Inlägg från: dreams come true |Visa alla inlägg
  • dreams come true

    Brudar i närheten av Västervik

    Chrisma och SPA´t samarbetar. Så om du bokar de båda så kan de komma med sminket till Chrisma.

    P: Det lättaste är kanske att fråga fotografen vad han/hon vill ha.

    Igår gjorde jag det riktiga provexet av våra inbjudningar, de blev riktigt bra. Inte riktigt som jag tänkt mig invändigt så det blev lite ändrat. Blir MYCKET pappersskärande, men det blir riktigt snyggt.

  • dreams come true

    Vet inte hur många som gör hår men Chrisma och People är jag säker på gör.
    Smink är dom enda jag  vet om SPA´t och Parelle.

  • dreams come true

    Moonlight: Se där vad det kan ändra sig ibland!
    Skoj med ringarna! Vad blev det för några?

    Vi velar ff i maten... 3-rätter vs buffé. Hjälp mig gärna med argument för och emot!
    Just nu velar vi mest mellan att ett sommarbröllop ofta innebär att man inte är särskilt sugen på varm mat, vilket känns lämpligast vid serverad middag. buffé funkar ju också, men vill då ha något lite mer annorlunda, men det känns inte alls lika kul och lyxigt...

    Har FORTFARANDE inte bokat vigselförrättare. Helt otroligt att jag aldrig får tummen ur *. Samtidigt är det nog ingen större fara, borde ju inte vara allt för många som gifter sig borgligt på samma dag, och det fanns ju ett par vigselförrättare.

  • dreams come true

    Prismässigt kan jag nog känna att man kan få buffé och serverad middag att gå på ett ut. Vi ska "bara" vara 70 personer så det blir inte fruktansvärt mycket personal. Vid en buffé räknar jag nog med att man behöver 3 personer som grejar. Vid servering kanske 1 till plus någon som lagar mat. Har då tänkt att man kan förbereda en del själv och att kocken fixar till det sista. OM jag känner mig själv rätt skulle jag vara livrädd för att maten skulle ta slut vid en buffé och ha så mycket mat att vi skulle kuna göda hela släkten på det i en månad. Serverar man middag så är det ju såklart enklare att beräkna!

  • dreams come true

    Om vi ska ha buffé så tänker vi oss nog att vi utformar en egen "meny". Vill inte ha samma som så många andra har... Dvs klassisk potatis- och pastasallad, kallskuret kött, rökt lax, grönsallad, ost och kex.
    Har letat efter recept på internet och hittat en massa smaskigt. Bland annat guacamolesallad, rödbetscarpaccio, pastasallad med ärtpesto, zuccinirullar med färskost och en massa annat gott! Om vi väljer buffé så gäller det att hitta någon som gör efter nya recept och att de inte tar hutlöst betalt...

    Tårtan ska nog en gammal gymnasiekompis göra. Blir lite en utmaning då hon bakar mycket men inte gjort tårtor innan. För oss är inte tårtan jätteviktig utan känns mer som att den "ska" vara där. Och har inte då lust att lägga flera tusen på en tårta... men vill ändå att det ska vara en bröllopstårta.

    Personal till middagen kan ju vara ett bekymmer. tror inte vi kommer ha några problem att hitta folk. Det svåra är ju att veta att de klarar av det på ett bra sätt.
    Har ni inga ungdomar bjudna som har kompisar som kan hjälpa till eller så?

  • dreams come true

    Här känns det som att vi mest fastnat... diskuterar fram och tillbaka om olika lösningar. Att få tag på en lokal verkar näst intill omöjlig. Just nu lutar det åt att hyra stallet på Gränsö. Dock så sprängs budgeten inte med en några centimeter utan snarare explosionsartat ett par kilometer. 425:-/pp tar dom, då ingår tre-rätters middag och lokalen. Egentligen är det inte så farligt, men med 70 gäster så drar det iväg, rätt ordentligt. Men det är absolut det bästa alternativet. För det första så kan vi ha allt på samma ställe, vi kan först fotas någonstans i de vackra omgivningarna, sedan ha vigseln där, middag med fest och sedan bröllopsnatten (som förhoppningsvis blir två nätter). Dessutom skulle nog jag (som är kontrollfreak) kunna släppa och slappna av under dagen och på så sätt få väldigt mycket trevligare när jag vet att någon annan fixar med maten.
    har varit och tittat på ringar idag också, inte helt lätt. Har på ett ungefär bestämt mig, men inte helt fullt. Mannen har däremot bestämt sig till 100%.
    Gränsö hade bara 2 datum kvar i augusti, så det är snabba ryck som gäller om vi vill ha lokalen...ni får jättegärna hjälpa mig att argumentera för/emot...

  • dreams come true

    Martina och Rickard:
    xcVi avvaktar med datumtills vi hittat lokal. Det verkar ju vara det svåraste. Men planerar iaf runt nästasommar då vi gifter oss borgligt och tänker oss en utomhusvigsel. Kan ni inte tänka er att byta datum då? om ni väldigt gärna vill vara i Stallet menar jag... Är inte Två möjligheter till salu? Kan ju vara lite trixigt då... För vår del har dom nog alldeles för dyr mat, vet iaf att det har varit väldigt dyrt förr...
    Hur är Notholmens lokal? Är den stor? Fin? Utrustadd?
    Vad är det för lokal i Marsbäcken?
    Vi tvekar också kring maten... allt från att göra en buffé där vi gör det mesta själva till en caterad buffé till Gränsö med mat för 30 000. Så ja, det skiljer sig en hel del i våra tankar...
    Tunisien låter skönt... Våra tankar går runt 1 veckas spa-resa med en massa behandlingar, mat och vila...

  • dreams come true

    Okej....det låter ju bra... är det Marsbäckens vandrarhem man pratar med då?
    Fick lite tips nu i alla fall så man kan fortsätta letandet!
    Just nu känns det ganska uppgivet och jag skulle nog helst åka utomlands och gifta mig, men det är inte riktigt vad min blivande vill.
    Notholmen lät ju bra, är lokalen färsch då?
    Vad har ni för alternativ för till mat?

  • dreams come true

    P: Var resan bra?
    Låter som ni kommit igång riktigt bra nu ju! Vilket datum blev det bokat? När du bokade, sa dom något om menyer eller så? När jag pratade med dom så pratade vi inte så mycket om mat, om de t.ex. har några "standardrätter" eller så. Har man full valmöjlighet?
    Oj, vad dyrt med inbjudningskorten och det, men kan absolut förstå att det är skönt att få det "avklarat".
    Stråkkvartett har jag inte en aning om...får hoppas någon av de andra har svar på det..
    Vilken kyrka ska ni vara i?

  • dreams come true

    Och jag är helt lyrisk för vi har hittat lokal!!!!
    Ska bara se så att vårt datum (efter mycket om och men sista helgen i juli) är ledigt. Men det borde det vara, för det verkade inte som att det var så många bokningar.
    Gissa gissa var!....äsch jag säger det istället Vi ska vara i saluhallen, på restaurangskolan. Jättefin lokal med tillgång till deras kök, disk, porslin, dukar, servetter (för 1,50:-st) glas...ja, det mesta man kan behöva!
    Dessutom har jag en gammal kompis, numera bekant, som är kock och som har tackat ja till att laga maten! Kommer bli HUR BRA SOM HELST! Är så toppennöjd verkligen. Vi kommer få precis det vi ville ha, men slipper betala 30. 000:- för det. Nu kan vi ju inhandla all mat själva, men ändå få en serverad tre-rätters.

    Har nog även hittat vilken typ av brudbukett jag vill ha. och stuket på frisyr. Idag var jag även hos Hanna och pysslade kort, så nu har jag gjort ett provex. blev toppennöjd!
    Nu är det bara resterande 30-40 stycken som ska göras...
    Så om någon funderar på att sitta där någon dag och vill ha sällskap är det bara att hojta till!
    Känns verkligen som att vi är på rätt spår nu...så himla kul!

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik