Inlägg från: dreams come true |Visa alla inlägg
  • dreams come true

    Brudar i närheten av Västervik

    M: Du har fortfarande inte gjort galleriet synligt, så kan inte kika på dom..

  • dreams come true

    Den med gröna detaljer tyckte jag var absolut finast! Jättefin bakifrån!

  • dreams come true

    Vi tänker  oss nog bara en vecka på spa eller så.
    Har tre barn mellan 6 månader och snart 6 år, så kan (vill) inte vara borta för länge. Max en veckas resa blir det för vår del och då vill vi inte spendera mycket av den tiden på bara resa. Och det vi behöver allra mest nu är tid tillsammans och avkoppling. Att få SOVA vore inte dumt t.ex.

    Bora Bora låter inte helt fel, aningens avis. Men det får nog vänta tills våra barn är lite större och vi kan göra den resan tillsammans. Just nu känns det inte som att det skulle bli så mycket semester med en sådan resa...

  • dreams come true

    Nej vi har tänkt att barnen får vara hemma. Över hvudtaget känner jag att bröllopet är en "vuxengrej", det är ju faktiskt bland det första som vi gör som egentligen bara handlar om oss sedan barnen kom. Vår  fest kommer vara barnfri, förutom våra egna barn då såklart, och dom kommer nog få vara med mormor och morfar mestadels av tiden.
    Men just eftersom vi åker själva så känns det som att det blir allra max en veckas resa.
    Gick det bra för er med att vara borta från en så liten i hela två veckor? Tycker det räcker att man är borta i 2 dygn så märker man att de små liven inte riktigt hänger med.
    Vi tänker oss nog bröllopsresa till typ Estland eller så. Har hittat paketresor som verkar himlans bra, med flyg, boende, mat och spabehandlingar i en hel vecka. Det känns som en alldeles lagom semester för vår del. Skulle jättegärna åka til varma, spännande länder, men just nu så tryter orken och jag skulle nog gärna vilja ha med barnen på en sådan resa. Men vill INTE sitta på ett plan i många många timmar med barnen i den åldern de är nu. Har över lag väldigt lugna och harmoniska barn, och för 6-åringen skulle det nog gå bra, och nog med 3½-åringen också, men en 7 månaders, eller 1½ år vilket han skulle vara om ett år. Det känns som en marddröm. *hemska tanke* Precis i den ålder då de går som "bäst" och vill upptäcka ALLT, på egen hand. Skulle nog behöva en semester då jag kom hem igen

    Egentligen skulle jag nog som jag känner just nu kunna ta en bröllopsresa vart som helst, bara jag får en skön säng, god mat och lugn och ro.
    Så som SPA, Stockholmsvecka på hotell med trevliga restauranger och museumbesök, en vecka i fjällen, eller hotellet i Överum en vecka Nävars...men lugn och ro och tid för varandra...

    Nähä, nu kallar klockan, dags att hämta barn på dagis och skola!

  • dreams come true

    Moonlight: Vem var det som var negativ? Kan ju vara bra att veta vem man INTE ska anlita i så fall...
    Angående barn på festen så känner vi att det skulle bli alldeles för mycket barn. Det är roligt och härligt med barn, men som småbarnsföräldrar har de flesta av våra vänner barn och har fortfarande i släkten små barn. Så det skulle säkert resultera i 15-20 barn. Och av erfarenhet så vet jag att barn kan ha roligt på ett bröllop, men tyvärr så är det också så att de stör en del i talen, mammorna och papporna kan inte riktigt slappna av och umgås och det blir mycket tomma platser emellanåt vid borden då föräldrarna ser till och är med sina barn. Och inte minst så blir det för många en mycket tidigare hemgång.
    Vet inte hur vi kommer göra om folk tackar nej på grund av detta, kanske får de ta med barn i alla fall i så fall. För vi vill ju gärna ha med alla de vi bjudit. Känns som ett problem vi får ta då vi kommit dit.

    P: Tar tacksamt emot alla tips angående SPA resor så om du har förslag på hotell och liknande är det bara att du hör av dig

    Vi kommer prata med Nunan om bröllopsfotografering men tänker nog även ha någon som inte är professionell att fotografera under vigsel och middagen.
    Vi tänker oss ett utomhusbröllop då vi ska gifta oss borgligt och inte efter att ha skavt sönder halva hjärnan kan komma på ett endaste fint inomhusställe som är lagom stort för vår  vigsel. Har nog tänkt att ha någon som sjunger, men inte kommit så långt som till vem ännu...

    Vad jobbigt att inte ha någon direkt avlastning där ni bor nu, det behövs ju verkligen när man är småbarnsförälder. Men vad skönt för er med en så pass lång resa på tu man hand. Är ju verkligen något man längtar efter just nu!

  • dreams come true

    Moonlight: Jaha...vad konstigt.. När jag pratade med henne var hon jättetrevlig. Och hon har mycket bra rekommendationer runt om. Har hört mängder med folk som pratar gott om henne. Kanske bara var något just då när du ringde.
    Har en kompis som anlitade henne till sitt bröllop, god mat, villig att ändra i "menyerna" och allt till ett bra pris. Plus att hon kan stå för både porslin och disk.

    En bra frissa är väl Chrisma, dit kan man ju även få sminket om man väljer de på Spa´t. Men om de är så billiga vet jag inte. Tror min kompis gav 2600:- ungefär för håret  där. Så billigt är det inte, men tror å andra sidan de gör det VÄLDIGT bra.

    Är faktiskt inte så nervös över vädret vid en utohusvigsel. Drömmen vore ju såklart solsken och lagom varmt. Men "räknar" lite med att det ska vara halvdåligt väder. Fixar ett stort tält att ha utifall att som får resas på förmiddagen om man ser att vädret inte blir något vidare och så får vi väl inhandla stora mysiga paraplyer för vår "inmarch".

    Funderar lite kring just traditionen man har i kyrkan att tända ljus för de nära och kära som inte är i livet längre och såklart inte kan delta. Vid en borglig utomhusvigsel, skulle man istället kunna blåsa såpbubblor som får virvla upp i himmlen? Eller känns det fånigt?
    Skulle  vilja göra någonting då en av de som tyvärr är borta är så nära som sambons mamma.

  • dreams come true

    Har fått hem mina kort som jag ska pyssla till idag förresten!
    100 stycken vita, inklusive kuvert för 165:- Misstänkte att de kanske var tunna och sladdriga, men inte alls. Bra kvalitet och tjocka kuvert! kommer nog bli toppen, blir att ta en runda och titta lite papper och dekorationer också.

  • dreams come true

    Vad tänker ni kring mat?
    Vi skulle ju vilja ha serverad tre rätters... men ett julibröllop riskerar ju att bli väldigt varmt. Och en serverad middag blir ju oftast varm. Hur ska man fundera? Behöver lite input känner jag.

  • dreams come true

    Vi kommer nog inte ha några vigselprogram. Och festprogrammen tänker vi nog delvis kopiera upp i kopiator. Min pappa har en superduperkopiator på jobbet, så pass bra att man inte ser skillnad på orginal och kopior, så det ska nog bli bra.

    Oj, amatörfotograf under hela bröllopet....svår fråga men ett par tusenlappar kanske?
    Äär ju mycket jobb...dels allt fotograferande en hel dag...och sedan allt redigerande.

Svar på tråden Brudar i närheten av Västervik