• Fru E

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Lanovia-Ö är kliniken helt enkelt

    TACK för alla kramar de värmer verkligen, förhoppningsvis kan jag bli lite lugnare dagarna framöver om det går som det ska.

    Nu ligger äntligen våra köksluckor i hallen och monteras upp imorgon!

    Flamman-klart vinet ska öppnas ikväll det är ju freeeeeeeedag!

  • Fru E

    Lanovia-det är alltid skönt att prata med kliniken men inte egentligen så mycket de kan säga. Min teori var att det är min slemhinna som är extra känslig av alla hormoner och är irriterad och därför spottar jag och detta höll sköterskan och läkaren med om. Dvs det kommer från slemhinnan i *pip* och inte livmodern där b1&b2 finns. Det stämmer överens eftersom det kommit denna månaden vid cellprov, sex och vid återförandet när de är och petar. Men det som gör mig stressad är att spottings normalt för mig betyder att tanten är på väg eller att kroppen strular och går jag på det är vårt försök redan dömt att misslyckas knappt innan det börjat så vet inte vad jag ska tro. Om det är ofarligt tycker jag det borde avta men än är det inte i sikte.
    Mailade kliniken och ställde frågan om vi kan få ta ett blodprov på dag 10 som en del andra kliniker gör så att vi slipper pinas i 2 veckor till om det inte är något. Då hinner vi få svar innan maken åker till Canada med vilket hade varit skönt.

    Denna gången är inte alls lik förra därför som jag reagerar och inte kan slappna av riktigt men den som lever får se!

    Nu är våra luckor uppe iaf, alltid något att glädjas åt

  • Fru E

    Blommis-

    Slemhinnan i livmodern har växt som den ska och såg finfin ut sa läkaren vid ET:n så inte vet jag vad som sker mer än att kroppen inte vill som jag och maken blir trött i öronen

    Daa-inte för att jag vet så mycket om amning men vad jag förstått är det lättare att dricka ur flaska än vid bröstet och det kan göra att barnen blir otåliga när inte mjöken kommer lika snabbt men vad vet lilla jag

  • Fru E

    Blommis-vet du något om mandarin och lime träd!?! Har fått sköldlöss på båda och lite gulaktiga blad även det på båda, inte sådär gröna och spänstiga som de ska vara. Fick ärva dem med huset och de STORA! Synd om jag tar död på dem tycker jag.
    Sköldlössen håller jag på att behandla men vet inte vad jag mer ska göra med dem..........tänkte byta jord och gödsla mer ev ställa ut dem i maj om det går.
    Tips & råg mottages tacksamt

  • Fru E

    Soldemor-helt underbart vilket väder det varit idag Solig tom så att jag var tvungen att öppna alla dörrar i uterummet för att kunna sitta där. Måste snart ta tag i att köpa skuggpasta och sy hissgardiner så vi får ner temperaturen lite.

    Ninnis-idag är läget under kontroll men lite uppgivet, "orkar" inte riktigt bry mig eller fundera eftersom jag inte kan göra något åt det hursom. Om vi inte får blodprov så borde ett gravtest visa rätt resultat så funderar på att testa innan maken åker på söndag. Hade varit skönt att sluta med alla hormoner och låta kroppen vila om det nu ändå inte är något.

    Flamman-jag säger som Ninnis köp det som DU gillar är inte heller någon modeguru utan köper det jag tycker är snyggt

  • Fru E

    Blommis-träden står i vårt inglasade uterum som har hållt mellan 5-8 grader under vintern, nu är det allt mellan 10-30 grader om solen står på. Vet faktiskt inte om de varit ute tidigare eftersom vi fick dem av husägarna. Limeträdet är över 2 m och mandarinen ca 1.6 m så de är inte så lätt hanterliga att flytta.
    Näring har de fått en gång/månad under vintern ca och nu lite oftare eftersom de blommar och har frukt. Vattna har jag försökt göra när de är torra men svårt att veta hur mycket de vill ha eftersom temperaturen varierar så mycket.

    Lössen gissar jag har varit där hela vintern men att jag inte tittat tillräckligt noga, kan vara därför som de tappat spänst och är bleka i bladen samt tappar dem.
    Har börjat spruta med såpaspritlösning och pilla bort lössen. Tänkte plantera om dem nu snart och köpa en annan gödning.

    Så man kan sätta ut både lime och mandarin när gör jag det

  • Fru E

    Fru Sy-jag vet att det finns äggpulver men jag vet inte hur det är att baka med det faktiskt, googla och se om du hittar någon bra sida

  • Fru E

    Blommis-duscha med vatten har jag försökt göra regelbundet under vintern men det har varit sisådär med det *skäms lite* det är först nu som jag verkligen har tid till att se över alla blommor här finns och lära mig

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård