• passionsblomman

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Det blir väl istappar och skare, snömodd och rimfrost och smällkalla mycket stjärnklara nätter. Och en och annan snöstorm med drivor och flingor stora som lovikavantar.

    Nå i vintermörkret får man tända många ljus.
    I vinterland kan man göra snöänglar och åka pulka. I vintertröjorna ser ingen att man inte gått ner utan upp det senaste året.
    I vinterträdgården äter småfåglarna frön vid fågelbordet och haren gör roliga spår i snön. Mördarsniglarna är puts väck och man måste inte rensa ogräs. Och verkligen inte raka benen.
    I vintertid kan man elda i kakelugnen och fika, titta på filmer och läsa böcker. Och lyssna på musik.

    Men man kan också fortsätta vara här. Bland vänner.
    Här, där vi pratar om barnen vi burit och bär och dem vi längtar att bära. Här, där vi bär det någon inte orkar bära ensam. Och där vi delar allt man någonsin kan komma på att dela. Där skratt, ilska, längtan och gråt blandas i en märklig brygd, jämte hopp, oro, rädsla och humor.
    Så att sorgen blir halv och glädjen dubbel och livet så mycket lättare,  rikare och större. 

    "Håll ljuset högt på färden, det finns bara en som du i världen"/Lundell
        Rimfrost på rutan snölykta

    Gamla tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3807747.html

  • Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård
  • Daa

    Heloise, jag håller med de andra: inga tyck-synd-om-mig-inlägg från dig inte. Det spelar ingen roll vad ditt inlägg handlar om, innan jag har läst det klart har jag hunnit tänka "wow, vilken människa" för du har alltid lyckats se något positivt i allt.


    Igår räddade du min dag. Jag hade haft en usel natt, lika bedrövlig som när sömnstörningen härjade som värst och var riktigt neggo, vimmelkantig av trötthet och besviken över nederlaget. När jag hade läst ditt inlägg (det om barndomen och hur det får dig att känna inför det som komma skall) och sett hur du har tilltro till din förmåga och kan se det positiva i allt blev jag inspirerad och bestämde mig genast för att ha mer positiva förväntningar på dagen (ett litet steg för en del, ett stort steg för en Daa ).


     


  • Daa

    Muggles: skitjobbigt med nätterna!


    Hoppas att du får vettiga råd på bvc och att den där kura-metoden snabbt ger resultat.

  • Daa

    *kommer ihåg att kika i Muggles galleri*


     


    *smälter alldeles av bilderna på Ada och Beda <3*

  • Daa

    Nu har parvlarna vaknat. De fick sova över mellanmålet idag, för de var trötta efter dagens äventyr: fika med massa folk, små som stora.


     


    Innan de somnade gjorde jag ett försök att sjunga en vaggsång för Fälga, som låg i min famn. Det hade kunnat få en ände med förskräckelse. Den nyfikna flickan var väldigt enträgen i att pilla på mina tänder medan jag sjöng så innan jag visste ordet av hade jag bitit henne! Som tur var hann jag hejda mig i min iver så Fälgas små fingrar är omärkta. Hon reagerade inte ens.*pust* Som hämnd klöste hon mig under överläppen och nöp mig hårt i näsan.

  • Leksi

    Åh, klockan 16... nu går alla mina tankar till Fru & Herr E.
    Kram finaste!

  • passionsblomman

    Jaaa, jag som började hålla tummarna redan igår, har ju inte fått mycket gjort idag, eftersom jag inte vågat släppa dem...

    Hejja eskimåerna! Hejja!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • MSW

    Tack för välkomnande! Vet inte hur mycket jag kommer hinna hänga med men tänkte försöka se om jag får ihop någon slags presentation nu! Sitter i soffan med sovande hängig son jämte!

    Bor i södra Småland tillsammans med make (sen 2007) och son (född augusti -08).. Väntar syskon till honom om en månad, som sagt! Pluggar till lärare(med inriktning mot fritids), har 2,5 terminer kvar innan jag är färdig. Husägare sen ett år tillbaka.. Hm, ngt mer?

    Intressant att läsa om tankar om mat och sådär.. Har själv minskat 20kg inför bröllopet (och hamnade väl då omkring högsta normala BMI-värdet) och har lyckats hålla det relativt bra men känner att jag absolut inte har en avspänd relation till mat..

    Mugglan: tackar som frågar, just nu(de senaste dagarna) mår jag ganska bra, men har annars de senaste veckorna mest haft ont i hela kroppen och känt mig riktigt otymplig och så.. Vad som hänt de senaste dagarna vet jag inte riktigt, men det känns skönt så länge det håller i sig! (och mina värden ligger hyffsat bra också..) Har inte gått upp mer än 8kg typ och har inte så hemskt stor mage heller, fast de senaste veckorna känns det som det räckt till.. Nu är väl det jobbigaste halsbrännan tycker jag.. Fast jag förstår inte att det 1. är en bebis i magen, 2. att den snart ska komma ut och 3. att den sen ska bo här!

    sitter med mobilen, så jag hoppas att det är hyfsat läsbart! Säg till om det är ngt ni undrar.. Och ursäkta att det nog blev ganska ego..

  • BrudSommar2006

    MSW, hur går det med medicineringen inför förlossningen? Fungerar det lika bra som sist eller lite bättre sedan operationen? Minns att det var lite upp och ner med det men det var ju ett tag sedan.

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård