Inlägg från: mikita |Visa alla inlägg
  • mikita

    4e juni 2011

    Här är det mesta klart, men jisses vad nervöst det börjar bli...jag är inte heller hippad än. Just nu har vi (eller JAG) breakdown i bordsplaceringsarbetet. Därmed blir inte heller festhäftet färdigt. Men det blir nog bra så småningom. Ska till Panduro i mrogon och köpa de sista dekorationerna.

  • mikita

    Jag blev också hippad igår! Underbart :)
    Precis som jag ville ha det. Lunch hemma, en packlista med diverse saker (en del konstigare än andra), vidare till ett SPA där jag fick en underbar behandling och en massa bubbelbad, drinkar, bastu tillsammans. Sedan vidare hem till en av tjejerna där det blev massa god mat, grillat, spel och lite uppdrag för mig (som jag misstänker kommer få en fortsättning under bröllopsfesten). Lagom mycket alkohol, ingen förnedring, bara roligt, mycket skratt....jag känner mig så glad och stolt över att ha så fantastiska vänner och syskon som gjorde detta för mig! Jag var rör i natt när jag kom hem - tänk att de orndar och fixar så mycket för min skull!!! Nästan att jag får dåligt samvete inför bröllopsfesten eftersom vi håller kostnaderna nere genom att ta mycket hjälp från familj och vänner, nu känns det som de är värda att bli uppassade på istället :)
    Nästa vecka är det mannens tur.

  • mikita

    Vi har bordsplacering och festhäfte kvar (forfarande!!!). Sista handlingen blir samma vecka som bröllopet, då ska vi köpa snacks, alkoholfri dricka och lite extra på bolaget. Annars känns det ganska lugnt. Jag ska öva mer på hår och smink och vi behöver göra ett körschema för dagen, så vi ser att vi inte missat något :)

  • mikita

    Vi har också börjat bli lite oroliga för syrenerna...jäkla tidiga vår! Måste komma på en plan B, tipsa gärna om ni kommer på något.

  • mikita
    Ylviz skrev 2011-05-20 08:55:33 följande:
    Nu har vi fått hem de här favoraskarna från sweeties. De blev jättefina! Fast vi har ett grönt band (temafärg) och en liten rosa ros (temafärg).
    LYX favorsask - Ivory
    Håller på att funderar på om vi ska ha cake topper eller inte. Har ni det? 
    Klicka för att stänga fönster
    Hittade en jättefin men min kontitor tycker att det skulle förstöra hela tårtan och att det är omordernt med caketopper. Sambon tyckte att det var för dyrt med caketoppern...
    Vi toppar också med ett brudpar! Precis som Matilda Bäcker skriver: modernt eller inte, vi vill ha det. Vi har inte en så dekorerad tårta i övrigt.
  • mikita

    Vi har gjort ett schema för dagen (och dagen innan) nu. Känns bra, det var inget speciellt som vi hade missat. Lite småsaker som vi inte tänkt på, men som nu står på att-göra-listan. Har också provdukat idag, det blir bra!

    De stora sakerna som är kvar att göra är bordsplacering och det sista i festhäftena.

    Nu är det pirrigt!!!!

  • mikita

    Gaahh! Nu blev jag nervös. Och sur. M2B:s bror bor söder ut och har sedan länge lovat att åka över till Tyskland för att köpa dricka till festen. Vi har skickat över pengar till honhom, med marginal, så att han inte ska behöva lägga ut. Resan har skjutits upp flera gånger. I går meddelar han att nej, han kan inte åka men han har skickat bud men en kompis...shit! Det är ju bara en helg kvar nu!!! Hur tänker han? Vem är kompisen? Hur kan vi vet att 1) kompisen gör det 2) att kompisen köper sånt vi vill ha 3) att det levereras i tid?
     Som sagt, nu blev jag verkligen nervös! Dessutom har brodern problem med att hålla i pengar och har diverse "tveksamma" kompisar. Hur kan bara göra så????

    Tack, skönt att skriva av sig. Det kanske går jättebra med allt.

  • mikita
    Helcore skrev 2011-05-25 19:42:04 följande:
    Åh vad frustrerande! Om du tar reda på när kompisen kall åka och vart kan du gå in på affären och lägga en beställning på det ni vill ha så är det bara för honom att hämta upp beställningen. Annars kan du ju säga till brodern att ni vill ha tillbaka pengarna. Det hade jag gjort! Man kan beställa från Tyskland med leverans skall man ha mycket blir det ändå mycket billigare än att handla på systemet. Vissa grejer kan ju vara bra att köta på systement eftersom man kan lämna tillbaka det som blir över om man inte vill ha en massa över. Lycka till!
    Brorsan fick en inhandlingslista, som jag hoppas att kompisen fått i sin tur. Pengarna ska definitivt tillbaka om det inte kommer någon dircka i retur. Vi vet inte var kompisen kommer handla, annars hade vi kunnat lagt en beställning. Tänkte göra det först, men brorsan sa att de skulle åa en bit in i landet till någon shop som itne hade beställning över internet. Jaja, vi håller tummarna! Bolaget finns ju alltid, och vi ska handla vinet där.
  • mikita
    MrsT2011 skrev 2011-06-01 19:57:41 följande:
    Blir galen på insidan till våra festprogram! Jag har hyfsad talang som scrappare så omslagen är jättefina, men shit vad jag är talanglös på microsoft word!! Förvånad

    Oh well, får väl fortsätt pilla och pilla tills det blir rätt!
    Samma här! Men till slut gick det Skrattande Har nu kommit på ett fel i innehållet, men jag vet inte om jag ids ändra det och riskera att få pilla runt som 17 med själva formgivningen i Word...

    Annras är det lista, på lista , på lista nu. Vi åker i morgon till stället vi ska gifta oss på. Är supernervös att jag kommer glömma något! Annars bara mest mysigt  pirr i magen just nu.
  • mikita

    Vi får väääta, vi tillhör Eskilstuna och det är lång kö där. 11 veckor för hindersprövningen! Sedan har vi lite krångel med namnen, så min make fick fixa med sitt namn först, sedan kunde vi skicka in vigselbeviset (eller vad det som prästen fyller i kallas för) och nu har jag skickat in min namnändring. Men jag hoppas, hoppas att det inte tar lika lång tid som hindersprövningen!

  • mikita

    Jag blir gaaaaaalen!!!!!!!!

    Idag fick jag avslag från saktteverket om min namnändring. Motiveringen är att min "make förvärvat sitt namn under vårt äktenskap". Inför bröllopet skulle vi byta namn till hans efternamn. Han hade ett dubbelefternamn (som man inte får ha längre) och därför kunde jag inte byta till det. Den information vi fick då var att han måste först byta sitt efternamn så det bara var ett (inte dubbel). Vi kan säga att han hette Andersson-Persson och vi ville heta Andersson. Det gick inte, utan han skulle först byta sitt namn så det blev bara Andersson. Sedan kunde jag byta namn med motiveringen att det namnet är min makes efternamn. Det var den information vi fick. Alltså bytte han til Andersson, inga problem. Sedan registrerade vi giftermålet så jag kunde motivera mitt namnbyte med att det är min makes efternamn. Nu får jag nej?! För att han förvärvat sitt namn från en förälder under vårt äktenskap. Det var ju så de sa att vi skulle göra?! Och ja, det är klart att han förvärvat sitt namn från en förälder, det var ju så han fick namnet från början? Det är inget nytt/påhittat namn, han har hetat det hela livet. Det kommer inte från något tidigare äktenskap. Åååååhhh varför kan man inte bara få heta det man vill? OK någon form av regelverk måste kanske finnas, men det här är ju löjligt! Blääää, nu ska jag nog grina en stund och äta glass. Kan man inte bara få vara glad?!

  • mikita
    Kattpoet skrev 2011-08-30 22:28:10 följande:
    mikita, överklaga och ring och säg att de sa att ni skulle göra så här så att ni kunde ha samma efternamn.
    Japp, ska ringa i morgon. Var tvungen att avreagera mig lite här...
  • mikita
    Kattpoet skrev 2011-08-31 09:51:56 följande:
    Jag har varit med om det förr en  gammal bekant fick överklaga 3 gånger för att få samma namn på alla i familjen.   Deras första son är född i Norge men det är båda svenskar och så är sonen men sonen fick pappas efternamn där, inga problem tänkte de.
    Sedan när  nummer två kom så fick hon mammas  efternamn av någon skum anleding här i sverige fast de hade sagt att barnet skulle ha pappans namn.

    Nåja,  de skulle gifta sig och fick chansen att  föra  ett väldigt fint släktnamn vidare så mamman bytte till detta och sedan skulle  resten av familjen få det samma.

    Det gick bra för henne, maken och dottern  men sonen det gick det inte,   han var ju född i Norge och namnet  skulle bytas där, vilket  Norska mydnigheter tyckte var konstigt.   Så överklagning på gick  och   runda två fick pappan möjlighet att adoptera sitt eget barn  så att sonen  kunde få samma namn.  Men då fick de nog och skaffade en advokat och efter mycket om och men heter de nu samma sak allihopa. 
    Men hjälp! Det är ju inte klokt. Hoppas på något smidigare överklagande för oss. Jag ringde aldrig idag. Mannen är bortrest och jag känner att vi behöver prata ihop oss först. Fortsättning följer...
Svar på tråden 4e juni 2011