• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa
    passionsblomman skrev 2010-12-11 17:45:23 följande:
    Nu tycker jag att det finns goda skäl till en stunds högtidligt allvar och ite finmanér här i tråden.

    *Harkel*

    Med anledning av den märkvärdiga tilldragelsen och glädjande nyheten att Dr Robert Edwards välförtjänt och i sista momangen tilldelats årets Nobelpris i medicin för sina livsbringande upptäckter, forskningsresultat och behandlingsmetoder, vilka lett till att par idag kan genomgå den behandling som populärt kallas IVF och därmed välsignas med de barn de så hett efterlängtat, vill jag ikväll ställa mig upp tillsammans med er alla, utbringa en skål för pristagaren och ytterligare en för de barn och föräldrar vi har glädjen att ha bland oss just tack vare Dr Robert Edwards.
    Jag vill också passa på att för denne man och nämnda barn och föräldrar utbringa ett fyrfaldigt och högljutt leve, rakt ifrån hjärtat och rätt ut i cyberrymden, de leve; hipp hipp

    HURRA HURRA HURRA HURRA!

    Skål kära vännerSkål

    *tittar till höger tittar till vänster tittar runtomkring så jag nästan skelar*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Skål! Skål
  • Villemoa

    Daa: jag mår mycket bättre idag! Det var tur jag åkte till doktorn direkt! I fredags var det jobbigt med en temp på 39.5. Igår hade jag ingen feber men var seeeg. Idag har jag bara lite halsont. Härliga Axel & Fälga! vet hur jäkla jobbigt det är när bebis trycker på och man bara längtar tills den är ute men samtidigt är det den bästa känslan!

  • Heloise

    Härligt med huliganröj i magen Daa, kan du känna skillnad på axel och fälga? Dum fråga kanske men jag har alltid tänkt på det, vet man vem som gör vad, eller är det som att ha en bläckfisk( hmm bästa uttrycket jag kunde komma på) i magen?

    Muggles; jag la på minnet att du frågade om smurfhuset, det är enkelt vårt lilla hus är alldeles dalablått, med mörkblå knutar och röda foder, samt röd dörr, ergo smurfhuset

    Det var en stor dag igår ladies, vi rullade ut bebben i hallen och ägnade oss åt lite boomshackalacka Sweet lord vad jag saknat det, alltså orgasmer gör underverk för både humöret och själen. Det gjorde helt plötsligt inte så mkt att jag bara snittar en sisådär 3 timmars sömn per natt

    Idag har en av mina bästa vänner och hennes man varit här och tittat på underverket som sov  komasömnen genom hela besöket. Vi fick låna en babysitter som vibrerar( om man vill) Elise tycket underligt nog väldigt mkt om den och fick superbra värden, lite durr i rumpan är nog inte så tokigt, dessutom så är vibrationerna bra för hennes muskler
     Fru SY: det låter som halsbränna, novalucol fungerar alldeles utmärkt, jag levde på novalucol from v 7 ungefär. Hittar fortfarande novalucol överallt i huset, och i alla jackor/handväskor samt i bilen. Känner att novalucol aktierna måste ha gått upp när jag var gravid haha

  • Villemoa

    Aleta: BT får allt ta och ändra på sidan så du kan ta och hänga här! Trist att du inte hinner med dina praliner, hoppas det lättar snart!

  • passionsblomman

    Oj vad hon växer lillstumpan hörni Helipanzer! Jätte rund och fin och värsta simtagen!
    Så skönt att se er i hemmiljö också! ERA handdukar och filtar och baljor!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • dfk

    Heloise... Trevligt med lite boom....
    Vad mysigt att ni kan fira jul hemma med Elise nu!

    Blomman, stor kram och här kommer en stor smarrig godispåse fylld med salt, surt och choklad i alla möjliga sorter, bara till dig!

    Daa, det går vilt till med parvlingarna hör jag!

    Aleta, så många gäster, hela släkten?

    Hvidis, stackare, magsjuka är ingen höjdare!!

    Fru Sy, jag fick också så under graviditeten, lite brännande känsla, det var magsyran som bråkade.

    Flamman, Hoppas att prickarna snart är puts väck. Jag kommer ihåg min ena dotter som fick vattkoppor. "Äntligen fick jag dom!!!" sa hon och beundrade dom i spegeln. Men när de började klia sådär gräsligt var det förståss inte så kul längre. Pudrade med potstismjöl för att torka ut dom. Kan tänka mig att zinkpasta också kan gå.

    Villemoa, krya på dig!

    Lanovia, kommer ihåg de där nattningarna...

    Andbeyond, Usch! Vilket elände, hoppas att du mår bättre och att tentorna också blev bra!

    Vi har varit och firat Lucia i klassrummet idag med lussebullar. Alla söta barn satt och gnuggade sig i ögonen...och föräldrar med för den delen. Men det var mysigt att börja dagen så. Nu var det inget luciatåg men lite fika, julmusik och tända ljus.
    Hoppas att ni alla får en fin lucia!!♥

  • Norrskensflamman

    Piuuuuuhhhh! Det VAR inte vattkoppar!! Tredagarsfeber mest troligt.
    Helgen har varit sådär. Bätrre med maken, vi var hela familjen på rysk nyårsfest för barnen och det var trevligt. Fick ytterligare några julklappar inhandlade på IKEA (fotoramar).
    Tyvärr så har jag haft något annat som sugit energi. Är det inte maken så är det någon annan. En nära släkting med alkoholproblem.
    Kl 7 i morse har jag o T varit på K:s luciatåg på dagis. Utomhus. -22 grader. Vackert, mysigt, men brrrrrr vad kallt. Tur de bjöd på glögg. Vackert med den gnistrande vita snön, islyktor, brasa och rosiga små kinder på lucior, tärnor, tomtar och pepparkaksgubbar. Andedräkt bolmandes ur små söta sjungande munnar. "Ute är mörkt o kallt" var verkligen passande idag... Men i hjärtat var det betydligt varmare.
    Hinner inte kommentera alla men skickar en STOOOOOR kram!

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård