• _koko_

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    PB - Det är typ småsnäckor, utfyllnad om du frågar mig och inte särskilt gott.

    Är helt slut och har redan gått och lagt mig. Begravningen var oerhört jobbig men också väldigt fin. Bra präst, fina psalmer och många som ville ta farväl. Det var längesedan jag grät så mycket, men det är också skönt att verkligen FÅ gråta, få ut det ur systemet. Jag, sambon och hans syster tömde två paket näsdukar. Nu ska jag släcka lampan och säga farväl till den här dagen. Kram på er!

  • _koko_

    Trädgård - Jag gillar också att påta (lagom), men skriver kanske inte så mycket om det. Vi har försökt flytta en liten ek i år. Resonerade som så att den inte kunde stå kvar där den stod, så vi testade på vinst och förlust. Den har inte dött ännu, men ser inte jättepigg ut. De har visst en jäääääättelång pålrot och att man kapar den gillar förstås inte trädet...
    Sen har jag för första gången grävt ner tulpanlökar, några vita allium (har redan lila), krokus och vita narcisser i en slänt, håll tummarna för att rådjuren håller sig borta även nästa vår...
    I övrigt gillar jag mest att ha blommor i krukor på altanen.

    PB - Hur man "hanterar" sin trädgård beror väl mycket på hur den ser ut när man får den. Du har en igenvuxen bortglömd trädgård men med, som jag förstått det, fina grundförutsättningar, medan ore har en manglad nyanlagd tomt och mer eller mindre måste göra allt från början.

  • _koko_

    liten - Minns mina föräldrars svarta-vinbärsbuske som de i princip jämnade med marken, den kom tillbaka och blev lika stor året efter... Vi har flyttat våra buskar (mest röda vinbär, men också svarta och krusbär) flera gånger och de tar sig snabbt varje gång. Har även klippt ner dem ganska respektlöst några gånger. Summa summarum, de verkar väldigt tåliga de där buskarna.

    start - Jobbigt att du känner dig stressad, hoppas amningslägret ökar produktionen så du kan ta det lite lugnt igen sen. Och, hon har ju vänt uppåt igen redan! Usch för förkylning redan också, men det är ju ofta så det blir för syskon som man inte kan skydda mot bacillerna på samma sätt.

  • _koko_

    Fasen, jag var inte klar. Till en viss ålder skulle det stå också, och sen tror jag det kommer tillbaka när mamma och pappa inte är så pinsamma längre, typ i gymnasiet.

  • _koko_

    PB - Jag ska till godthem i slutet på oktober, när är det ni ska ut? Sov gott allihop, det tänker jag göra. :) Om inte något av alla barn och katter bestämmer annorlunda förstås...

  • _koko_

    God morgon!

    Jag har bara ätit lunch på "Restaurangen" och tyckte det var väldigt gott men för lite mat (gourmand inte gourmet som ni vet ). En gång glömde vi betala så servitrisen kom springandes efter oss på gatan, lagom pinsamt!

    msw - Skönt!!

    PB - Ja, då är det verkligen hög tid!

    Tinga - Gillar ordet "kramkultur", det försöker vi ha hemma hos oss också. Sambons familj har ingen sån, så jag har jobbat hårt på det ända sen vi träffades.

    Nu jobb!

  • _koko_

    Stort grattis izzie!! Vad tråkigt att det inte blev en bättre upplevelse den här gången, men nu är hon här iaf.

  • _koko_

    AM - De blåser upp buken för att se bättre, och det är när rester av den luften sipprar upp genom kroppen som man kan få ont. Sen lutas man dessutom bakåt under operationen och det kan också kännas efteråt i just nacke och axlar. Förklarade läkaren för mig iaf. Efter min första titthål hade jag överjävligt ont efteråt men efter den andra inte alls, så det kan vara väldigt olika. Stort lycka till i morgon!

  • _koko_

    Kram Snaily, inte kul när de börjar bita! Har tyvärr inga bra tips, minns bara att jag la ner barnet gick därifrån, men om det funkade? Inte så troligt.

  • _koko_

    Hej tråden! Var på bvc med barnen i morse, vägde/mätte barnen och pratade tal. Mycket givande, och för att ge ännu lite mer cred till tinga med make och ert ofta tröstlösa jobb som äntligen gett resultat: Conny. 3 år och 8 månader, väger 14.35kg... Men han följer sina kurvor, så hon är inte orolig och då är inte vi det heller. Båda barnen äter bra på mornarna och bra på dagis, så att de knappt äter alls på kvällarna kan vi ta lite med ro. Men det är ju inte jättelätt.

    Lillebrors tal avvaktar vi också ett tag till, för det verkar hålla på att lossna nu. Han har väl en 10 ord iaf, och har precis börjat härma det vi säger och försöker be om saker. "mjölk" är nog det svåraste att förstå, det blir "kchöck" ungefär...

    Härligt omsan! Är sjukt imponerad av hennes förmåga att koncentrera sig och att hitta igen koncentrationen efter paus!!! Wow!

    Hurra för köplatserna!!

    Hurra för PB! En timme om dan är ju SKITBRA, vad duktig du är! Tänk om jag också kunde komma igång så...

    nenne - Fast just vaniljfudge kanske han får ändå?

    Det är freeeeeeeeeedag!!!

  • _koko_

    Start - Du är inte anonym för mig, hehe, för jag har ju en gång postat en sak till dig. (fast jag har aldrig letat efter dig nånstans, så du behöver inte känna dig jagad )

    Ang mellanmål: De här http://www.se.smafolk.com/smafolk-produkter/fruity-stix-banan-dadel köpte jag för att jag trodde det var såna här: http://www.organix.com/goodies/our-foods/apple-orange, men det är det ju inte. Lyckat för lillebror dock som glatt gick omkring och sa "kla" (choklad)!

  • _koko_

    Kramar från mig till brud090606 och alla andra smygläsare.

    Alla kända i tråden hoppas jag snart få vinka till "på nya stället". Det känns spontant alldeles alldeles underbart.

    (och man får inget bekräftelsemail när oupsie har godkänt i nya forumet så tycker man att det tar tid kan man ju prova att logga in )

  • _koko_

    Oj, det var väldigt vilka hårda ord (tycker jag) som sagts här. Jag hade inte ens tänkt tanken att man skulle vara sur/bakåtsträvare om man väljer att inte följa med till det nya forumet. Jag är förvånad över det som skrivits och för MIG handlade det iaf inte över huvud taget om att telis valde att lämna den här tråden. Henne har jag kontakt med ändå. För mig handlade det bara om hur JAG vill ha det och jag har märkt att min närvaro i tråden har minskat stadigt det senaste året, inte för att jag inte vill hänga med er utan för att jag inte vill att det jag skriver ska finnas publikt i all evighet. Det handlar inte om att vara hemlig utan om att det jag skriver här är och kommer att vara sökbart och finnas tillgängligt och det vill inte jag vara ansvarig för. Det handlar om mina barn, mina vänner osv.

    Jag har ändrat ståndpunkt sedan tidigare diskussioner kring detta, då tilltalade det mig att andra, okända, kunde följa oss, nu tänker jag mer långsiktigt och personligt.

    Jag kan som det känns nu inte hänga i båda trådarna, jag fick panik när jag hade postat inlägget här igår eftersom jag blev osäker på om jag hade outat nåt.

    Det känns tråkigt och onödigt att diskussionen har blivit så kall. Jag har inte valt vänner eller sida, jag har valt det alternativ som passar MIG och mitt syfte med tråden bäst. Det gjorde jag innan också - dvs jag skrev mindre och mindre här.

  • _koko_

    Skickar en stor, varm kram till klockarbol som avslutning, önskar dig lite lugn och ro och tid att läka dina sår. Det låter helt horribelt att behöva gå igenom allt som du tvingats och tvingas utstå, känslan att förlora sitt hem och inte kunna påverka det kan jag inte ens föreställa mig. Tänker på dig.

  • _koko_

    BS - Det tycker jag också! Och tur att du inte vågar ta bort nån på FB, så jag får fortsätta hålla koll på dig där om du nu väljer att inte vara med i nya forumet.

    (jag kommer säkert läsa här ett tag till, och skriva om det är något jag verkligen känner för)

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!