Inlägg från: Matilda Bäcker |Visa alla inlägg
  • Matilda Bäcker

    4e juni 2011

    Jag har nu gjort en ny version av monogrammet, den ligger i mitt bildgalleri.
    Att skriva namnen snett blev konstigt tyckte jag så nu skrev jag dem under varann (med mitt namn först) och så vävde jag in ett &-tecken i monogrammet i bakgrunden. Jag har fortfarande färgerna som hör färgtemat till, men mot vit bakgrund nu.

    Bättre/sämre?

  • Matilda Bäcker

     


    Semlorna skrev 2010-12-06 12:54:11 följande:
      Bättre! Förstår inte riktigt meningen med M & W men mycket mer stilrent och enkelt.

    Tack :)
    Det är antingen M W för våra (framtida) gemensamma initialer, eller två stycken M som är sammanflätade :) Dubbeltydigt alltså, vilket jag tyckte var lite finurligt :)

  • Matilda Bäcker

     


    Semlorna skrev 2010-12-06 19:41:44 följande:
      Okej, om det är pga efternamnet är det mycket mer logiskt. Trodde det enbart var förnamnen och då blev det konstigt med MW istället för MM

    Det är för båda som sagt. Blev tråkigt att ha två M bredvid varandra, så därför gjorde jag så där

  • Matilda Bäcker

    När man träffar brudparet som fotograf ser man alltid till att komma överens om en plan B ifall vädret inte är som önskat, oavsett om plan B är i kyrkan, festlokalen, på hotellet eller i studio eller var det nu kan tänkas vara. Jag vill också tipsa om ett stort vitt paraply, för är det lätt regn kan det bli väldigt fina utomhusbilder ändå, med detta vita paraply som rekvisita :)

    Vi tänker nog också för övrigt skicka ut våra inbjudningar ganska tidigt, jag tänker i månadsskiftet jan/feb. Just för att det är en riktig långhelg då vi gifter oss och vi vill inte att folk ska boka in annat. Hade tänkt skriva Save the date på julkorten, men då måste man ju verkligen skicka julkort till alla gäster också, och det går ju tid och pengar på det med. Så det får nog bli tidiga inbjudningar istället :)

  • Matilda Bäcker
    Sebastiána skrev 2011-02-08 07:59:51 följande:
    Börjar få lite ångest/stresskänslor. 4 månader kvar, herregud! Vi har inte börjat med ring ännu. Det fanns inga ringar som var exakt som jag ville ha så vi tänkte designa en egen, dvs låta guldsmeden göra en variant till oss. Är det för sent för det nu?
    Vi har inte heller fixat ring än. Men här blir det nog ingen egendesignad. Det blir nog en likadan som vi har förlovningsringar, fast kanske nån eller några stenar i.
  • Matilda Bäcker

    Inbjudningskorten börjar trilla in hos folk, känns underbart! Och igår kirrade vi tärnklänningen också, känns jätteskönt efter massa trassel med tärnan (har bytt tärna) och att det var så lite tid kvar. Det tar ju tydligen ca 3,5 månad att specialbeställa en klänning i en viss färg, hade ingen aning om det. Paniken började växa men vi hittade en till slut som gick att få i aprikos. Ja det är ju inte lättaste färgtemat vi valt, men tycker aprikos är sååå fint!

    Hur går det för er andra?

  • Matilda Bäcker
    MrsT2011 skrev 2011-02-15 13:58:17 följande:
    I morse skickade jag inbjudningskorten, wheeee!

    Blev rena farsen av det hela då jag fick för mig igår kväll att de vägde för mycket. Sagt och gjort, ramlar in på ICA i morse, vågen visar 27 gram per kort...! Skit också! Ville inte gambla med dessa viktiga kort så jag ställde mig och klistrade 19 frimärken till, kl halv åtta på morgonen...! Skrattande
    Jag fick för mig samma sak men vägde dem innan och hade tur - 18g
  • Matilda Bäcker

    När jag skulle köpa frimärken fanns två motiv att välja mellan. Katter eller kronprinsessparet. Jag tog det senare eftersom de var lite tjusigare och kändes lite högtidligt. Nackdelen - att de inte var klistermärken..

  • Matilda Bäcker
    MrsT2011 skrev 2011-02-16 07:20:41 följande:
    En helt annan grej, har ni  bokat samtalet med vigselförrättaren? Jag vill träffa prästen i god tid då det är han som är den viktigaste "leverantören" under dagen, dvs den som ser till att vi blir gifta! På telefon sa vi april preliminärt, men min blivandes schema sträcker sig bara till 31 mars... Är det för tidigt att ha samtalet i mars?
    Vi får inte ens reda på vem som blir vår vigselförrättare förrän några veckor innan, det berodde lite på sommarsemestrar och så sa hon. Det tycker jag är ganska dåligt, tänk om man inte alls trivs med den man får. Jag skulle gärna ha vårt samtal i mars om det gick.
  • Matilda Bäcker
    MrsT2011 skrev 2011-02-16 14:13:49 följande:
    Väldigt dåligt av dem att inte ha koll på detta förrän i maj. När jag frågade i två olika församlingar i november fick jag besked från båda att schemat skulle spikas precis efter nyår.

    Vi är nämligen medlemmar i en församling och gifter oss i en annan några km därifrån. Egentligen skulle någon från vår församling hållit i vigseln, men när jag var på adventskonsert i vigselkyrkan fastnade jag verkligen för deras kyrkoherde. Ringde sedan upp honom på hans direktnr och frågade om han var tillgänglig den aktuella dagen.
    Visade sig att han ska hålla i en annan vigsel tidigare samma dag, så det löste sig väldigt smidigt!

    Gör som jag, känn av hur de arbetar och ställ frågan direkt!
    Okej ja det var ju smidigt!
    Vi vet redan vilken vigselförrättare vi vill ha och han hör till den församligen vi gifter oss i. Vi har lagt in önskemål om honom (det kunde man göra iaf, men de kan inte garantera att man får den man vill ha) så håller tummarna för att han INTE har semester då.
Svar på tråden 4e juni 2011