• Amor in aeternum

  Snabbaste sättet att gå ner i vikt?

  Har ni några tips?


  Jag vill verkligen gå ner i vikt till bröllopet och behöver tips på hur jag kan gå ner i vikt snabbt och också att vikten stannar där den ska. :)

 • Svar på tråden Snabbaste sättet att gå ner i vikt?
 • Jag han

  Jag gillar GI metoden. :) Funkar bra för mig (när jag inte fuskar en massa). Men det är ju så olika. Vissa gillar pulver, andra viktväktarna etc etc..
  Den är det ju det där med motion som är viktigt.
  Själv hinner jag inte så mycket, men försöker få till det med promenader och vardagsmotion. Som att ta en promenad på rasten istället för att sitta i fikarummet.

  Kämpar jag också med vikten. Ska gifta mig i Augusti.. Är så otroligt svårt bara :(
  Hoppas det går bra för dig!!

 • Pinkgrape

  Motion är alltid bra och bara öka vardagsmotionen lite kan göra stor skillnad :)


  Sen är ju det där med maten viktigt också, ännu viktigare skulle jag tro.


  Själv har jag gått ner 10kg på 2 månader nu, bara genom att byta från buss till cykel som färdmedel några dagar i veckan och att inte äta lika stora portioner. Jag försöker även att inte äta efter kl.20 på kvällen.


  Utöver det har jag faktiskt inte ändrat något. Äter fortfarande godis på helgen och tränar inte något utöver min vardagsmotion.


  Man måste ju lägga om sina vardagsvanor för att det ska fungera i det långa loppet. Bantar man kan man väl gå ner snabbt, men så fort man slutar, så går man ofta upp igen. Därför tycker jag det är bättre att göra små ändringar i vardagen, för det är något som man förmodligen har lättare att leva med sen.

 • MaddeåMats

  Viktväktarna funkade jätte bra för min del och rekomenderar dem varmt!
  Visst tar det lite tid med points och väga osv, men det är det väl värt! Jag fick mig en riktig tankeställare när det gäller mat

 • Sebastiána

  1) Sluta äta kakor, godis, dricka läsk, juice osv


  2) Gå 1 timmes promenad per dag


   


  Jag har väldiga problem med punkt nummer 1 men jag vet ju att om jag bara hade klarat det hade det inte varit några problem alls.

 • say yes

  Jag går på LCHF dieten och för mig funkar det jättebra. Inga kolhydrater, inget socker och inte heller frukt.

 • passionsblomman

  Jag tror generellt det är svårt att kombiner "så snabbt som möjligt" med "så varaktigt som möjligt"

  Raketmetoder finns det ju precis hur många som helst.
  Att gå ner genom vettig kost och tillräcklig motion går nog som regel lite långsammare, men då man låter bli att sätta kroppen i svält-stress och sådant, så får man i gengäld lättare att behålla både sina nya vanor och sin nya kropp.

  Att se över sockerintaget och portionsstorlekarna PLUS andelen grönsaker vs ris/potatis etc. brukar i kombination med att man rör sig mer och regelbundet ge bra resultat.

  Ganska viktigt är också att avslöja sina egna fällor. "när äter jag och varför?"
  För måna kvinnor äter faktiskt alldeles för lite och för sällan. Vilket leder till sockerknarkande och dåliga val.
  De kvinnorna behöver äta oftare och göra bättre val av VAD man äter.

  Många män äter istället alldeles för stora portioner och kangenom att minsaka dem tappa rejält.

  OBS, detta var en grov generalisering såklart, men det är vanligt att tjejer tror att ju mindre man äter desto smalare blir man, när det ofta kan vara precis tvärtom.

  Tänk igenom när det är du gör dina "onyttiga" val.

  Jag äter tex gärna när jag har tråkigt, på kvällen framför TV:n etc.
  Andra äter när de är ledsna och behöver dämpa sin ångest.

 • Moster Stina

  De finns ju många metoder nämnda här ovan. Alla passar verkligen inte alla. Och lchf-metoden FUNKAR faktiskt inte på alla. JAG går inte ned ett uns gram om jag äter mycket fett. GI-metoden, enligt Montinjac funkade däremot länge för mig. Men något som gör det hållbart, är faktiskt att bygga muskler på ett gym. Om jag är riktigt vältränad (inuti mig, för det syns inte utanpå så mycket på en som gått ner 30 kg), så kan jag äta vadsomhelst och låta bli träningen under en månad, utan att gå upp i vikt. Detta funkar INTE om jag inte har tränat mycket innan. Då sväller jag direkt upp, av för mycket STORhelger. Men i alla fall...pröva några olika metoder, och se vad DU kan stå ut med att göra! En dietist skulle bli vansinnig på min enformiga diet, men jag har märkt att jag MÅSTE hålla mig från en massa saker som triggar igång mitt sug. Dessutom är jag allergisk mot en massa saker så det gör ju också det hela lite enformigt. Lycka till!

 • 1700tal

  Gick snabbt upp 18 kg av medicin för 3 år sedan. Efteråt gjorde jag ett krafttag med GI-mat där jag skippade kolhydrater helt men åt mkt sötpotatis istället. Men oftast bara stekt fisk, kokta grönsaker och sallad. Alltid kokt ägg/äggröra på morgon så håller sig hungern borta lääänge. Avskyr kurret i magen, då tänker jag bara på mat. Promenerade raskt 1 tim/dag, vilket var det allra svåraste. Gick ner 8 av de 18 kilona på ett halvår och de har inte kommit tillbaka.

  Efter det följde två år av "vanlig mat" (vi äter dock nyttigt, lager allt själva från scratch) och sällan motion och jag gick varken upp eller ner.

  MEN sen kom min bästa kompis och berättade att han börjat med Modifast (finns på apoteket och på nätet), sån där pulverdiet som jag inte alls förespråkar (är en sån där som lusläser allt och bojkottar e-nr osv). Men nu har han gått ner från 160 kg till 110 kg på ett halvår och är helt gobsmackt!! Han har följt deras program, först bara dryckerna, sen introducera frukost, sen lunch osv och börja lägga om kosten, äta mindre portioner med begränsade kaloriintag. Man kan ju inte gå tillbaka och äta som förut förstås.

  Så nyligen började jag , mot bättre vetande, oxå med Modifast för att starta nedgången av de 10 kg jag har kvar.

 • Amor in aeternum

  Tack för alla svar.. verkligen.. :)


  Nä, jag vet nog med mig själv att det inte finns någon direkt mirakelkur.. jag provade min lycka bara ;)


  Jag provade nutrilett för massa år sedan och kombinerade det med att var tredje dag enbart äta frukt, hur mycket jag ville.. samt flygvärdinnedieten. Jag gick ner väldigt snabbt, tror att det var 10 kg på en månad faktiskt, men i och med att det bara var svält,svält,svält så gick jag ju upp de kilona plus lite till. :/


  Jag får helt enkelt läsa på det här med GI och LCHF metoderna. Och självklart börja motionera. Jag tycker dock att det är så fruktansvärt dyrt med gymkort.. kostar ju nästan 4000:- här. Men, det kanske är värt det.

 • sjuttiosexa

  Cambridgekuren ska vara effektiv, annars har jag även hört att xtravaganza sopporna ska vara bra! lycka till.

 • Verus

  Om man tränar så ökar förbränningen. Tränar man rejält på gymmet på fredag så kan man unna sig godis på lördag Förbränningen är högre även de dagar när man INTE tränar. Så motion motion motion...
  Träning gör också att kroppen får lättare att hålla blodsockret på bra nivå.. Alltså man blir mindre sugen på allt sockrigt skräp...

  Det är ju såå enkelt eller hur, träna mer och äta hyfsat nyttigt. Ändå är det så svårt?? Förståndet är verkligen inte den starkaste komponenten i CNS

  Så svårt med tiden att hinna träna också..  

 • 4everUrs

  Träna med massor av varma kläder på =) + banta samtidigt!

 • LindaTM

  Slanka fungerar jätte bra för mig! tycker absolut att du ska prova det om du vill ha ett snabbt och hållbart resultat. Lycka till!:)

 • Aleta
  say yes skrev 2010-10-13 20:46:00 följande:

  Jag går på LCHF dieten och för mig funkar det jättebra. Inga kolhydrater, inget socker och inte heller frukt.


  Jag körde den också ett tag. Mycket effektivt...och gott!!!
  Mums, gräddsås, saftiga köttbitar, sallar och ett glas rödvin och ändå gick man ner.
  (Det kallas väl njutningsmetoden också?)

  Bort med allt socker, alla rotsaker, frukt och kolhydrater (potatis, ris, pasta och bröd) .

  Jag gjorde det för skojs skull, men en kompis till mig ville gå ner till sitt bröllop och hakade på. Han sa att det funkade bra även på lunchrestauranger, han bad att få sallad istället för potatis etc.
  Han gick ner ca 12 kilo till bröllopet. 
 • Aline83

  Jag kör LCHF!

  Har gjort d i ca 4 mån och gått ner 8kg. Haft uppehåll under dec månad och inte gått upp ett gram men ska börja om nu igen till bröllopet så ja e lite mindre sladdrig ;)

  För mkt funkar lchf kombinerat med periodisk fasta. Jag slipper det där ständiga tänkandet på mat. Äter när jag e hungrig och slutar när jag e mätt. Innan kunde jag tänka på mat hela tiden. Nu är mat för mig ngt jag måste ha för att överleva, givetvis gooood mat men inget jag är fixerad vid...

  Är dessutom sockertorsk. D förändrades med lchf. Jag säger inte att det trollar bort sockersuget, jag kan absolut längta efter tårta bulle osv MEN jag kan nu ta en bit och nöja mig utan att vräka i mig onödig skit :)

  Lycka till! Hoppas du hittar in metod som passar just Dig ??

 • Nightrod

  Gäller hitta det som passar dig.


     Men ett bra sätt att hålla koll är:
  Köp ett billigt aktivitetsarmband (stegräknare mer eller mindre) så du ser att du aktiverar dig.


  Skaffa sedan en app som tex MyfittnesPal som hjälper dig räkna kallorier gentemot träning och nedgång.


  Så får du bättre koll på allting och ser vad du stoppar i dig svart på vitt


   


  Sedan får du själv avgöra vad du skall äta osv via den diet du väljer.


  Enligt appen skall jag äta massor med kolhydrater tex, men jag kör på väldigt lite kolhydrater


  Så jag håller mer koll på att kalorierna är det som rekommenderas.


  Live free, ride free
 • missminime82
  Aline83 skrev 2016-01-30 23:12:52 följande:

  Jag kör LCHF!

  Har gjort d i ca 4 mån och gått ner 8kg. Haft uppehåll under dec månad och inte gått upp ett gram men ska börja om nu igen till bröllopet så ja e lite mindre sladdrig ;)

  För mkt funkar lchf kombinerat med periodisk fasta. Jag slipper det där ständiga tänkandet på mat. Äter när jag e hungrig och slutar när jag e mätt. Innan kunde jag tänka på mat hela tiden. Nu är mat för mig ngt jag måste ha för att överleva, givetvis gooood mat men inget jag är fixerad vid...

  Är dessutom sockertorsk. D förändrades med lchf. Jag säger inte att det trollar bort sockersuget, jag kan absolut längta efter tårta bulle osv MEN jag kan nu ta en bit och nöja mig utan att vräka i mig onödig skit :)

  Lycka till! Hoppas du hittar in metod som passar just Dig ??


  Hur länge håller det i sen när du slutar med dieten?
Svar på tråden Snabbaste sättet att gå ner i vikt?