• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • muggles
    Panzerfaust skrev 2010-12-10 01:39:38 följande:
    Hmmm, nya forumet känns lite....gay?
    HAHA, jag faktiskt!
  • muggles

    Daa: härligt med sprattel i magen! Jag har mindre sprattel (läs nästan ingenting) än för några veckor sedan vilket känns lite läskigt. Är ju lite nojig sedan mitt MA Men jag är ju bara i v16 så jag vet att det är tidigt. Är du i v34 nu? *försöker komma ihåg*

    Helipanzer: en liten kommentar från mig, hoppas att ni tar detta på rätt sätt!!! Jag skulle inte lägga ut videor på Elise där hon är naken på youtube. Det finns tyvärr en väldigt massa pervon som får ut ngt läskigt av att se nakna småbarn/bebisar och även kan kopiera dem för äckliga syften. Jag skulle lägga dem betydligt mer skyddat (FB?) och sedan försöka vidarebefordra länken dit på ett säkert sätt (inbox?). Vi har i vår granntråd ett privat galleri dit bara inbjudna har tillträde. Ngt ditåt... Nu kanske ni tycker jag överdriver och agerar som en paranoid surkärring och ni får givetvis ta ett beslut hur ni vill agera. Men jag ville bara göra er uppmärksamma på detta ifall ni inte ens ägnat det en tanke.

    För att komma till väsentligheterna: hon är en väldigt söt bebis!!! Och ser alldeles normal ut i mina ögon...

  • muggles
    muggles skrev 2010-12-13 14:02:32 följande:
    HAHA, jag faktiskt!
    ja faktiskt

    ...skulle det stå
  • Daa

    Villemoa: skönt att det är bättre! Hur var det, Moas luciafirande imorgon?

    Heloise: trevligt med lite boomshackalacka. Kul att det gjorde dig gott.
    Och kul för Elise att ha fått en skojig babysitter. *tummen upp för bra värden* (inser att jag inte visste varför ert hus är smurfhuset, men nu vet jag ju så då kan jag släppa det. )
    Jag har lite koll på vem som rör sig i magen, för vi "vet" ju hur de ligger. I alla fall hur de låg vid senaste UL:et. Den som ligger till höger med huvudet neråt är den vi kallar Axel och Fälga blir då den som ligger till vänster med huvudet uppåt. När det sparkar mot mitten vet jag däremot inte vem det är. Innan RUL hade jag ingen aning, så då var det väl lite bläckfisk över det hela, även om det då kändes mest på höger sida (ena moderkakan är till vänster i framkant).

    Oj. Imorgon är det förresten dags för tillväxt-UL igen. Då ska det göras CTG-kurva och planeras förlossning (det måste betyda att det börjar närma sig... Eller? ). Om Axel inte har hittat på något bus och lyckats vända på sig blir det att invänta värkarbete och vaginal förlossning.

    Ingis: "Wow-känsla" till dig också.

    Flamman: skönt att slippa vattkoppor. Men typiskt med energisugande släkting.

    lanovia: jobbig natt. Trist också att folk alltid ska ta sig rätten att tycka en massa om de beslut en familj tar. *kramar*

    Muggles: Förstår att det känns läskigt med mindre sprattel. Som du säger är det ju tidigt än, men det är svårt att låta bli att fundera. Fast det är ju så att de kan tumla runt hur som helst ännu och då kan de ju sparka både här och där utan att det känns. Jag minns när vi var på RUL kring vecka 19 att jag knappt trodde mina ögon: det var en sådan väldig aktivitet i min mage och jag kände precis ingenting. Har ni RUL på gång snart?
    34+3 för min del.

  • dfk

    Lanovia, hoppas lilltjjejen snart mår bättre och att du ska få sova bra inatt!

    Daa, hoppas det går bra på imorgon, spännande!

    Flamman, åh! tredagars-feber, ja just det då får dom ju också prickar. Hoppas att skruttfian snart mår bättre!

    Har bakat massor av pepparkakor... Först är det riktigt kul att kavla deg och trycka ut figurer men sen när barnen lessnar och man står där själv med massor av pepparkaksdeg som ska bli kakor är det mindre kul.
    Men nu doftar det gott av pepparkaka över hela huset och vi kommer att kunna föräta oss av dom.
    Så jag slänger in massor med fin kristyr såhär på Lucia till er alla och lite vinglögg kan passa till!
    Kram på er!

  • Hvidbrud

    Oj oj oj vilka drömmar jag haft inatt! Det måste vara hammermans inlägg som spökar för jag drömde att jag skulle på dejt med en gammal kille från gymnasiet/student tiden. Vilken underbar känsla att bli uppvaktad!

  • Hvidbrud

    May today there be peace within. May you trust that you are exactly where you are meant to be. May you not forget the infinite possibilities that are born of faith in yourself and others.  May you use the gifts that you have received, and pass on the love that has been given to you. May you be content with yourself just the way you are.  Let this knowledge settle into your bones, and allow your soul the freedom to sing, dance, praise and love. It is there for each and every one of us.

  • lanovia 08

    Inser att jag till och med hade missat att Heloise bor i ett smurfhus, nu vet jag det och också varför.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård