• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Hvidbrud

    Sova sova sova sova sova.... Tror det är vinterkräksjukan... I kombi med gravillamåe de. Härligt! Borde hålla e hemma från dagis i morgon, men det är ju Lucia och öppet hus. Dilema. Nu ska jag titta på Elise.

  • Fru E

    Tar mig i kragen och svarar om trådfikan, den 27 är än så länge ledig i min kalender

  • Villemoa

    Vad stor hon har blivit lilla sockerbiten! och mamma Heloise är en utmärkt vattengympaledare det märks att det är krut i lilla Elise

  • Aleta
    Panzerfaust skrev 2010-12-12 11:38:27 följande:

    " target="_blank">



    Ännu ett Elise-klipp
    Vad stor hon har blivit! Dubbelt så stor som i första filmen känns det som.
    Sprattla kan hon ju också, jättegullig! ♥
  • Daa

    Helipanzer: så stor hon har blivit, underbaraste Elise. Det är verkligen så fantastiskt att ni får vara hemma tillsammans nu.
    Hvidis: usch för kräksjuka. Hoppas du mår bättre idag.

    Fru Sy: härligt med en uppmuntrande make. Det gör så mycket. Min är också bra på de där små sakerna (även om han ibland måste skratta färdigt först, som den där gången när jag nös sju gånger på raken och min navel ploppade ut och in för varje gång. )

    Villemoa: hur mår du?

    Aleta: så trist om du inte kan hänga här för designens skull. Lycka till med alla förberedelser inför julen.

    *vinkar till Fru E och skickar massa kramar.*

    Idag har parvlarna kvalificerat sig som huliganer. De har sparkat och tryckt på lungor, revben, blåsa och diverse andra inre organ- samtidigt. Inte helt trevligt, men ändå på något sätt så mysigt att jag satt med ett fånigt leende samtidigt som jag småflämtade lite för att det kändes som om jag skulle kräkas. När de lugnat ner sig lite fick Axel hicka och sedan var det dags för mer härjningar. Efter det började Fälga hicka. Jag tog mig en tupplur och när jag vaknade var det första jag kände av småparvel. Nu är de än mer aktiva igen. Vad sysslar de med idag? De måste ha sovit alldeles extra jättegott inatt. Busungar. ♥

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård