Inlägg från: Sarastiko |Visa alla inlägg
  • Sarastiko

    23 juli 2011

    Äntligen är datumet klart.. Den 23 juli smäller det i Tornedalen :) inbjudningarna kan börja tillverkas :) de ska skickas ut i feb, tidigt jag vet.. Men vi har många unga studerande kompisar som vill boka flyg i tid.. Och semester ska planeras o bokas in.. Så vi kör på en tidig inbjudan helt enkelt :) Klänningen är köpt, skor, smycken, caketop, underkläder, lite te dekorationen.. Bordsplaceringshållare ska tillverkas snart, börjas iaf.. Blir ca 100 st dalahästar i trolldeg som skall göras! Puh :)

  • Svar på tråden 23 juli 2011
  • Sarastiko

    Vad härligt att jag inte är ensam om att vara ute i god tid =) Men som ni säger så vill de flesta veta redan nu =)
    Tyvärr tror jag att det kommer vara minst lika stressigt när det väl närmar sig =) Man är ju lite kontrollfreak ;)

    Ja jag hoppas också på fint väder, men så länge det inte regnar är jag nöjd. Blir så jobbigt med fotograferingen om det regnar. =/

    Dalahästarna har jag nu överlåtit till min käre far =) han ska få göra 90 dalahästar i trä hehe..

    Inbjudningarna har jag gjort hälften, det tar sån tid!!

    Mannens kostym är inhandlad. bara skjorta och skor kvar.. I övrigt är det spara spara spara spara.. o spara pengar =)

    Hur många gäster ska ni ha? =)

  • Sarastiko

    Vi kommer att bjuda ca 95 stycken, men sen vet man ju aldrig hur många som kommer.. Lokalen tar egentligen bara 90 stycken och det är verkligen max så jag hoppas att det kommer att lösa sig naturligt ;)
    Hur ska ni göra med bröllopsresan? Vi vill jättegärna åka till Goa, Indien, men de har monsunregn och stormar i juli så vi funderar på att skjuta upp resan till i januari,, det kan ju vara kul att ha det att se fram emot.. Så då kanske vi istället tar en miniresa, typ weekend, direkt efter bröllopet.. HUr gör ni? Egentligen känns det
    ganska hemskt att man fr så långväga gäster och så bara sticker man dagen efter.. Men för mig skulle det kännas jätteknäppt att träffas liksom "dagen efter".. Akward på nåt vis..haha. Så jag funderar på om man kanske ska försöka planera allt så ra att man har tid för familj och vänner innan bröllopet.. hmm.. not easy.
    Vad tänker ni?

    haha jag får väl ta och citera då ;)

    Vi kommer bjuda runt 110 stycken =) Vår lokal är också väldigt billig, 500 kronor tror jag det är =)

    Vi har redan bokat vår resa. Den blir inte så exklusiv utan det blir 2 veckor på Skiathos vi åker den 25.e juli.. Då hinner vi ta oss till arlanda..  Tanken är att vi ska ha en liten fest på fredagen innan på hotellet som är i byn. Eller vi annordnar inget utan vi ses i deras bar =) Så hinner man ses lite då, sen på söndagen så hjälps vi åt att städa lokalen. Ok alla är inte där men några av gästerna, släkt o så.. Så öppnar vi presenterna då också, för det är vi eniga om båda två, vi vill INTE öppna paketen på själva festen. Vi tycker det dödar festen totalt =) och sen äter vi resterna från festen om det är något kvar ;) . Hans bror o fru gjorde så förra året och det var mycket trevligt.. Man pratade om allt skoj som hade hänt dagen innan o sa hejdå.. Sen åker vi till Luleå, flyger till Arlanda, sover ev i vår lgh ... tillbaka till Arlanda och sen vidare till Skiathos.. Vet inte när flyget går till Skiathos än

    Så har vi tänkt =)

  • Sarastiko

    Ojdå jag citerade ju inte som man ska, kopierade bara hehe lovar o skärpa mig nästa gång ;)

  • Sarastiko

    Jag köpte faktiskt skor först :) men jag lyckades hitta på rea , så jag slog till direkt. Jag visste att jag skulle ha vanliga låga ballerina skor, jag o min blivande är lika långa :) Klänningen köpte jag redan i.. Okt? Minns ej.. Var ute o bara testade o hittade en som jag föll för så det var bara att slå till.. Visst låter det bra att vänta tills studenttider men jag hade nog inte vågat vänta så länge. Tänk om du inte hittar någon? Kolla hemsidor på nätet, asos o sånt. De kanske har något du gillar?!? Siktar på att få ut inbjudningarna i slutet av jan :) Är dock ganska lugnt med allt annat. Sparar o sparar pengar nu... Mannens o mina kläder är klara.. Så ingen panik över det. Vad ska ni ha för färgtema?? Vad för musik i kyrkan??

  • Sarastiko

    Vi har fått flygtiderna nu för vår bröllopsresa så måndag 25 juli klockan 07.30 flyger vi till Skiathos =) åh vad jag längtar, en av alla saker att längta till =)

    Vi har skrivit ut alla inlagorna till inbjudningarna nu ska jag väl snart försöka ta tag i inbjudningarna. Har tappat suget lite, det tar sån TID! =) önskar ibland att vi hade beställt dem på någon sida men det är ändå kul att göra dem själv..

    Vi ska ha vitt, grönt och silver =) så nästan samma, vi ska ha salviagrönt..

    åh vad skön att ni har fixat med transporten. Det oroar jag mig lite för, vi ska gifta oss i en liten by i tornedalen och lär lösa transport från Luleå till byn, det är 20 mil mellan.. Men vi får be mannens släkt att hjälpa oss hämta folk.

    nu är det ju snart bara 6 månader kvar tills vi blir fru......

    Visst känns det lite konstigt ändå? =)

  • Sarastiko
    SaJo1981 skrev 2011-02-11 14:29:08 följande:
    Efter att ha sökt land och rike runt har v äntligen hittat rätt tyg till brudtärnornas klänningar, ville ha något olivgrönt satinliknande vilket inte fanns på internet ochinte i Göteborg! I onsdags var jag o svägerskan i tygriket: Skene, Kinna, Fritsla etc....i Frisla hitade vi det äntligen..hallelujah! 500spänn för tyg till tre tärnklänningar:) fina grejer!
    Vad skönt att du hittade tyget, jag tyckte det var svårt bara att hitta papper till inbjudningarna i rätt nyans HAHA..

    Här rullar det på för fullt =) skönt

    Vi har ordnat servitris och folk till köket.
    Inbjudningarna är ute
    Löshår är införskaffat
    Vi har bokat in band till festen =)
    Har börjat tillverka festprg (själva framsidan alltså).
    Väntar med spänning på dalahästarna som vi ska måla o skriva namn på. Vi ångrade oss och ska inte tillverka dem själva utan vi köper en variant av dalahästar från nusnäs, kostar 20 kr styck.
    Vi har gjort ett musikklipp till valsen, ska chocka gästerna med lite annan dans ;)
    Vi har skrivit om de gäster som har tackat ja i festprg
    Ringen är klar sen långt tillbaks..
    Fotograf fixad
    Ska träffa prästen den 20 april..

    Ja det känns som att det mesta är under kontroll och i påsk far vi upp till byn där vi ska gifta oss (bara 120 mil härifrån).. Då kommer det mesta nog att falla på plats =) Svärmor o jag får fixa och dona en massa.. Känns så skönt, då ska vi även boka mat och allt sånt. Så jag längtar tills dess

    Hur går det för er?
  • Sarastiko

    Kollade in din profil. vilken fin klänning!! wow =)

    låter som ni har en hel del klart ni med, skönt va? =)

  • Sarastiko

    tiden rinner iväg men det känns som om det mesta är under kontroll..vi har sista osa den 11 juni .. har bara några kvar som inte har svarat. men jag kommer att ligga på telefonen den 12 om de inte har svarat innan dess. =)

    festprg o bordsplacering som vi jobbar mest med nu.. =) i övrigt rullar nog allt på har gjort klart så mycket innan så det har som tur var varit lugnt ett tag. håller på att flytta från två bostäder samtidigt..

    har en blogg om ni vill följa. saraochjonas.blogspot.com

Svar på tråden 23 juli 2011