• JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 17 Sep 21:01
    34419 visningar
    141 svar
    141
    34419

    Vill bara slå ett slag för menskoppen!

    Läste någon gång att menskoppen är bra mot mensvärk.


    Tyckte hela iden var så konstig så jag tänkte väl inte mer på det.


     


    Min nuvarande sambo åt mini-piller enbart för att hon lider av så sjuka menssmärtor. Det har inte funkat så bra sen hon missade EN tablett så då föreslog jag att hon skulle testa en sån där menskopp som finns att beställa på nätet.


     


    Vi är helt såld! FÖRSTÅR ni hur mycket pnegar det går år till tamponger och liknande :O Plus att man kan ha gott samvete för att man gör miljön en tjänst ;)


     


    Hon har nu slutat med mini-pillrena och har väl inte mer än lite "normal-ont", helt suvveränt!

  • Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!
  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 24 Sep 16:13
    #31
    Aleta skrev 2010-09-24 13:28:24 följande:
    Vet ni vad! Jag har varit i kontakt med en barnmorska som försöker få ut informationen om FemCap och andra hormonpreparatfria metoder i Sverige. Hon jobbar mer eller mindre på ideell basis och totalt i motvind. Hon har försökt få in korrekt information på skattefinansierade sidor som www.1177.se och www.umo.se, men det är stört omöjligt. Hon sa att det var bättre om det var en man som försökte. Trots att vi inte vill inse det så räknades en manlig underskrift mer... Jag hoppas att hon lyckas få ut mer information.  Som sagt, det finns inga pengar i de miljövänliga, hormonfria preparaten, det kan vara därför de tystas ner. Hit räknas ju även menskoppen.
    Menskoppen finns på Umo dockj är det sjukt att det ionte skulle gå att få dem att skriva om FemCup?

    Så länge det är riktig info, som att den är några procent osäkrare osv så borde det ju finnas med. 


    Om menskoppen hade UMO skittråkig info, helt olockande. De borde sattsa mer på det.


    Kan vi inte göra något då? Vi här på BT för att stötta barnmorskan i att försöka få dem att skriva om den?

  • Aleta
    Äldre 24 Sep 17:34
    #32
    JustMeAndMyLove skrev 2010-09-24 16:13:53 följande:
    Menskoppen finns på Umo dockj är det sjukt att det ionte skulle gå att få dem att skriva om FemCup? Så länge det är riktig info, som att den är några procent osäkrare osv så borde det ju finnas med.  Om menskoppen hade UMO skittråkig info, helt olockande. De borde sattsa mer på det. Kan vi inte göra något då? Vi här på BT för att stötta barnmorskan i att försöka få dem att skriva om den?
    Det vi kan göra förutom att maila till de där sidorna och be dem uppdatera sin information är att tala med de barnmorskor och läkare vi möter.

    Och så klart, berätta för alla tjejer vi träffar! 
    Jag badade med menskoppen igår, fantastiskt! Och när man sover, inget läckage! Det är ju verkligen överlägset och ovanpå allt detta så sparar man miljön och mängder med pengar! 
    Det är ju egentligen otroligt att inte fler använder den.

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 24 Sep 17:45
    #33
    Aleta skrev 2010-09-24 17:34:22 följande:
    Det vi kan göra förutom att maila till de där sidorna och be dem uppdatera sin information är att tala med de barnmorskor och läkare vi möter. Och så klart, berätta för alla tjejer vi träffar! Jag badade med menskoppen igår, fantastiskt! Och när man sover, inget läckage! Det är ju verkligen överlägset och ovanpå allt detta så sparar man miljön och mängder med pengar! Det är ju egentligen otroligt att inte fler använder den.
    Ja, vist slås man av häpnad när man börjar använda den!? Man slipper vara ororlig, jag har nästan glömt nu hur det känns at gå på stan och plötsligt bli opsäker på om man kanske blodat genom. Det var ju hemskt! Eller när man kom till jobbet bara för att upptäcka att man hade glömt de jävla tampongerna! Nä, inge mer sånt för mig. Och ekonomin mpr bra av det, och man kan sätta en fjäder i hatten för en miljövänlig gärning!

    Jag funderar på att höra med de som säljer menskoppen om  de inte har bra info-folders? Borde inte det finnas tillgängligt på ungdomsmotagningar osv? Eller tillåter de ingen reklam alls?

  • Äldre 24 Sep 17:57
    #34

    Vad är Menskopp, aldrig hört?! *börjar Googla frenetiskt*


    Jag har i massor av år plågats av fruktansvärda menssmärtor, enormt rikliga blödningar. Ja det är så att jag får ha största tampongerna OCH binda, för tampongen kan jag blöda igenom på en halvtimme när det är som värst.


    Finns det inte risk att koppen ramlar ur, eller blir överfull?


    Och som någon skrev; gäller det inte att ha nära till handfatet för att tvätta koppen. Ibland är man ju på offentliga toaletter där handfatet är utanför toan, och det är inte så jättefräscht när man använder tampong. Säkert män som konstruerat de toaletterna...


    *googlar vidare*

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 24 Sep 18:03
    #35
    Norrskensflamman skrev 2010-09-24 17:57:05 följande:
    Vad är Menskopp, aldrig hört?! *börjar Googla frenetiskt* Jag har i massor av år plågats av fruktansvärda menssmärtor, enormt rikliga blödningar. Ja det är så att jag får ha största tampongerna OCH binda, för tampongen kan jag blöda igenom på en halvtimme när det är som värst. Finns det inte risk att koppen ramlar ur, eller blir överfull? Och som någon skrev; gäller det inte att ha nära till handfatet för att tvätta koppen. Ibland är man ju på offentliga toaletter där handfatet är utanför toan, och det är inte så jättefräscht när man använder tampong. Säkert män som konstruerat de toaletterna... *googlar vidare*
    Jag var också ororlig att den skulle typ, ramla ur. Men när man väl provat den inser man att det gör den inte, hehe

    Man kan hälla ut innehållet i toaletten och torka rent med papper om man inte har nära till rinnande vatten. Finns intimservetter för det också, som kan vara bra om man är utomlands tex. :)


    Googla på! Det är värt att testa, min sambo har knappt mensvärk alls.


    Jag har en av störremodell. Blöder igom den största tampongen på ca 40 minuter någon dag under min period, vilket är jättejobbigt. Eller VAR jättejobbigt ;) Nu klarar jag mig i flera timmar utan några som helst problem!

  • Aleta
    Äldre 24 Sep 18:03
    #36

    Nu fick jag ett jättebra tips! 


    Man kan säga till ungdomsmottagningar, barnmorskor och gynekologer att de kan beställa gratis menskoppsvisningsexemplar här!
    http://www.amandasintima.se/


    Spread the word girls!


     

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 24 Sep 18:04
    #37

    Då har jag i alla fall mailat miljöpartiet med ett förslag på en kampanj. Hoppas att det är något grön ungdom skulle nappa på i alla fall :)


    Det är ju trots allt en himla miljövänlig sak.


    Får se vad de svarar :)

  • Äldre 24 Sep 18:07
    #38

    Är helt faschinerad: Är detta lösningen på mitt problem rent av?!


    Läste lite, men hittade inte hur man får ut den. DRar man i den där gummistroppen?


    Jag har så himla problem med svampinfektioner vid mens, just av bindorna och tampongerna, nu kanske jag kunde slippa det också?!

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 24 Sep 18:12
    #39
    Norrskensflamman skrev 2010-09-24 18:07:49 följande:
    Är helt faschinerad: Är detta lösningen på mitt problem rent av?! Läste lite, men hittade inte hur man får ut den. DRar man i den där gummistroppen? Jag har så himla problem med svampinfektioner vid mens, just av bindorna och tampongerna, nu kanske jag kunde slippa det också?!
    Just mot floran i underlivet ska menskoppen vara guld. Jag själv blev så himla förvånad för koppen samlar liksom bara upp blodet nästan. Jag har normala flytningar trots att jag har menskoppen i (förstår inte riktigt hur det fungerar men men).

    När man tar ut den så klämmer man liksom ihop den i botten och släpper på vacuumet och sen tar man ut den. Jag tyckte det var lite trixigt i början men man får in snittsen snabbt :)


    Själva gummistroppen är mest för trygghet i början, de flesta klipper av den eler kortar den när man vant sig vid att sätta i och ta ur koppen :)


     


    http://www.amandasintima.se/
    En sida jag tycker är bra :)

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 24 Sep 18:13
    #40
    Aleta skrev 2010-09-24 18:03:32 följande:
    Nu fick jag ett jättebra tips!  Man kan säga till ungdomsmottagningar, barnmorskor och gynekologer att de kan beställa gratis menskoppsvisningsexemplar här!www.amandasintima.se/ Spread the word girls!  
    Ah! Super! :D
Svar på tråden Vill bara slå ett slag för menskoppen!