Inlägg från: Sommaren 2011 |Visa alla inlägg
  • Sommaren 2011

    Boråsbrudar 2011

    Och här är det också Borås! Fast inte inflyttad, utan en riktig inbiten sådan :)! Vi ska gifta oss 2 juli. Vi har bokat stället vi ska vara på (och betalat anmälningsavgiften, puh) och vi kommer gifta oss i trädgården där. Antingen med präst eller borgeligt. Vi ska dock inte vara här hemma utan en bit utanför Gbg!

    Vårt tema är lite chanel-inspirerat. Tänkte oss creme + svart genomgående och så massor av härliga, gärna vilda, lite busiga blommor.

    Just nu funderar jag mycket på en klänning som jag sett, men ej kan hitta. Den verkar vara med ett separat liv och så två olika kjolar. En lång till vigseln och sedan en kort till partyt. Såg ut att vara helt i tyll, med ett svart smalt satinband i midjan. Superfin, men hittar den inte någonstans...   

    Ser så mycket fram emot juli!! Och det blir mysigt att följas åt i tråden här! 

  • Sommaren 2011

    Vi ska ju ha buffe och då betalar vi runt 250 kr/ pers för huvudrättsbuffen. Sedan kostar efterrättsbuffen 125 kr/ pers. Och nattamaten runt 55 kr/ pers. Det som känns dyrast är den där efterrättsbuffen som vi så gärna vill ha... Men vi kommer nog köra på förslaget vi fått! Kollade och det är OK att själva ta med snacks och även godis om vi nu ska ha godisbuffe!

    Vilken tid ska man ta vigslen? Vi ska ju vigas precis utanför festlokalen, så det enda som kommer ta tid innan maten är lite skål & mingel direkt efter vigslen. Kanske något litet jippo, men inget som tar tid. Är 15.00 för tidigt? Känns som att vi kommer servera middagen redan vid 16-16.30 i så fall... Hur gör ni andra??

    Nya i tråden - Välkomna! Kul!!

  • Sommaren 2011

    AnnC81 & Rocktroll - tack för era fina tips. Ni har nog helt rätt! Vi tänkte runt 15.00 för att om det är fint väder så är det så härligt att vara ute och ta vara på dagen.Det är havsutsikt där vi ska vara och väldigt fin natur. Men det kommer bli för mycket dötid. Så när jag ska ringa till prällen idag, så kollar jag om hon kan vid 16.30-17.00! Tur att jag har er :)! Blir ju snurr i huvudet av alla beslut som ska tas, hihi...

  • Sommaren 2011

    Bettys har i alla fall varit superduktiga, har lite dålig kolla på hur de är idag. Men de är nog också väldigt dyra :)! Men helt klart värt att kolla upp.

    Jag är ju inne på ett lite busigt tema, med kanske kvistar och blad i lockigt hår och en väldans vild bukett. Så min svärmor har tackat ja till att fixa den och all dekoration till dukningen. Hon är sjukt duktig på blommor och sånt. Men det är ju inte säkert att det blir billigare precis... :)  

  • Sommaren 2011

    ...och jag har just prelbokat rum på hotellet så att det fínns om gästerna vill sova över! Lokal, vigselplats, mat & hotell klart. Härligt! Fick dock ej tag i prästen. Typiskt!! Bara det blir ordning på det så känns det som att de stora grejerna är OK. Fotograf och DJ blir väl nästa steg efter det, om jag förstår det hela rätt:)!

  • Sommaren 2011

    Jodå här är full fart :)! Fast Prästen får jag ej fatt, har ringt både igår och idag...  Trodde inte att de var så fullbokade en helt vanlig måndag/tisdag :)! Får prova snart igen. För om bara det blir OK (och att det är okej vid 16.30-17.00) så kan man ju börja spåna på lite inbjudningar!

    Chriss82 & A6vis - Blir spännande att höra hur det går med alla lokaler! Hoppas att det är någon som känns klockers och att ni kan få besked!

    Nu är det klänningen också... Är det någon av er som sett till en klänning med en tyllkjol som är lång och som man sedan kan göra kort?? Känns som att jag kollat och frågat överallt, men den verkar inte finnas... Kanske var den jag såg köpt utomlands eller uppsydd... Hör av er om ni ser något liknande!

    Glad em & kväll på er!

  • Sommaren 2011

    Annch81 - Åååå vad trist att inte få gå och kika på lördag... Men då har du det roliga framför dig ett tag till :) När vi förlovade oss lät vi göra våra ringar på smycka. Killen som jobbar som smed där är väldans duktig. Ifall man inte vill köpa en färdig ring! Själv har jar ingen aning om vad jag vill ha... Tycker det är svårt, det ska ju passa med förlovningsringen och så har jag en sån där ring med barnets och sambons namn från Idéguld också... Får klura lite.

    Du får jättegärna kolla om du hinner och vill ang klänningen! Å vad snällt! Och får vi inte napp där, så får det bli som du säger, att gå till skräddaren!

    Chriss82-typiskt att det inte kändes bra... Det var nog som när vi kikade på båtar. Vi började i den finaste & dyraste & största. Sedan kändes inga andra bra överhuvudtaget :)! Ellagården äääär ju väldigt mysigt förstås... Men så klart så kostar det efter det också... Funderar på om jag vet något mer ställe här i närheten... Hultafors bygdegård är rätt mysig... Ligger dock precis jämte järnvägen. Nej det var svårt detta... Hoppas att det ger sig!

  • Sommaren 2011

    AnnC81 - Jag har skickat meddelande till dig med min mailadress nu! Hoppas hoppas... :) 

  • Sommaren 2011

    AnnC81- super!!
    Och stackars er att vara förkylda och så måste din m2b resa iväg också... Jag själv skulle också rest iväg idag, men har feber så jag fick boka av. Trist å va sjuk helt enkelt! Krya på er!

  • Sommaren 2011

    Som2010 - Jättefin klänning, det kommer säkert bli super med din svart/vita bukett! Jag har varit i Hedareds bygdegård på fest. Det är en ganska stor lokal, med en "kioskdel", typ en stor öppning där de säljer godis och sånt när det är fester mm. Det är länge sedan jag var där, men den är i alla fall inte lång & smal vad jag kan minnas.
    Kanske inte superduperunderhållen...

    Hade du kollat Bredareds bygdegård? Där var vi på bröllop och den är ju väldigt mysig. Och mysig gårdsplan och bra med toaletter och allt. Och fin inramning vid dörren, så där lite gammaldags känsla (om jag minns rätt).

    Lycka till, själv ska jag ringa prästen för fjortonde gången :)

  • Sommaren 2011

    Wiiiihi, har bokat bröllopsresan! Känner mig genast lite friskare :)

    Vill tipsa er andra om att cityairlines idag släppte sina billiga resor för nästa sommar! Om man kan tänka sig att inte åka charter (vi har gjort det många gånger och känner att det blir spännande att prova något nytt nu) så kan man hitta flygbiljetter t&r för runt 1200 kr/ pers. Massa mysiga destinationer! Tips bara! Och så får man hitta boende själv, men det måste finnas hur mycket som helst tänker jag!

  • Sommaren 2011

    AnnC81 - Grekland är nog jättebra i slutet av maj! Då är det väl som grönast och finast tror jag! Jag har varit en gång i maj, det enda var att det öste ner regn en kväll. Men det vet jag inte om det är typiskt för maj :)

    Vi har varit i både Spanien och Frankrike i början av juni, och jag tycker vädret varit lite ostabilt, så jag hade nog satsat på Grekland eller kanske Cypern. Men inget kan väl bli fel på en honey moon :)

    Som 2010 - hur gick det hos frissan? Blev du nått klokare?

  • Sommaren 2011

    AnnC81 - vi var på Lefkas. Kanske är det något med maj och regn och Grekland ändå... Nu i maj ska vi åka till Turkiet - Side. Det är tydligen grymt i maj sägs det. Kanske lite mindre risk för regn... Turkiet är ett väldigt härligt och vackert ställe tycker jag. Och man vill ju att det ska bli super på bröllopsresan! Cypern är nog också mindre risk för regn skulle jag tro... Lycka till med vad det nu blir!

    Chriss82 - vad kul att ni bestämt er för Ellagården. Håller tummarna för att det är ledigt nu då! Vi ska faktiskt på bröllop där i höst! Kan ge dig lite inside efter det :)

    Annars tycker jag att vi helt fastnat i planeringen... Prästen ringer inte tillbaka och inte har jag hunnit ringa igen själv heller :) MÅSTE jaga på nu, så att vi får färdigt det. Sedan känns det lite lugnare!

    Håller på med klänning också... Väntar på lite bilder så får vi se om det kan vara något. Men det finns ju mycket tid ännu!

    Sedan har jag börjat lura lite på vad vi ska ha i baren, om vi kanske kan ha miniflaskor med bubbel till bröllopsskålen & minglet och massor med sånna där små soliga saker. Som man egentligen inte alls behöver fundera på nu, men som är så skoj!!

    Frissan och sminket tänker jag överlåta till min bästa kompis, som inte är varken utbildad på hår eller make, men hon är superduktig och vet precis hur jag vill ha det. Vågat - hmmm... Spännande :)

    Alla andra - vad funderar ni på och hur går det?

  • Sommaren 2011

    AnnCh81 - Åhhh vad långsamt att bm reser bort hela tiden :)! Men du har ju kommit långt med annat smått och gott!

    Piilan - grattis till lokalbokningen! Kul att det blev Ellagården! Så mysigt där ju!

    Själv jobbar jag och bm jobbar ännu mer och däremellan myser vi med barnet. Inte mycket tid till planering. Men vi ska skicka ut save the date kort i mitten av november har vi planerat. Vi gifter oss ju också mitt i sommartiden. Så det är väl det vi ska ta tag i!

    Hur går det för alla er andra??

Svar på tråden Boråsbrudar 2011