• JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 17 Sep 21:01
    34441 visningar
    141 svar
    141
    34441

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Läste någon gång att menskoppen är bra mot mensvärk.


    Tyckte hela iden var så konstig så jag tänkte väl inte mer på det.


     


    Min nuvarande sambo åt mini-piller enbart för att hon lider av så sjuka menssmärtor. Det har inte funkat så bra sen hon missade EN tablett så då föreslog jag att hon skulle testa en sån där menskopp som finns att beställa på nätet.


     


    Vi är helt såld! FÖRSTÅR ni hur mycket pnegar det går år till tamponger och liknande :O Plus att man kan ha gott samvete för att man gör miljön en tjänst ;)


     


    Hon har nu slutat med mini-pillrena och har väl inte mer än lite "normal-ont", helt suvveränt!

  • Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!
  • madela­jnen
    Äldre 19 Sep 19:46
    #21

    Menskoppen är superbra :) Jag gillar den skarpt och har redan märkt på ekonomin att något försvunnit :)

  • weddin­ginlov­e
    Äldre 19 Sep 19:58
    #22

    Skönt att slippa ham med sig tamponger och ha ångest att dom ska ta slut!
    Perfekt när man badar. Man behöver inte skynda och byta efter heller.

  • Vi2all­tid
    Äldre 19 Sep 20:06
    #23

     


    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-19 19:33:33 följande:
    Undrar vilken påverkan på umgdomsmotagningar, föräldravårdscentraler etc de här insdustrierna har? Ganska skrämmande tanke att de skulle kunna ha en stor påverkan.

    Nä lite oroväckande är det... men en läkare sa till mig en gång "va!? andvänds de i Sverige? Vad glad jag blir av att göra det"

    Så det finns hopp :)

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 19 Sep 20:07
    #24
    Vi2alltid skrev 2010-09-19 20:06:15 följande:
      Nä lite oroväckande är det... men en läkare sa till mig en gång "va!? andvänds de i Sverige? Vad glad jag blir av att göra det"Så det finns hopp :)
    Hehe, ja det är alltid nått :)
  • Äldre 19 Sep 20:45
    #25

    Vill också slå ett slag för menskoppen! Jag blöder mindre sen jag började använda min. Fick prova två olika märken innan jag hittade hem.

  • Aleta
    Äldre 23 Sep 13:03
    #26

    Nu har jag tränat in mig på min DivaCup. Den är verkligen jättebra, när jag kom på hur man tar ut den, jag satte in den lite för långt först, men nu börjar jag få "kläm" på hur man ska göra. Idag ska jag gå och simma med den för första gången, det känns mycket bättre än med en tampong.


    Ett roligt sammanträffande var att jag träffade en överläkare på en kvinnoklinik idag. Hon frågade om vilket preventivmedel jag hade och då sa jag att jag tänkte prova FemCap (livmodertappsskydd, släkt med pessar.) Hon hade aldrig hört talas om den och blev jätteintresserad eftersom hon egentligen inte gillar hormonpreparat. Jag lovade att ringa henne om den är urdålig, men det låter ju jättebra. Man kan ha den inne i två dygn, så spontaniteten försvinner ju inte.
    http://www.femcap.se/bestall_har.php


    När vi ändå pratade så berättade jag om DivaCupen och hon skrev upp det med!
    http://www.menskoppar.se/se/art/divacup-menskopp.php


     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 23 Sep 15:00
    #27
    Aleta skrev 2010-09-23 13:03:35 följande:
    Nu har jag tränat in mig på min DivaCup. Den är verkligen jättebra, när jag kom på hur man tar ut den, jag satte in den lite för långt först, men nu börjar jag få "kläm" på hur man ska göra. Idag ska jag gå och simma med den för första gången, det känns mycket bättre än med en tampong. Ett roligt sammanträffande var att jag träffade en överläkare på en kvinnoklinik idag. Hon frågade om vilket preventivmedel jag hade och då sa jag att jag tänkte prova FemCap (livmodertappsskydd, släkt med pessar.) Hon hade aldrig hört talas om den och blev jätteintresserad eftersom hon egentligen inte gillar hormonpreparat. Jag lovade att ringa henne om den är urdålig, men det låter ju jättebra. Man kan ha den inne i två dygn, så spontaniteten försvinner ju inte.www.femcap.se/bestall_har.php När vi ändå pratade så berättade jag om DivaCupen och hon skrev upp det med!www.menskoppar.se/se/art/divacup-menskopp.php  
    Kul att hon visade intresse! Men vist är det konstigt att inte läkare, om någon, är väl insatta i vad som kommer på marknaden i form av prevetvmedel och mensskydd?

     

  • Aleta
    Äldre 23 Sep 18:23
    #28
    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-23 15:00:31 följande:
    Kul att hon visade intresse! Men vist är det konstigt att inte läkare, om någon, är väl insatta i vad som kommer på marknaden i form av prevetvmedel och mensskydd?  
    Inte alls konstigt egentligen. De jobbar för fullt hela tiden och hinner inte göra egna efterforskningar utan litar på att tillverkarna hör av sig med nya produkter. I fallet p-piller eller bindor/tamponger t ex så drar man in mycket pengar och har råd att göra reklam och/eller att ringa runt till läkare.
    Ett pessar eller en menskopp säljer man bara en gång per kvinna, inte alls lika lukrativt och man har inte resurserna för att ringa runt. De får lita på att nöjda kunder talar om det för sin omgivning, nu är ju tyvärr just menskoppar och livmodertappskydd kanske inte de mest vanliga samtalsämnena...

    Bara medan hon undersökte mig så ringde hennes telefon. Eftersom hon hade jour på förlossningen så svarade hon (jag var redan införstådd med detta innan jag fick tiden) och det var ett läkemedelsföretag som ville träffa henne (de fick så klart återkomma senare) men det är så det går till.


    Hon var hur som helst intresserad så chansen finns att det sprids vidare på den kliniken.

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 23 Sep 18:24
    #29
    Aleta skrev 2010-09-23 18:23:05 följande:
    Inte alls konstigt egentligen. De jobbar för fullt hela tiden och hinner inte göra egna efterforskningar utan litar på att tillverkarna hör av sig med nya produkter. I fallet p-piller eller bindor/tamponger t ex så drar man in mycket pengar och har råd att göra reklam och/eller att ringa runt till läkare. Ett pessar eller en menskopp säljer man bara en gång per kvinna, inte alls lika lukrativt och man har inte resurserna för att ringa runt. De får lita på att nöjda kunder talar om det för sin omgivning, nu är ju tyvärr just menskoppar och livmodertappskydd kanske inte de mest vanliga samtalsämnena... Bara medan hon undersökte mig så ringde hennes telefon. Eftersom hon hade jour på förlossningen så svarade hon (jag var redan införstådd med detta innan jag fick tiden) och det var ett läkemedelsföretag som ville träffa henne (de fick så klart återkomma senare) men det är så det går till. Hon var hur som helst intresserad så chansen finns att det sprids vidare på den kliniken.
    Oj, jag trodde de flesta sjukhus hade en speciell person för nya inköp, förs'ljare etc. Har sett för mycket amerikansk TV hör jag, haha 
  • Aleta
    Äldre 24 Sep 13:28
    #30

    Vet ni vad!


    Jag har varit i kontakt med en barnmorska som försöker få ut informationen om FemCap och andra hormonpreparatfria metoder i Sverige. Hon jobbar mer eller mindre på ideell basis och totalt i motvind.


    Hon har försökt få in korrekt information på skattefinansierade sidor som www.1177.se och www.umo.se, men det är stört omöjligt. Hon sa att det var bättre om det var en man som försökte. Trots att vi inte vill inse det så räknades en manlig underskrift mer...


    Jag hoppas att hon lyckas få ut mer information. 


    Som sagt, det finns inga pengar i de miljövänliga, hormonfria preparaten, det kan vara därför de tystas ner. Hit räknas ju även menskoppen.

Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!