Inlägg från: Matilda Bäcker |Visa alla inlägg
  • Matilda Bäcker

    4e juni 2011

    Oh jag hänger på den här tråden!

    Kyrka och festlokal bokat och klart.
    Klänning: Klart (jag hör änglar ropa Halleluljah)
    Fotograf: Bokad (http://www.emelieohlsson.se)
    Färgtema: Inte helt bestämt, men jag vill ha nåt som går i champagne eller persika eller nåt dylikt. Tips/förslag mottages tacksamt!

    Börjar få lite smått panik över gästlistan. Första utkastet är klart men det är några tveksamheter kvar. Hur ska man kunna begränsa antalet gäster? Var går gränsen för vän och bekant osv? Gah!

    Inbjudningskorten har jag tänkt designa själv, sedan har jag sån tur att jag har svärföräldrar som äger tryckeri så de får hjälpa till med trycksakerna.
    Men däremot vet jag inte exakt hur designen ska se ut. Tips/förslag mottages tacksamt även här!

    Ni som tänkt skicka inbjudningarna i januari, låter som en smart idé eftersom det som sagt är långhel då vi gifter oss :)

  • Matilda Bäcker

     


    Myskulla skrev 2010-11-12 21:00:25 följande:
    Klänning håller jag på att titta på, har kollat runt på butikshemsidorna vad de har för märken och sen på deras hemsidor. Har några krav, ska vara lång, fin och inte baraxlad, men det verkar som de flesta klänningar är baraxlade.
    Jag hade samma problem men hittade min drömklänning, en med halterneck och lite detaljer i klänningen + lagom långt släp. Perfekt! Men man får gräva djupt om man ska hitta klänningar som INTE är baraxlade.
  • Matilda Bäcker

    4Juni2011 skrev 2010-11-13 16:46:47 följande:


      Ett tips när man bestämmer sig för trycksaker är att kolla runt på tex romance.se, kortdesign etc och se vad de erbjuder och beställ hem prover, så gjorde vi men vi gillade inte riktigt hur de såg ut så vi ska göra egna men som har samma grund...

    Tack, vilket bra tips!

  • Matilda Bäcker

    Idag har jag bokat hotell för bröllopsnatten. Det blev på Åtellet i Norrtälje, typ det enda hotellet som finns i den stan. Vi gifter oss strax utanför Norrtälje så det var liksom lite tvunget att bli det. Finns ett stadshotell också men det är inte det minsta romantiskt och vad jag har hört ska det inte vara nå bra heller.
    Det fanns EN deluxe-svit kvar den 4 juni, tuuur jag hade!

    När min fästman kom hem från jobbet berättade jag att jag hade bokat bröllopssvit, då log han ett riktigt kärleksfullt leende så jag smälte lite. Tänk att han fortfarande har den effekten på mig efter 7,5 år :) Då har man hittat rätt. Då har man hittat hem.

  • Matilda Bäcker

     


    MrsT2011 skrev 2010-11-26 10:19:35 följande:
    Matilda Bäcker: Vad härligt att bo på Åtellet! Om ni även har gäster som vill övernatta i centrala Norrtälje kan jag varmt rekommendera Pensionat Granparken öster om centrum, jättemysigt gammalt trähus med underbar trädgård! Välj förresten INTE Hotell Roslagen, nedgången konferensanläggning, inte kul alls.

    Ja vi kände att det var ett bra val :)
    Hehe de gäster som kommer långväga ifrån har vi hyrt in på Hotell Larsson till en billig peng. De har helpension och tar bra hand om sina gäster, jag har bott där flera gånger och är alltid lika nöjd :)

    (Hotell Larsson är alltså min föräldrar, haha!)

  • Matilda Bäcker

     


    Myskulla skrev 2010-11-27 19:18:37 följande:
    Jag ska komma på ett färgtema, men det är svårt vad det kan bli. Finns så många fina färger ju.

    Jag vill ha aprikos eller champagne, nu gäller det bara att övertyga komma överens med fästmannen också :P

  • Matilda Bäcker

    6 månader hörrni kvar :D

    Jag sitter och försöker designa ett monogam. Det går så där, vet inte hur jag ska få in namnen och datumet så det blir snyggt. Men jag jobbar på. Lägger kanske in en bild senare för synpunkter.

  • Matilda Bäcker

     


    Matilda Bäcker skrev 2010-12-04 19:00:25 följande: Jag sitter och försöker designa ett monogam. Det går så där, vet inte hur jag ska få in namnen och datumet så det blir snyggt. Men jag jobbar på. Lägger kanske in en bild senare för synpunkter.

    Jag har gjort en första version nu som jag lagt i mitt bildgalleri. Gå in och kika och säg vad ni tycker, jag behöver feedback. Frågade självklart m2b men han säger "jo det är fint" åt allt :-P
    Den känns för enkel på nåt vis men jag vet inte, kanske blir för plottrigt om det blir för mkt.
    Btw, symbolen i bakgrunden är dubbel betydelse. Det är antingen ett M och ett W för våra (framtida) gemensamma initialer. Eller två M sammanflätade för initialen i våra förnamn. Dessutom är den likadan om man tittar på den uppochner vilket vi tycker om eftersom vi gillar Änglar och Demoner

  • Matilda Bäcker

     


    impegno di nozze skrev 2010-12-05 12:10:41 följande:
    MatildaDet går inte att se ditt galleri.

    Oj då. Ser man det nu då?

  • Matilda Bäcker

    Tack för all feeback och alla tips, precis vad jag behöver!
    Nu har jag själv några kommentarer och frågor.


    nsdtr skrev 2010-12-05 15:59:44 följande:
      Jättefin:) men brukar man inte skriva tjejens namn först när det gäller bröllop

    Jag visste faktiskt inte att tjejens namn brukade stå först men det ska jag ändra på, absolut!


    prinsessanogrodan skrev 2010-12-05 19:11:53 följande:
    Mina förslag är följande: -skippa blommorna i monogramet - skriv ditt namn först och lite högre upp än din blivande mans - skriv datumet i text också, alltså så här: 4 juni 2011 Det skulle bli nåt sånt här: matilda           din blivande mans namn Och så mongramet i mitten och liksom i bakgrunden....Hoppas du förstår eller så kan du titta här: www.kortdesign.se/default.aspx så kanske du förstår hur jag menar med texten.    

    Jag förstår hur du menar, det blir nog snyggt! Men var ska jag skriva datumet då? Under?


     


    impegno di nozze skrev 2010-12-05 18:27:43 följande:
      Ja nu gick det bättre! Fint! Vad har du gjort designen i för program?Ska jag vara helt ärlig vilket jag tror att du vill, så ger den ett ganska "rörigt" intryck. Jag skulle försöka hitta färger för texten som harmoniserar med varandra exempelvis. Eller välja en helt vit bakgrund. 

    Jag har gjort den i Photoshop!
    Jag vill ju att färgerna ska hålla sig till färgtemat och färgtemat är aprikos/gul/vit så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det där med harmoniseringen..

Svar på tråden 4e juni 2011