• Lebendig

    Umebrudar 2011

     


    chimille skrev 2010-12-06 16:40:41 följande:
    Kan förresten meddela att det var ren båg den där röda mattan så vi skickade tillbaka alltihop idag, det var snarare en röd tunn tygväv mer än något annat!

    Nä vad synd! Lät ju som en ypperlig idé annars!

  • Lebendig

     


    Jag är lite osäker på detta, det beror lite på om du ska åka inne i centrala stan eller om det är lite utanför stan?


     


    Jag vet att Maria på Håknäs Hästbruk gör detta och då kör hon nordsvenska hästar (mina favoriter och 'ger en nordsvensk själv). Hon tar för det:


    En häst (trilla tre personer eller flakvagn åtta personer), framkörning och en timmes körning 2800 kr, därefter 480 kr/timme.


    Parhästar (flakvagn 25 personer), framkörning och en timmes körning 4500 kr, därefter 900 kr/timme.


    Men gå in på hennes hemsida för närmare information: www.hastbruk.net


     


    Sedan är jag inte heller helt säker på om Åsa på Åsbo hästbruk gör bröllopskörningar inne i stan, men jag vet att hon brukar köra brudpar på något sätt.  Även hon kör den vackra nordsvensken. Kolla hennes hemsida www. asbohastbruk.se


     


    Sedan kan de tänkas att de ekipage som tävlar inom körning kan tänkas sig att ställa upp.


     


    Lycka till!

  • Lebendig

    Jag är lite bekymrad över klänningen. Jag har strl 50 och det finns inga klänningar i butik i Umeå som har de storlekarna. Jag skulle vilja prova lite olika modeller och så, vet inte om jag vågar beställa min. Har ingen aning om vad jag passar i, egentligen.

    men jag håller med dig cuddly, jag vill inte heller ha med mig fästmannen, lite vidskepelse ska det vara! :)

  • Lebendig
    Sivalinga skrev 2010-12-29 20:15:22 följande:
    Den första klänningen som jag köpte är i stl. 50, och den köpte jag på högtidskläder i umeå! Min tanke var att sy in den då jag annars är stl. 42-44. Men många klänningar går ju att ta ut en aning också! Tror inte alls du behöver vara orolig för att hitta en klänning som passar, De finns väldigt mycket när man väl börjar leta. Den är för övrigt till salu, om du är intresserad ;)

    Vi hade bara berättat för närmsta familjen då inbjudningskorten skickades ut. Men är väldigt besviken på reaktionen... nästan ingen alls. Nån har tackat för inbjudan på facebook. Men annars nästan ingen reaktion?! Skittråkigt... hade förväntat mig en massa telefonsamtal första veckan. Men men..... Ja de kanske kommer hoppas jag.
    Aha, hur ser den ut? Tidigare när jag besökt högtidskläder för andra typer av klänningar så har den största funnits i 44 och jag har blivit grymt besviken på bemötandet där så jag har lite bojkottat den butiken..

    Jag tror dessvärre att det är ytterst få som reagerar. Vill minnas själv att de gånger vi fått inbjudningar till bröllopet har jag inte hört av mig, men det har iofs varit på min sambos sida.
  • Lebendig

    Aha, ja jag ska börja kolla lite snart. Har kollat mycket på nätet men ännu inte hittat DEN!

  • Lebendig

    Jag bara undrar, hur många kommer att fota sig innan vigseln?

  • Lebendig
    granström skrev 2011-02-11 18:33:20 följande:
    Har idag varit med blivande tärnan på Högtidskläder för att prova klänningar. Och tro det eller ej, men ägaren (den äldre damen) var jättetrevlig Har ju varit där förut och tyckte inte alls om henne då hon inte var speciellt trevlig. Men idag... vilken skillnad.
    Kom därifrån med inköpt tärnklänning dessutom. Så en riktigt bra dag har det varit
    Kanske har deras rykte nått fram? Jag ska också ge dem en ny chans... Hade de ett bra utbud?

    Vilken fotograf tänker alla anlita?
  • Lebendig

    Kanske är värt ett besök även om man inte ska vara i Umeå...

  • Lebendig
    Cuddly skrev 2011-02-24 13:15:19 följande:
    GJ lannér lutar det åt för oss... vi har itne bokat än, men kommer nog att göra det. Är ju ett tag kvar till bröllopsdagen för vår del.
    Det hade vi också tänkt. Men vi ville ha fotograf för en dag. Nu börjar jag backa lite på det. GJ ska ha 14500 för en dag, det är jäääättemycket pengar! Har nu funderat på att hyra att proffs till porträttbilderna och sedan anlita en kompis dotter som går media och nu praktiserar som bröllopsfotograf till övriga delar av bröllopet... Samt att vi kommer ha engångskameror på alla bord till gästerna att fota med.
  • Lebendig

    Men va trist! Varför ska ingen från hans familj komma? Jag skulle bli grymt besviken ifall ingen av mina syskon skulle komma...

    Sedan var vi på bröllopsmässan ihelgen och då bokade vi i en tid med Annas fest och mat så hon kommer hem till oss på måndag för att diskutera catering till vårt bröllop. Helt kostnadsfritt och utan köptvång!

  • Lebendig
    Cuddly skrev 2011-03-03 10:53:07 följande:
    Va det helt kostnads fritt och utan köpstvång pga av att ni bestämde det under bröllopsmässan eller är det alltid så? Vi kunde inte åka eftersom jag hade feber och var sängliggandes. Suck.. hade varit så roligt att åka dit.
    Tydligen har hon det alltid som policy, för att kunderna ska tycka att det känns super. Hon åker hem till folk på kvällar och helger...
  • Lebendig
    Cuddly skrev 2011-03-07 11:09:20 följande:
    Det är hon som viger borgligt visst... Jag har träffat henne ett par gånger, men inte fått ett så bra intryck av henne. Vi funderade ett tag på att ha en borgligvigsel men ändrade oss senare. En väninna till mig gifte sig borgligt och hade henne som vigselförättare. Deras bröllop var oerhört fint, men Charlotte var i mitt och min fästmans tycke inte den bästa... Hon glömde bland annat bort namnet på en av deltagarna i cermonin och presenterade en av brudens älsta väninnor med fel namn när hon skulle fraföra ett musikstycke. Kanske att hon hade en dålig dag, men hennes framförande gav inte ett så bra intryck på mig och min blivande man. Jag vet inte hur mycket det kostade att anlita henne, men jag förstod att hon var väldigt tillmötesgående när det gällde att ta sig till stället där brudparet skulle gifta sig. Det låg ett par mil utanför Umeå. I övrigt vet jag inte hur hon har varit på andra bröllop. Någon annan här som vet något?
    Om jag har förstått det rätt får inte vigselförättare ta betalt...oavsett vem det är!
  • Lebendig

    Har en kompis som varit på blablabla och hon är nöjd. Vet dock inte vem hon går till...

Svar på tråden Umebrudar 2011