Inlägg från: RockTroll |Visa alla inlägg
  • RockTroll

    28 maj 2011

    Hej hoppar också in här :) liksom snuttissessan så ska vi också ha ett mindre bröllop med max 20 pers. Gifter oss i rådhuset och efter det bjuder vi närmaste släkten på restaurang. Resten av våran bröllopsdag spenderar vi på hotell. Fotograf och bröllopssvit är bokad. Jag vill också gå ner i vikt och förhoppningsvis blir gravid innan den stora dagen så klänning beställs i sista sekunden...typ februari.

  • RockTroll
    Mariabridetobe skrev 2010-10-28 14:46:27 följande:
    Vi finns på en tråd som heter: 8 månader kvar.... ;-P
    hur sjutton ska man veta att det är för brudar 28:e maj? dåligt trådnamn.
  • RockTroll
    SnuttisSessan skrev 2010-10-28 20:48:12 följande:
      Va roligt :) Och mysigt med hotell. Hoppas på + för oss =)
    Ja vi tänkte som så att om jag skulle vara gravid då så kommer jag nog uppskatta hotellvistelse med spa mer än en fest. Vi har dessutom en 2 åring då så en natt på hotell är rena semestern. Hoppas verkligen på plus för oss :) har dock inte så stora förhoppningar för mig själv så håller tummarna för dig *hihi*
  • RockTroll

    Jo här går det bra :) har ju inte så mycket att fixa då vi ska ha ett litet bröllop. Men nu letar jag en bra restaurang att ha bröllopsmiddagen på. Inte lätt då man vill göra alla nöjda. Men köttrestaurang brukar ju gå hem så funderar på att boka bord på en träkolsgrill i stan. Ingen är veg för övrigt annars hade det varit uteslutet haha.


    Om jag inte hunnit bli gravid innan jan-feb ska jag beställa denna klänningen www.honeypieboutique.co.uk/ourshop/prod_651114-Lauren.html med röd underkjol. Ska få klänningen av mina föräldrar i julklapp :)

  • RockTroll

    Åh vilken klänning har du valt mrsJR? Och ring du SnuttisSessan? Jag har troligtvis bestämt mig för ring om jag har råd till den jag vill ha. Får spara så gott det går.

  • RockTroll
    mrsJR skrev 2010-11-04 22:13:55 följande:
    Det blev en Pronovias Florin   La upp en bild i mitt Galleri: www.brollopstorget.se/hem/mrsjr/galleri.php    
    Supervacker :) stilren och klassisk utan för mycket rysch.

     


    mrsJR skrev 2010-11-04 22:13:55 följande:
    Det blev en Pronovias Florin   La upp en bild i mitt Galleri: www.brollopstorget.se/hem/mrsjr/galleri.php    
    Supervacker :) stilren och klassisk utan för mycket rysch.

     


     


    mrsJR skrev 2010-11-04 22:43:03 följande:
    Nu när jag hittat klänningen längtar jag efter att få beställa ringen, men då den ska specialdesignas och min förlovningsring ska smältas ner för att bli en del av den så ska vi vänta med att göra den tills in i det sista. Vill ju inte gå utan förlovningsring hur länge som helst.  Njuter av att leta bröllopsresa så länge, är det någon här som bokat? Vi funderar på Maldiverna eller Mauritius
    Vi vet inte ännu om vi ska åka på bröllopsresa då vi önskat oss bidrag till resa i bröllopspresent. Vi har ingen jättebudget då jag är arbetslös och praktiskt taget nästan lever på en inkomst. Men om vi åker blir det till new york för att vi har en liten dotter som man gärna inte tar med på en sån resa och vi har alltid velat göra den. Man tänker verkligen i helt andra banor när man har småbarn har jag märkt. Solresor kan vi lika gärna ta med henne till så satsar på storstadsresa bara vi två om det blir av.
  • RockTroll
    mrsJR skrev 2010-11-04 23:23:02 följande:
    New York är fantastiskt, kan verkligen rekommendera det! Finns få städer i världen som har så mycket att erbjuda. De har allt ifrån budget på bakgatorna i China Town till lyxen på Upper East Side   Förstår absolut om man vill åka utan barn på sin bröllopsresa (vi har ju inga så behöver inte tänka på det), men då kanske det är extra bra att åka till en storstad där man oftast inte är borta like länge som en solsemester. Är kanske jobbigt för barnet om Mamma och Pappa är bort i flera veckor. 
    Ja verkligen. Vi tänkte kanske bara 5 dagar i såna fall för att vi har sett att det finns såna NY resor :) Hon kommer bara att vara nyss fyllda 2 år då så man vill ju inte vara borta för länge.
  • RockTroll
    Elvismor skrev 2010-11-09 20:47:22 följande:
    Oj, nu blir jag stressad av att läsa här! Vi gifter oss också 28 maj 2011. Igår bokade vi kyrka, lokal och tåg. Ja, vi ska åka ångtåg från kyrkan till festolkalen... Jag har tänkt hyra klänning och är mitt i min viktminskningsprocess, så jag hade inte tänkt börja tänka på klänning förrän i början på nästa år. Är det alldeles för sent? Jag har börjat fundera på frisör. Har tänkt göra inbjudningskort själv med hjälp av en kompis som jobbat på tryckeri. När har ni tänkt skicka ut inbjudningarna?
    Jag börjar heller inte tänka på klänning än då jag försöker bli gravid och t.om kan vara höggravid om man har tur.  Jan-feb blir det att beställa om jag inte plusat sen får jag hoppas att man kanske kan skynda på processen :)

    Vi har bestämt att gifta oss i en av parkerna i staden så nu är det betydligt lättare att planera in tider för dagen då vi själva bestämmer vigseltid. Om vi gifter oss kl 16.00 är det för sent att fotas kl 13.30? 1-1 ½ timme. Då har man ju lite marginal utan för mycket dötid.


    Vi ska ju bara ha släkten inbjudna så dom skickar vi inbjudningar till kring alla hjärtans, till vänner som kanske vill medverka under vigseln har vi gjort något så okonventionellt och bjudit på facebook :P

  • RockTroll
    Elvismor skrev 2010-11-10 22:27:23 följande:
    Å vad roligt att höra om er andras planer! Ska imorgon till Matton och kolla papper till inbjudningskort. Vi kommer nog skicka efter årsskiftet så alla hinner boka boende, verkar vara ganska upptaget redan... Ang. klänning så tänkte jag ju hyra. Ska börja småkolla lite så jag vet ungefär hur allt funkar och vad jag gillar. Vad kostar det att hyra en klänning, nån som vet?
    Ungefär lika mycket som att köpa tyvärr...iaf dom jag kollade på kosta ca 3-4 tusen så då kan ju nästan lika gärna köpa en och sälja.
  • RockTroll
    Diamanten90 skrev 2010-11-17 14:18:38 följande:
    Hej!:) Vi gifter oss också den 28 maj:) Har varit borta ett tag för jag trodde att jag var gravid, men fick idag veta att jag inte är det:) Lika bra så så får jag ha min drömklänning i maj:) Vi har beställt mat, kyrka, lokan och köpt in en hel del pysselgrejor till inbjudningskort och sånt:) Ska ringa och boka tid för klänningsprovning idag tänkte jag:) Mina föräldrar betalar maten och tårtan:) Väldigt tacksam för det:) Men resten står vi själva för:) Bara lite mer än 6 månader kvar nu! Härligt:D Längtar verkligen! Ja, transport är också bokad:) Vi börjar ha det mesta fixat:) Ska bara boka en fotograf till studiobilder. Undrar om man kan ta en som finns 40 km härifrån?
    Vi har bokat en fotograf som håller till 7 mil från oss just för att vi ville ha just henne :) men då kommer hon till oss och vi betalar resekostnad. Men om ni bara ska ha studifoton så är det väll bara att åka dit 4 mil går ju på en halvtimme.
  • RockTroll
    Diamanten90 skrev 2010-11-17 15:55:26 följande:
    Ja, det får nog bli så:) Hoppas att klänningen inte blir skruttig bara:p
    Du får vara FÖRSIKTIG! varför ska ni ha studifoton förresten? finare? personligen gillar jag det inte alls men det är ju en smaksak :P

    Jag har förresten bokat restaurang, hår och smink så nu är det bara klänning kvar men det får vänta så länge som möjligt. Vet inte hur jag ska göra med bukett däremot för jag vill bara ha en liten enkel och vet inte om jag bara ska köpa en samma dag som bröllopet eller beställa (??) ska förresten ta ett helt nytt namn för oss med det ska bli kul.

  • RockTroll
    Diamanten90 skrev 2010-11-17 16:09:09 följande:
    Jag tycker att det är stiligt:) Men vi ska också ta bilder utomhus, men då fotar vår vän som är amatörfotograf:)
    Aha ok då förstår jag :)
  • RockTroll
    Fårävvör skrev 2010-11-17 17:08:07 följande:
    Här funderar vi också på efternamn... Jag är öppen för att ta något annat och vill inte heta det jag heter nu. Men jag vill helst inte heta det som min m2b heter heller... Och han verkar aldrig ha tänkt tanken på att byta efternamn förrän jag tog upp det. Någon som vet hur lång tid innan vigseln man behöver skicka in papper för namnbyte (om en ska byta till vigseln och den andra tar namnet efter).   vi har fixat min klänning, festlokal, vigsellokal, fotograf och band till festen. Och funderat en hel del på m2bns kläder, min ring och så inbjudningskort. Däremot började vi fundera på igår om vi inte ska ta och ha vigseln vid festlokalen istället för att flänga mellan olika ställen... Ska kolla upp det, så vi får se hur det blir!
    Senast ca 3 mån innan tror jag så än har ni tid att fundera på saken :) handläggningstiden är ca 9 veckor och sen tar det lite tid för kunggörelse. Jag har ett finskt efternamn som bara är svårstavat och min blivande har ett -sson namn som han tycker är tråkigt. Vi ska byta till min gammelmormors flicknamn så det är ju en del pappersarbete. Ska ringa och prata med prv någon dag för jag tänkte fråga dom när jag senast kan skicka in papprena för jag vill inte heta det namnet själv allt för länge utan vill att det ska kännas förknippat med vigseln :)
Svar på tråden 28 maj 2011