Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

     


    Lapinette skrev 2010-11-08 16:33:42 följande:
    nenne - har alltid undrat hur låter kaniner?

    När de blir lite arga så morrar de dovt inifrån.
    När ett rovdjur tar dem skriker de rakt ut och låter otäckt likt ett barnskrik, fast väldigt gällt. Mycket effektivt att skrämmas med när en matte försöker fånga in förrymd kanin ute i trädgården...

  • passionsblomman

    Lapis, ja ur själva strupen hör man verkligen inte mycket.

    Men jäklar vilket liv de kan föra när de tex tycker att de ska komma ut ur buren och har lärt sig att bita tag i gallret och skaka det allt vad de kan! Fenomenet går i vår familj under beteckningen "att gallra"och detkan störa ut vilken nattsömn som helst.

  • passionsblomman

    Oupsie, jag håller med dig om alla dina frågeställningar! Kan de inte låta bli att skriva tills de VET då?

    Snigel, jag instämmer med dig: TA DET FÖRSIKTIGT IMORGON ALLA! Det var redan halt ute när vi körde till handbollsträningen ikväll. Det är livsfarligt när det är som en tunn gladpackhinna på vägen. En kvinna i ett samhälle nära oss dog ikväll i en kollision, den andre föraren blev skadad.

    Luckor som inte går att stänga på båtar? *ryyyyyyys och magont*

    Minns ni förr förresten, när man fick lov att sitta vacert i fucking RÖK-kupé för att det minsann var fullbokat. och de JÄVLA rökarna satt i icke-rök för att med vedervärdigt korta mellanrum glatt stega in i rök-kupén, blossa järnet och sedan förnöjsamt glida tillbaka till den icke-förpestade luften på sina rök-fria platser. HATA!!!!

  • passionsblomman

    Klockarbol, nämen vad fasen är det som händer???  Det där går jag inte med på, nu måste du berätta vad det är som har skett! *rusar till mai och inbox*

  • passionsblomman

     


    Oupsie skrev 2010-11-08 23:26:37 följande:
    Hej PB, skönt att det går framåt med pannan!

    Hej hej!
    Ja verkligen! Jag är så less på det ineffektiva med att värmen inte kan lagras någonstans så jag håller på att bli galen. Som nu ikväll, då har jag fått upp temperaturen till 23,7 grader i sovrummet vid 17.20, när jag då inte eldar mer utan ju faktiskt har varmt inne, så sjunker det så mycket som ner till 20,4 bara på timmarna fram till 21-tiden. Inte så 2000-tal.

    Mugglan, stort lycka till med din morgondag! Det kommer att gå som en dans!

  • passionsblomman

    Klockis, ser du att alla vill att du ska hänga kvar med oss?
    Om jag vore du skulle jag plocka bort personliga bilder i galleriet och sedan berätta lite mer vad som händer.

    Nu vet ju jag redan det, men det är för många som bryr sig om här för att man ska ha råd att vara utan dem har jag märkt...

    Och kriser av olika slag har vi alla fått vår beskärda del av tror jag. Försvinn inte!

  • passionsblomman

    Parnassia, isolering-skämtar du med mig?

    hellooo det här är huset som är över hundra år. Det fanns inte gullfiber, frigolit eller andra fantastiskam material då. Och fönstren är ju gamla sketna tvåglasfönster, så nej, det här huset har liksom självdrag...

    Ska man börja ändra i konstruktionen, med tilläggsisolering och så, har man ju numera dessutom kommit på att det måste göras med stor försiktighet. Vår besiktningsman tex sa att det är bland de vanligaste orsakerna till fukt och mögelproblem när man täpper till för mycket i gamla hus.

    Fast fönstren kommer vi att vilja byta med tiden. Både av energiskäl, men främst för att få fönster som passar huset bättre än infallet någon fick på 60-70-talet.

    Hantverkarna är btw en farbror mes son. Sonen har jag inte sett än, det är väl honom jag får hoppas på. De skulle komma förbi idag och baxa grejorn i mer skyddat läge än vår infart, men installationen tror jag är på måndag eller så.
    Det får gärna sluta storma till dess, för oväder märks som sagt direkt på hur snabbt vi tappar värme.

  • passionsblomman

    Piggelin, gott att se dig!

    Jag har legat lite lågt med mina sms, för jag minns hur GALEN jag själv till slut var på alla som undrade och undrade. (jag gick över mitt datum med en vecka) Vi drog ur jacket hemma ett par dagar och sa "VI ringer när något händer" mamma var inte fullt belåten med det, men jag stod inte ut.

    Du vet att jag tänker på dig hela vägen. Och det är som sgt inte bara "har du några känningar" utan hur mår DU. Fasen, ett tag kände jag mig mest som en behållare för en person som alla ville träffa, men själva mig var ingen så intresserad av...mest för att ge instruktioner eller sia om saken.

    Ett tydligt minne är när vi var på Ulriksdals slottsträdgård för att fördriva lite tid, och Bosse Rappne sa "åh, här var det en som ska ha barn" "ja jag trodde det men den kommer ju aldrig sa jag." "Nä det där blir en marsbebis" sa han och jag var alltså beräknad till 11 februari. Jag hade kunnat slå ner honom men nöjde mig med att säga"nu åker vi HEM" Sambon stod bredvid och viskade "nej nej nej nej nej" till Bosse medan han insåg hur det just höll på att klivas stort i det berömda klaveret.
    Och i bilen grät jag såklart en balanserad och stabil skvätt över livets outhärdlighet.

    HOPPAS du får någon natt här nu med bra sömn och ro i kroppen, innan det sedan drar igång. Tycker du gör helrätt som håller Amanda hemma OCH att du absolut ska be om lite avlastning av dem du kan! 
    FASEN vad jag ibland önskar att vi alla befann oss i ett land av mindre avlång karaktär så jag kunde finnas på plats lite mer praktiskt där det behövs ibland!

  • passionsblomman

    Hörni, kollar ni på "Så mycket bättre"? Om ni inte gör det så måste ni börja!

    Jag menar, ta exempelvis den här versionen av Petters låt:


    ">



    Skit i om det är fredag, här är den på repeat.

    HERREJÄVLARS!!!! Jag satt i soffan och SKREK att "JAG VILL UT OCH PARTAAAAAAAAA" och min sambo stirrade på mig som om jag var en alien som bytt ut hans hemkära tjej. Jag har inte haft sådant dansgolvssug på åratal!

    HUR mycket sätter ni emot på att detta blir en version som kommer att PACKA dansgolven i vinter?

  • passionsblomman

    AM och andra shoppingkvinnor: en av de gravida tjejerna i granntråden vill ha länkar till snygga mammakläder att beställa på nätet. I första hand tröjor. Någon som har tips och känner sig hugad? Ett besök i granntråden vore garanterat uppskattat.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!