Inlägg från: 20110820 |Visa alla inlägg
  • 20110820

    Idag ska våra gäster ha fått sina inbjudningar, jag la dem på lådan igår. 20 månaders hemlighetsmakeri är över för vår del, nu kan vi äntligen vara offentliga och prata öppet om vårt stundande bröllop


  • 20110820
    SnartFruSir skrev 2011-04-05 16:34:31 följande:
    Mitt enda framsteg är att jag hittat mina bröllopsskor. Just det. vi funderar på att fira bröllopsnatten hemma istället, enbart för att slippa förflytta oss från hotellet och hem dagen efter... Är det höjden av lathet eller? jag vet inte hur vi skulle hinna med att checka in och ha väska för kläderna, och klädgarderober och dylikt på plats. och visst, det finns taxi hem men då undrar jag om vi inte får en lugnare och mer harmoniska start på vårt nya liv om vi börjar hemma.

    Hur tänker ni andra?
    Vi har bokat hotell fredag-söndag, känns skönt att vakna upp även vår bröllopsdag på hotell. En av anledningarna till att vi väljer att bo på hotell istället för att bo hemma är för att alla på min sida är långväga gäster och min familj kommer att bo hos oss så då flyr vi fältet
  • 20110820
    Helena brud 20 aug skrev 2011-04-08 21:27:51 följande:
    Suck... Vi är utan festlokal... Den vi hade ändrade villkoren.. Så nu har jag som back up en lokal bokad, men den är inte alls så där superfin och rätt som man vill att lokaler ska va.. Så nu har jag letat festlokaler i all evighet och alla är uppbokade tjugonde augusti... Blääää... Känns skittrist.. Funderar på att byta till trettonde augusti istället.. Är ju inte hela världen men vi träffades den tjugonde augusti så det hade ju varit lite kul med det datumet.. Och så har ju alla frågat om vilket datum och bokat in det... Nu kanske folk inte kan om vi byter helg... Får magsår av detta snart... :(
    Usch vad hemskt, hoppas det löser sig för er utan att ni behöver byta datum! Vi har också 20 augusti och det är "vår" dag, vi träffades den 20 augusti 2005 och vi förlovade oss 20 augusti 2007. Håller tummarna för att det löser sig!
  • 20110820
    Beautiful Disaster skrev 2011-04-18 00:19:34 följande:
    Hej alla fina blivande brudar! Måste bara få höra hur mycket dekoration ni tänk ha och vad ni tänk ha? Och hur gör/får man festhäftena så snygga som möjligt på ett enkelt sätt? Svärmor har ett program på datorn men vill ju ha det lite finare än bara en bunt papper..
    En bunt papper vet jag om jag skulle kalla våra men vi skriver dem i Publisher som är i särklass bättre att jobba med än Word. Omslaget kommer att vara i samma lila papper som våra inbjudningar och jag kommer sy ihop häftena. Framsidan kommer jag stämpla och embossa i silver.

    Man kan ju också använda sig av tapet som omslag, hade jag hittat en som passade hade jag nog valt att göra det.
  • 20110820
    skruttisOmuffis skrev 2011-05-05 09:37:27 följande:
    Dags att skicka in hindersprövningen kanske? Är det någon som har gjort det?
    Den är utskriven och ifylld, vi skickar den nog om någon vecka. Ska också skicka ansökan om efternamnsbyte men det är så svårt att veta när det är dags att skicka!
  • 20110820

    Gaaaaah, nu är jag sjukt stressad! Tyst

    Vi ska ansöka om nytt efternamn i samband med vår vigsel hade vi tänkt då vi båda har tråkiga -sson namn. Vi har väntat med att ansöka eftersom vi vill att namnbytet går igenom i samband med vigseln. Men först nu har jag fattat att vi inte kan ansöka om hindersprövning innan namnbytena gått igenom!! Nu blev det ruskigt bråttom att få iväg ansökan och bara en av oss kommer att ansöka om nytt namn så får den andra byta vid vigseln.

    Nu gäller det bara att hålla tummarna för att ansökan om vårt önskade namn går igenom och att allting går snabbt och smidigt. Hur lång tid tar det att få igenom hindersprövningen? Och vad händer om vi inte hinner få iväg den och få den godkänd, får vi inte gifta oss då?! Det vore ju katastrof!!!!!

  • 20110820
    Skumboll skrev 2011-05-16 10:08:44 följande:
    Från det att jag skickade in hindersprövningen till att jag fick hem intygen tåg det knappt två veckor. 
    Men det kanske är annat om man tar ett nytt efternamn? Obestämd
    Två veckor låter som att vi precis klarar det om PRV håller sin handläggningstid på 9 veckor. Det borde ju inte ta längre tid, hindersprövning som hindersprövning väl?
  • 20110820

    Nu har jag varit i kontakt med både PRV och Skatteverket och känner mig betydligt lugnare! Ansökan om att jag ska byta efternamn ligger på lådan och pengarna är inbetalda, nu håller vi tummarna för att namnet går igenom.

    Hindersprövning kan man tydligen söka i gammalt namn, vi behöver bara med hjälp av legitimation visa att personnumret stämmer. Tror dock att vi ska ha lite is i magen och vänta till i slutet av juli att söka hindersprövning med hopp om att namnbytet då är klart.

Svar på tråden Augusti 2011 - del 2