon, så innan vi far iväg på julfirande på torsdag skall vi på kontroll igen. Det känns skönt, då kan jag nog slappna av lite bättre över jul. Och om det skulle vara så att tappen är påverkad så får det bli vila och jul hemma hos oss...  men tror och hoppas att det kommer se ut som i söndags så vi kan fira jul lite iaf. Räknar med att jag får ligga på soffan både hos mina föräldrar och sväronen, men så får det vara...

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård