Inlägg från: anne på grönkulla |Visa alla inlägg
  • anne på grönkulla

    Men jösses, vilken otur ni har i år!

    Kortrapport: Petersburg var fint, men välj en annan arrangör än IVENTUS om ni vill ha ordning på utflykter och sånt i ett paket. 

  • anne på grönkulla

    Nejdå, jag ska jobba i juli, men vara ledig 2 veckor nu och 3 veckor i augusti. Så det blir nog bra. Det ska bli skönt att vara ledig nu faktiskt, efter imorron, är rätt sliten efter hårt tempo hela våren just nu.

  • anne på grönkulla

    Hej tjejer! Long time, no see - jag har varit på vift borta från min egen dator.

    Nu vill jag ha tips: på finbubbel. Jag har fått en befordran (o får en för min bransch nätt löneförhöjning på kuppen) och lovat familjen att bjuda på champagne för att fira. Jag fyller år i dagarna och tänkte kombinera detta - tror vi blir 8-9 personer så 3 flaskor får det nog bli (det blir fördrink + till förrätt, blinier).

    Tänkte ca 300-350 kr flaskan som riktmärke och har kikat på Pol Roger (som vi drack till makens 40årsdag tidigare i år), Piper Heidsäck, Taittinger och Moet & Chandon. Eller missar jag nån pärla? Kan tänka mig att gå upp i pris också. Eller ner - om nåt är fantastiskt prisvärt. Vilken är era favoriter?

  • anne på grönkulla
    Lapinette skrev 2011-08-07 11:46:15 följande:
    Vår favvo är sedan många år Pol Roger. Moet & Chandon har vi blivit riktigt besvikna på så den skulle jag undvika. Makens bror hade druckit Piper på semestern och var mycket nöjd. Men som sagt - Pol Roger är en ständig favorit eller så är det Bollinger eller Diebolt Vallois (som jag tror man måste beställa på Systembolaget).

    Och ETT STORT GRATTIS till befodran och högre lön!
    Tack! Pol Roger höll det på att bli, det köpte jag när maken fyllde jämnt tidigare i år. Men så tipsade killen på bolaget om Deutz - så den blev det - och riktigt god! För mig tidigare okänd men riktigt bra faktiskt!

    http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=deutz&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=23318&varuNr=7487&filters=searchquery%2c&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3ddeutz%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c 
  • anne på grönkulla

    Det är svårt att beskriva en helt annan vardag, jag förstår det muffins. Men vi är ju nyfikna, på var du varit, om du träffat nya spännande människor, sett fantastiska saker?

  • anne på grönkulla

    Oj, här händer det grejer. Själv var jag i London förra helgen, men vi var sjukt nördiga, med museer och indiska kvarterskrogar som höjdpunkter, och lite shopping. Nu väntar massor med jobb i höst.

    Tack muffins för att du delade m ed dig av intryck och erfarenheter - sånt där är så skanade men så nyttigt samtidigt - insikt i andras livssituation. 

  • anne på grönkulla

    USA har hittills aldrig lockat mig faktiskt, märkligt nog, men New York får det väl bli nån gång i livet iaf.

    I London var Victoria and Albert en rolig ny museiupplevelse, som rekommenderas faktiskt.

    Medelhavet är heller aldrig fel men det var länge sen jag var på riktig solsemester, har ju varit bortskämd med sol o badmöjligheter i vardagen i flera år så det har liksom känt överflödigt. I år fick vi ju också sån tid, nästa år får vi se. Jag gillar ju både Grekland o Turkiet men har aldrig vart på franska rivieran. 

  • anne på grönkulla

    Både Dubai och Istanbul kan jag gå loss på. Vid behov. Istanbul är nog perfekt höst eller vår, på sommaren är det varmt o vintern kan vara svinkall.

  • anne på grönkulla

    Var ska ni bo och vad gillar ni att göra? Inboxa om du vill!

    Intressant med folk som bestämmer sig för vad de tycker om platser innan de varit där. Jag är såklart inte bättre själv, är ju rätt ointresserad av ganska många resmål jag inte varit på. Men vilka bevekelsegrunder man har för det är ju värt att fundera över. 

  • anne på grönkulla

    Spånar lite: shopping är ju Dubai. Plain and simple. Välj en mall, gå loss. Dubai Mall gillar jag skarpt, ligger intill världens högsta hus dessutom, med utsiktsplattform (men googla lite o kolla om man måste boka biljetter i förväg fortfarande). Men sen finns ju ett gäng till, så beroende av var ni är kan olika vara mest nära till hands. De flesta har lekland och upplevelsegrejer o restauranger också, så en heldag funkar sålänge alla orkar.

    Är ni det minsta intresserade av historia så vill jag ändå slå ett slag för Dubai Museum, om ni vill få nåt sammanhang för var ni är. Ligger vid Dubai creek dessutom, nära mer autentiska shopping på marknader med pryttlar o souvenirer (makkerna är mycket kläder, skor, leksaker o inredaning, typ). Bor ni norr om stan och vill göra nåt lite kulturellt kan museerna i Sharjah vara ett alternativ också. 

    Sen brukar det finnas ökenutflykter och grejer också, köra i sanddyner, rida kamel o sånt. Rätt turistigt, men kul. På vintern är nog Global Village med utställningspaviljonger med mat och souvenirer från hela världen öppet (kvällsnöje för arabiska familjer, superkul att bara titta på folk!).

    Sen finns ju massor med restauranger, nattklubbar, mm, fråga runt vad som är bra och nytt och häftigt just nu. Det där ändrar sig ju hela tiden.

  • anne på grönkulla

    Tja en hel del i artikeln stämmer ju, men allt är ju inte så svart (eller så vitt på andra platser heller) och mycket av planerna från 2008 blev ju aldrig av (så bilden är extrem - även om Dubai är extremt i sig). The World finns nog t ex inte längre och bara en palm är färdig (och lär bli). Och miljöhänsyn är iofs ett högst respektabelt skäl att stå för, även om jag fortfarande tycker det är intressant hur man bestämmer sig i förväg.

    Men jag är verkligen inte bättre själv, är fullkomligt ointresserad av vad t ex Thailand eller USA har att bjuda - trots att många hittar mycket för sin semester på båda ställena. Det beror nog helt på vad man gillar och söker sig till - och jag var skeptiskt till Dubai själv från början, men efter boende i närheten i flera år och rätt många besök tycker jag ändå att jag hittat mitt mervärde av stan och mina pärlor. Inte alltid de självklara, men ändå.

    Men Dubai är nog ett ställe man älskar eller hatar, inte ett man är likgiltig inför. Israel är också svårt att var likgiltig för (av en massa skäl som inte bara har med politik att göra, ska jag understryka), men på ett helt annat sätt.

    Allmänt är det ju också så att när man har band till människor så ser man annorlunda på ställena också. 

Svar på tråden Tur & retur