• JustMeAndMyLove

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Läste någon gång att menskoppen är bra mot mensvärk.


    Tyckte hela iden var så konstig så jag tänkte väl inte mer på det.


     


    Min nuvarande sambo åt mini-piller enbart för att hon lider av så sjuka menssmärtor. Det har inte funkat så bra sen hon missade EN tablett så då föreslog jag att hon skulle testa en sån där menskopp som finns att beställa på nätet.


     


    Vi är helt såld! FÖRSTÅR ni hur mycket pnegar det går år till tamponger och liknande :O Plus att man kan ha gott samvete för att man gör miljön en tjänst ;)


     


    Hon har nu slutat med mini-pillrena och har väl inte mer än lite "normal-ont", helt suvveränt!

  • Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!
  • JustMeAndMyLove
    sofi 88 skrev 2011-02-01 18:34:22 följande:
    Man kan visst använda tampong även om man har spiral, det sa min gyn till mig och jag har haft min inne sen september(kopparspiral) och det funkar utmärkt med både tampong och m-kopp, har relativt långa trådar skulle jag tro men jag har inte jämfört med någon, haha. Stod iof på www.m-kopp.se/ att man skulle fråga gyn/bm innan man började använda kopp men i och med att tampong funkar fint struntade jag i det och jag visste att min gyn skulle säga att det är helt okej, varför inte, han är inte så kinkig.
    Jag har ingen aning om man kan eller inte kan ha tampong med spiral men menskoppen sitter inte lika långt in som en tampong så om man kan ha tampong bör man nog kunna ha menskopp också!
    Vet inte om det står nått om det på de sidor som är länkade till men annars kan du maila dem och fråga :) 
  • shakynose

    Känns som att jag puffar denna tråd en gång i månaden...

    Jag har spiral och har aldrig hört att jag inte skulle kunna ha tampong? I vilket fall så är menskoppen betydligt fräschare än tamponger så jag är inte orolig.

  • Krystal

    hm..kanske man skulle prova, ser att många tydligen är väldigt nöjda...
    Själv känner jag mig ganska lyckigt lottad med hur min mens "uppför sig":
    Har nästan ingen mensvärkt direkt att tala om, sidan av brösten kan öma ett par dagar inann och ibland kan jag känna av lite krampartig smärta i dom nedre regionerna ett par timmar första dan, men sen är det över. Sen så brukar själva "linongveckan" bara vara 4-5 dagar...sen är det då ca 28-30 dagar till nästa gång..
    ( har aldrig ätit någon form av p-piller)

  • Aleta

    Det bästa med menskoppen är att allt är precis som vanligt utom att man ska komma ihåg att tömma den ungefär två ggr per dag. Allt annat är som vanligt. Inget kladd. Inga begränsningar. Inget läckage på natten (eller dagen).

  • Too Be  gift nu

    Ja, menskopp är verkligen en helt underbar uppfinning!!
    Tänk vad pengar och miljö man sparar på att inte köpa en massa tamponger och bindor hela tiden!

  • mamma56

    Man bör inte ha tampong under mens om man har spiral eftersom man har ett "främmande" föremål i livmodern. Då ökar risken för infektion om man stänger in med tampong.

  • sofi 88
    mamma56 skrev 2011-04-27 16:26:42 följande:

    Man bör inte ha tampong under mens om man har spiral eftersom man har ett "främmande" föremål i livmodern. Då ökar risken för infektion om man stänger in med tampong.


    Min gynekolog sa att det inte är någon fara att använda tampong trots spiralen.
  • sofi 88
    sofi 88 skrev 2011-04-27 16:31:09 följande:
    Min gynekolog sa att det inte är någon fara att använda tampong trots spiralen.
    Haha, och nu ser jag att jag har skrivit i tråden tidigare :) Bra minne man har ibland :D
  • Aleta

    Men det behövs inga tamponger längre! Nu har vi ju upptäckt menskoppen!

  • Zelmah

    har haft min spiral i 5 år o använt tampong hela tiden utan problem. Min barnmorska sa aldrig att man inte kunde anv tampong, i så fall hade jag aldrig skaffat spiral! Nu är det dock dags att byta spiralen till en ny... ska se till o skaffa en menskopp med, det verkar helt kanon! Det jag har läst ang sprial o anv av menskopp är att man när man tar ut den måste se till att ge lite vakumsläpp när man tar ut den så att man inte med vakumets kraft råkar dra snett spiralen typ alltså det finn en liten risk om det är hårt vakum att den liksom dras lite ur läge när man drar ut koppen.. man ska altså trycka till lite så att lite luft kommer in i mellan s a s. Läste det på en menskoppsida. Med rätt teknik ska det inte vara några problem tydligen. Så man får läsa på hur man ska göra när man tar ut koppen bara så är de lugnt. Tror stenhårt på denna kopp! Glömmer dock hela tiden bort att beställa..

Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!