Inlägg från: dreams come true |Visa alla inlägg
  • dreams come true

    Brudar i närheten av Västervik

    Vi velar lite i datum...September var det tänkt men lutar mer och mer åt 2 Juli istället. Vi kommer ha en borglig vigsel och satsar nog på att vara utomhus. Hari nte bokat lokal men tänker oss nog Solbergsudde om det är ledigt. mat och dryck spånar vi än så länga bara lite i. SÅ svårt ju! Musik tänker vi nog DJ. Vi blir runt 70 personer. Jag hoppas innerligt att vi klarar oss på en budget på max 40.000:-
    Har som sagt redan inhandlat klänning, den landade på 1600:- om det fortsätter i den prisklassen så kommer vi billigt undan

    Hur tänker ni själva kring ert bröllop?

  • dreams come true

    Moonlightgirl: Ja det är den... kika i mitt galleri istället så syns det bättre.
    Den kommer dock se lite annorlunda ut. Kommer vara lite längre och ha ett litet släp och så kommer den vara lite mer utställd med underkjol och så...

    Tycker inte alls ni gör konstigt. Lite så har ju vi gjort också. Jag känner att det blir tajt att få ihop pengar till nästa år, men egentligen så klarar vi nog av det utan några som helst problem. Särskilt när man känner att man som du skriver börjar bocka av lite saker. Och man vet ju på ett ungefär hur man tänkt och hur många människor det blir utan att man har skickat ut inbjudningar.

  • dreams come true

    Om vi har olika datum för vigsel och fest skulle vi ju dessutom kunna låna ut/sälja de saker vi har och på så sätt komma ner i pris... Jag kommer t.ex. absolut INTE ha användning av 30 stycken ljushållare eller 25 lakan (dukar) efter bröllopet...

  • dreams come true

    Pocahontas:

    Gränsö tar nog 1000:- kuvertet om man ska vara på slottet. Betydligt billigare om man ska vara i stallet, men har för mig om att det är begränsat i tid till typ 02 eller något sådant.
    Om man tänker Idö måste man ju räkna med transport, vilket tyvärr drar iväg ofantligt i summor verkar det som. Men har man budget för det så är det ju absolut jättemysigt!

    Vi funderar som sagt på att ha festen på Solbergsudde. En trevlig lokal, men var länge sedan vi var där så måste nog ta oss en titt först.

    I mitt galleri finns bild på klänningen. Kommer dock vara lite annorlunda i längd och vidd.

    Vi satsar på att göra våra egna inbjudningar då det känns lite mer personligt. Skulle tro att man landar på ungefär samma pris.

  • dreams come true

    P: Om man kollar de vanliga turerna så kostar det 70:- enkel resa har jag för mig. Så för vår del som har en inbjudningslista på cirka 70 personer hade det gått på nästan 10 000:- bara för transporten. Men vet att man kan hyra båten också, tror det blir billigare då.
    Vet faktiskt inte hur det funkar med "stallet", tror lokalen är tom från början men det kanske finns på slottet att låna, just bord och sånt. Du får höra med dom! Annars tycker jag nog den lokalen är fin. inte så jättestor dock har jag för mig om.

    På Hannas pysselhörna eller pysselbod eller vad det nu kan heta kan man sitta om man vill pyssla ihop sina inbjudningar. För 50:- får man sitta i tre timmar och då kan man låna av deras grejer, stämplar, skärare och allt vad det kan vara. Jättebra tycker jag, men det är klart då måste man ju anpassa sig efter deras öppettider.

  • dreams come true

    Det lät ju som helt okej priser... men blir väldigt dyrt om man har många gäster. Nästan 60. 000:- om man ska ha runt 70 gäster... Så mycket har vi inte tänkt lägga på vårt bröllop då vi varken har möjlighet eller lust.
    Vi har tänkt försöka greja så mycket som möjligt av mat själva (av det som går att förbereda) och sen se om man kan få tag på någon som har lust att fixa det sista på dagen D, och sedan några som serverar såklart. Vi har tänkt ha 3-rätter, är lite sugen på fisk till varmrätt...
    Vi har inte särskilt många som reser, och de som  gör det får lösa sitt boende själva. Alla de som åker har släktingar här i stan.
    Underhållning har vi ingen koll på vad det kommer att kosta då vi inte bokat det ännu. Men kan tänka mig att man hamnar runt ett par upp till fyra tusen kronor.

  • dreams come true

    Mitt motto är lite motsatt ditt.... det är bara EN dag, gift det är man resten av livet...
    Alla gör som de vill och kan, jag hade såklart också gärna velat att andra skulle ordna åt mig om jag hade haft möjligthet. Vi får helt enkelt prioritera lite, samtidigt som jag inte VILL lägga hur mycket som helst på bröllopet utan på saker och familjen alla andra dagar...

  • dreams come true

    Moonlightgirl: vi har ju pratat om September, men det känns som att det kanske blir lite för kallt då vi tänkt oss ha vigseln utomhus (det är verkligen jättesvårt att hitta fina lokaler för vigsel) Så just nu lutar det mest åt 2 Juli.

    När du ska lägga in bilder så sparar du bilden du ska ha på datorn, sedan går du in i ditt bildgalleri, scrollar ner lite och bläddrar fram bilden du vill ska visas och sedan sparar du... Jätteenkelt när du väl gjort det!

    För min del känner jag nog at det blir lite kaka på kaka med förrätt då man har buffé. Om jag skulle ha det skulle jag nog välja något väldigt enkelt och lätt till förrätt.

  • dreams come true

    Hittade inga länkar, vart har du dom?
    Endast din presentation och din gästbok är "öppna" om du går ín på inställningar under min sida kan du göra så att flera "avdelningar" visas.

  • dreams come true

    P: Men det är klart att ni ska göra ert drömbröllop med allt vad det innebär om ni har möjligheten! Sådan är den ju långt ifrån för alla! Vi hade haft det om vi sparat lite längre.. men som läget är nu då vi har medelinkomster (just nu är jag dessutom föräldraledig), tre barn, hus, bil och hela faderullan så skulle vi få leva på marginalen alldeles för länge för att få ihop till att lyxa i alla "detaljer" och det känns inte som att det är värt det. Och vill dessutom inte vänta allt för länge heller...

    Så lyxa på du, och fortsätt såklart berätta om allt ni  tänker, vill och gör! Forumet är ju till för att diskutera och dela med sig oavsett vad och hur man väljer! Bara kul att höra om andra, och extrakul om Västerviksbröllop såklart!

    Vi har också bara tänkt att ha en ring, båda  två faktiskt. Förlovade oss som väldigt unga (redan då jag gick gymnasiet) så ringarna är tunna och svåra att matcha. Och då vi varit förlovade så länge så känner jag på sätt och vis att ringen inte har någon jättestor betydelse, vi är lika förlovade ändå, och snart ju gifta! Så ringarna dom åker nog ner i vigselringarna istället.

    Från början hade jag inte tänkt något särskilt färgtema...men efter klänningsprovning så får jag nog ändra mig... Ska ju ha svarta detaljer till så temat blir svart, vitt och så någon mer färg. Den sista tänkte vi ska vara den som är i mina blommor. Och tänkte göra det lite bakvänt och gå till floristen och säga åt dom att göra något fint, visa lite på bilder vad jag kan tänka mig i form och så men att de sedan får ganska så fria händer. Har en känsla av att det kan bli något mycket roligare då. Och med tanke på klänningen vill jag inte ha någon klassisk rosbukett utan något med längd på, något enkelt men färgsprakande... Kanske med några roliga dekorationer i, som fjädrar eller liknande..
    Många idéer..

    Har precis börjat med en klippbok där jag skriver ner allt vi diskuterar och tänker kring, klistrar in bilder på sådant vi kan tänka oss och så. Så man får lite struktur på tankarna...

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik