• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Telis: Jag vill också dricka vin och äta ost! Whenever!


    Klockarbol: man häpnar över tanklösa/knäppa kollegor. Ibland är man glad att man är egenföretagare. Jag säger oftast bara sån jag själv vill höra.


    Piggelin: men vad hemskt. Tyvärr är hösten väldigt mycket så ... sorg- och dödstyngd för mig. Båda mina föräldrar dog denna årstid + mormor (dagen innan min pappas begravning) och farmor ... Usch!

  • fru AM

    Piggelin: för ett år sedan då Livia skulle fylla tre så hade hon nog mest 98 och 104. Byxorna tycker jag alltid man behöver gå ner en storlek i jämfört med överdelarna - speciellt så länge barnet har blöja (då blir ju benen "kortare" pga av att blöjan går ner lite). Men Livia är nog ganska lång. JAg är ju mkt lång för att vara tjej och maken nästan 190cm. I år köper jag bara 116 och uppåt  ...


    Storsonen däremot följde nog ganska exakt åldersmarkeringarna i plaggen (92 - 2 år, 98 -3 år, osv ...) Han är ganska lång i dag men har en kortare pappa än de yngre barnen så risken finns att han blir kortast av dem alla.

  • fru AM
    start september skrev 2010-10-27 21:08:58 följande:
    Hur tuff ska man vara mot snart 2,5-åring som trotsar? Man kan inte alltid låta henne bestämma precis allt (typ sjunga en sång för varje trappsteg i trappan upp till dagis på morgonen eller vänta 10 min innan jackan kommer på) även om det blir mindre bråk om hon får göra själv. Jag har börjat säga " vill du gå/göra själv eller ska mamma bära/hjälpa dig" och får alltid svaret gå själv. Då räknar jag till tre och har hon inte börjat göra det hon ska så lyfter jag upp och går eller gör själv. Är det för hårt? Just nu funkar det oftast och sparar oss en massa bråk men är jag för hård?Hur löser ni andra med barn i den åldern situationer?
    Jag har nog gjort ungefär som du - väntat LITE och sedan gjort själv. JAg skulle vilja säga att det spelar inte så stor roll ... är barnet "trotsigt" så kommer det vara det ändå, det viktiga är att man själv pallar med vardagen utan att tappa humöret också ...  

    Sedan finns det ju tålmodiga människor (inte jag!) som sätter sig ner och låter barnet ta all tid i världen på sig att fixa med det som ska fixas osv - för att undvika gråt och protester och scener ... Man kan ju göra det om man ids och har tid (på helgen eller så). Men föräldrar är också människor.


    Så här tycker jag. Får säkert mothugg.

  • fru AM
    Telis skrev 2010-10-28 13:03:13 följande:
    Vad säger ni andra om ost och vin den 17:e? Lappis, AM, Cicci, Frullan, Hattis (hoppas att du inte kan då! Äta annat än popcorn och Trocadero, that is), Frejis, Liten, andra stockholmare eller utsocknes som kan en vardag?
    Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • fru AM

    Jag sitter och hyperventilerar ... har just blivit inbjuden på något seminarium med lunch tillsammans med Drottningen ... Och sedan jubileumsbankett på kvällen. Vad har man PÅ SIG?

  • fru AM
    Lapinette skrev 2010-10-28 13:12:06 följande:
    pb - du får ta tag i de "lösa" bitarna en efter en. Först och väldigt snart den sekundära barnlösheten. Telis - det låter supernice. Jag har bara ett MEN och det är min väninna som fyller år den dagen och som pratade om att eventuellt ha en tjejmiddag. När behöver du vet, boka?
    Kan inte din kompis följa med?
  • fru AM
    Lapinette skrev 2010-10-28 13:25:39 följande:
    AM - hon skulle säkert tycka det är superskoj men jag vet inte om hon kan lämna sin lilla skrutta hemma, som är typ 1 månad gammal. Kanske lite väl tidigt?
    En Skrutta kan man alltid ta med! Jag kan hålla.

    Okej! Jag fattar läget om du väljer dina riktiga vänner framför oss ... Snyft

  • fru AM
    Lapinette skrev 2010-10-28 13:37:09 följande:
    AM - det har jag inte gjort ... och kanske jag inte ens behöver göra det heller.
    Vi hoppas på det! 
  • fru AM

    Tjoho för lyckad Yngeltitt, Snaily!!! Flyende haka har många bebisar - nu har jag ju mest sett dem efter födseln, men då har jag tänkt att den där bristen på haka nog ska underlätta amningen


    Tack för hejarop angående min (och förmodligen minst 100 andras) lunchdate med Drottningen ... Men vad har man för kläder på en "finlunch"? Kvällens bankett är nog inga problem - där får man nog dresscode vad det lider. Får börja snoka runt redan nu. Magdalena Ribbing - HJÄLP! Hur som helst kul att bli bjuden på sånt här (och lite förvånande måste jag säga).


    Måste backa och läsa PB:s långa /många inlägg nu ... Kramisar!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!