• Piggelin1

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Haha, vilken "-is"-diskussion jag lyckats trigga igång


    Galonisar - finns inte på världskartan här! Däremot Bamba - barnbespisningen!


    Snaily - vad i hela friden är lärreblarre?? Läskeblask?


    Mugglan - vi åkte via Borås & Tranemo förra sommaren, tror att det är snabbaste vägen, men kanske beror lite på väglaget med.


    PB - underbart med bra handläggare på AF - har glömt skriva det! ...och kul med sonens kompis som dansade av lycka! ...och BRA med inbokat besök på vårdcentralen! Håller tummarna att det blir en bra läkare!


    Lappis - jag tänkte också på Pet Shop Boys när BS skrev Pet Shop


    Snaily - jag sällar mig tyvärrr till skaran som drog på mig straffavgift ism nedsatt CSN-belopp när jag var hemma med Amanda. Lite klantigt, men glömde räkna in lönetillägget som jag skulle få från jobbet. Minns inte hur mkt det var jag åkte på att betala. inga gigantiska ,ämngder, men lite onödigt ändå. Har inte ansökt för 2010 nu, men ska göra det för 2011 tänkte jag, det gör trots allt en del skillnad.


    Snaily igen - jag sov skitkasst i slutet av min graviditet - låg vaken typ tre timmar var & varannan natt utan att kunna somna om MEN positivt är att nu när lilleman väl är här & jag ammar på nätterna, så somnar jag om jättesnabbt. SKÖNT! Gjorde inte det alla ggr med Amanda nämligen.

  • Piggelin1
    BrudSommar2006 skrev 2010-11-30 21:25:11 följande:
    Piggis verkar tro att vi pratar dialekt här??!! Jag förstår ingenting?? *Förvirrad*...

    BS - din humor & dina kommentarer är så himla underbara

  • Piggelin1
    _koko_ skrev 2010-12-01 10:09:12 följande:
    Vad tror ni förresten om korrerulle med rerresarre (tunnbrödsrulle med räksallad)? Jaja, vi var 18-19, i åre, och inte särskilt nyktra...
    Haha koko, skrattade gott när jag läste "korrerulle med rerresarre" - om jag skulle försöka uttala det med min skorrande dialekt skulle det antagligen låta hur kul som helst o ingen i Sthlm fatta ngt alls Minns bara när jag försökte köpa "en korv" i Sthlm för många år sen - efter två "Va??/vVasaru?" gav jag upp o bad om "En kokt"
  • Piggelin1
    BrudSommar2006 skrev 2010-12-02 14:43:44 följande:
    Iris har den paketkalender som jag hade när jag var liten. Knepigare blir det ju sedan när de är två för vi har ju bara en.
    BS - gör som min syrra - hon utökade aldrig med fler paketkalendrar i takt med att familjen utökades - när de hade två barn, fick de dela på 12 luckor var, sen när den tredje fötts, så blev det 8 luckor per barn. Tycker det låter som ett rätt vettigt upplägg - 3 x 24 presenter skulle ju bara vara way too much jobb, även 2 x 24 tycker jag! Har funderat på paketkalender, men så var det en lillebror som kom emellan, så det får vänta tills nästa år. Har dock köpte en klassisk adventskalender på Bokia till henne & hon öppnade nyss typ tio luckor... Fast nu har hon visst stängt igen dem igen

    Hade aldrig chokladkalender som liten & jag är inte sugen på att introducera det här heller. Gjorde flera egna som liten med & bytte med brorsan minns jag. Så nu när jag hämtade Amanda idag, så var det lite deja vu-känsla, eftersom de gjort just kalendrar idag hos dagmamman


    Aha, så ICA har fortfarande kalendrar, det hade jag alltid som liten (inte så konstigt med tanke på min bakgrund...). Hmmm, inte sett det på Maxi, kanske bara är mindre butikerna som delar ut?


    Radio- & TV-kalendern fick vi fem syskon dela på minns jag.


    Cicci - gott att se dig! Lustigt att du skriver om Frejis - jag tänkte på henne så sent som igår & var inne på hennes FB-sida för att kolla efter news.


    Första dagen som mannen jobbar full dag igen idag Men än så länge är läget under kontroll Imorgon är jag ensam med båda barnen hela dagen, men det ska säkert ordna sig. Just nu sitter Amanda & pärlar & lilleman sover. Gott!

  • Piggelin1

    Snaily - OM ngt skulle hända inom en snar framtid - STOOOORT lycka till (lika bra att säga det redan nu!) Hoppas du slipper gå så många dgr över tiden som jag nu gjorde med lilleman! Amanda var precis lagom, kom två dgr före BF.

  • Piggelin1

    Heeej Porchez! Har ju glömt kommentera att du skrivit att du mår bättre & att samtalen med kuratorn gjort nytta! Verkligen bra nyheter!! Kram!


    Krya på dig också!

  • Piggelin1

    Välkomna "nyingar"! SO vanligt kul med lite nytt blod då & då


    Jag hinner tyvärr inte skriva så mkt, men läser det mesta ni skriver & skickar tankar & krmara till alla


    Idag har lilleman en orolig förmiddag med en hel del gråt, men nu har jag lindat in honom ordentligt i en filt & det verkar ha lugnat honom lite. Synd bara att vi måste gå ut om mindre än en timme, hämtar Amanda hos dagmamman halv två. Lilleman har varit lite allmänt orolig de senaste dagarna, men gissar att det är den där första utvecklingsfasen, vill minnas att den ofta kommer när barnet är runt tre veckor gammalt? Letade efter den där boken "Växa & upptäcka världen" i bokhyllan för att uppdatera mig lite, men verkar ha lånat ut den till ngn (fråga mig inte vem - ingen aning...), eller så har den gått upp i rök.


    AM - så ni förlovade er i San Vincenzo! Allra första gången jag var i Italien/Toscana (1996), så hyrde vi en lägenhet just i den staden/orten! Fast er restaurant var nog lite väl fin för vår nivå på den tiden


    Här förlovade vi oss nov-06 madikwe.safari.co.za/madikwe-safari-lodge_gallery.html


    Fast egentligen friade mannen några dgr tidigare, här: www.jhghouse.com/


    ...och sen var vi tillbaka i Kapstaden & köpte ringar innan vi åkte upp till Madikwe, där vi officiellt förlovade oss Lika bra att dra ut på firandet ordentligt


     

  • Piggelin1

    Hmmm, vinterbröllop - så det ska vara fint... Har aldrig varit på det...


     


     


    ....men, tänkte gå på ett sådant hyfsat snart faktist


     


     


     


     


    .... mitt eget 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!