Inlägg från: 20110820 |Visa alla inlägg
  • 20110820

    Augusti 2011 - del 2

    Igår kom vår hindersprövning med posten, tog bara lite drygt en vecka

    Efternamnsansökan lämnas in senare då jag är mitt i vevan att byta efternamn, vårt nya namn kungörs t.o.m. 30 juni sedan hoppas jag få ett positivt besked i brevlådan...

  • 20110820

    Jag måste säga att jag håller med Wedding2012, tråden handlar om bröllop och hur kul och intressant det än är att diskutera lite sådant som händer runtomkring tycker jag nu att det blivit lite väl mycket, speciellt när det utvecklat sig till en dialog mellan Beautiful Disaster och Pinkgrape, kanske ni kan ha en PM-dialog istället eller skriv i varandras gästböcker? Jag går in här för att jag vill läsa om bröllop, hur långt andra kommit i planeringen, se bilder på klänningar, blommor, tårtor osv och jag tror att många med mig gör likadant, så kan vi hålla inläggen till det nu?

  • 20110820
    Skumboll skrev 2011-06-23 20:21:38 följande:
    Varför är det alltid såhär i trådarna på bt? Så fort man skriver med minsta ot så får man bassning. 
    Jag är inte alltid intresserad av det ni andra skriver, inte klagar jag för det. Allt passar inte alla!
    Nu är det ju jag som startat tråden dessutom så jag måste väl ändå få tycka till.
    Fast nu tycker jag att gränsen för "lite ot" är passerad med råge, jag har inga som helst problem med "lite ot" men nu är det tre, inte som jag tidigare skrev två, personer som har långa harranger som bara rör er och då tycker jag faktiskt att man kan ta det i PM eller gästböcker. Eller starta en ny tråd där ni kan diskutera det ni diskuterar här.

    Och att det är du som har startat tråden är väl ändå helt irrelevant? Självklart får du tycka till, det är inte det jag har kommenterat... Så kan vi fortsätta diskutera bröllop, planering, klänningar, fotografer, hindersprövningar och annat bröllopsrelaterat nu?
  • 20110820
    Skumboll skrev 2011-06-23 20:33:51 följande:
    Haha, ja här var det ju ord och inga visor. 
    Hellre det än Mord och inga visor
  • 20110820

    Vi träffade vår präst idag, nybliven präst kanske ska tilläggas. Vi fick svårt att få igenom att vi skulle ha två solosånger. Han menade att en vigsel består av tre psalmer där man kan byta ut max en. Vi hade ju tänkt att ha två solosånger och två psalmer. Han meddelade att han var tvungen att kolla med sin kyrkoherde om man kunde göra så men tack och lov fattade han ett eget beslut och vi får våra två solosånger. Vi har sedan tidigare träffat kantorn och meddelat låtar och han sa ingenting om att vi inte skulle få ha två solosånger.

    Hur kommer ni att ha det? Fick ni problem med prästen angående detta?

  • 20110820
    Summer loving skrev 2011-06-23 21:14:10 följande:
    Det var det märkligaste jag hört!!! Det ska då minsann inte vara några problem med 2 solosånger. Jag är själv solist och körsångare (kyrkokör dessutom) och har sjungit på en hel del bröllop och tidigare arbetat på församlingsgård och har då aldrig hört något sådant. Upplägget brukar kunna vara ganska så fritt när det kommer till musik, sång, diktläsning osv.

    Nu vet jag inte om det blir en eller två solosånger för vår del. Men sen kommer det ändå tillkomma psalmer + 2 sånger framförda av kören som blir in och utmarch. Vår präst ser gärna att vi fyller på med mycket musik.  
    Jag behöver aldrig undra...jag vet hur underbar du e´!
    Jag blev mycket förvånad när jag hörde att det kunde bli svårt att få igenom två solosånger, han föreslog att vi skulle ha den ena på festen men det var inte ett alternativ, där är ju inte solisten bjuden och där finns ingen kantor som kompar henne... Min första tanke var: Vi måste byta präst, vi ska ha två solosånger!

    Nu blev det ju så ändå, men vi fick inte välja alls var låtarna skulle vara. Jag har kollat på flera personers vigselprogram och gjorde ett eget förslag utifrån dessa som jag tog med men han bestämde hur det skulle se ut och var sångerna skulle komma. Huvudsaken är att vi fick våra två låtar och då orkar jag inte bråka, det blir förhoppningsvis bra ändå och gifta lär vi bli
  • 20110820
    SnartFruSir skrev 2011-06-24 10:21:37 följande:
    Vår präst sa antingen 2 solo + 2 psalmer eller 3 psalmer + 1 solo. Vi fick betämma helt var allting som gäller musiken skulle vara, men han kom med förslag och råd som var jättebra och väl genomtänkta, så vi gick faktiskt helt på hans linje.

    Den nya prästen ville väl helt enkelt inte lova mer än vad han visste att han kunde hålla och det kanske var första gången som han ens fick den frågan. Eller jag hoppas verkligen på det, så att det inte ligger någon form av maktmissbruk bakom...
    Det är nog så, han prästvigdes förra veckan så han är verkligen helt färsk och kanske rädd att göra fel...
  • 20110820

    Idag kom brevet från PRV som vi väntat på, vårt nya namn gick igenom! Så nu heter jag vårt nya namn fram tills vigseln då min blivande tar mitt namn.

    Håller på att pyssla för fullt här hemma, omslagen till festprogrammen börjar bli klara och då är det dags att sätta vårt monogram på ljusen som ska pryda bordet

  • 20110820

    Vi har:

    - Välkommen
    - Om vårt nya efternamn
    - Meny och bar
    - Ordningsregler
    - Hur vi träffades
    - Vår förlovning
    - Skillnaden mellan män och kvinnor
    - Brudgummen om bruden
    - Bordsplacering
    - Presentation av gäster
    - "Svar på tal"
    - Bruden om brudgummen
    - Barncitat
    - Vår smekmånad
    - Bröllopsdagar (papper, järn, silver osv.)
    - Tack

    Ungefär så

  • 20110820

    SnartFruSir: Vilken soppa!!

    Kan inte din syster spela piano ändå, utan någon som sjunger? Det finns ju massor av fina melodier utan sång. Fruktansvärt egoistiskt av din blivandes syster! För att inte prata om din blivande svärmor, jättebra att hon är vuxen och kan fatta egna beslut, men man kanske inte kan fatta beslut som rör någon annan än en själv, det är hon uppenbarligen inte vuxen nog att förstå...

    Hur står din blivande i allt det här? Har han "valt sida" eller håller han sig bara helt neutral?

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2