• melondoft

    CAMBRIDGEKUREN - Tråd 18. Alla gamla och nya se hit!

    Det verkar rätt dött här just nu (folk kanske sover) men jag skriver här i alla fall.

    Jag har återigen tagit upp min rena kur. Har hållt på med Cambridge sen februari, dock med kombinerad kur och en kort stund med ren kur, sen även "fuskat" helt och bara ätit mat. Sen februari har jag gått ner ca 18-19 kg, hade gått ner mer men denna sommar har varit full av onyttigheter.. :/ Nu har jag bestämt mig för att köra igen, inte bara för att jag gifter mig om 3½ månad utan även för att jag är trött på att vara fet och för att jag inte vill leva såhär längre.

    Startvikt denna gång: ca 136 kg *mår illa när jag tänker på det* :/

  • melondoft

     


    tre kilo i veckan skrev 2010-08-30 06:42:15 följande:
    Jaha, gissa vem som har fuskat under helgen då?Det gick jättebra tills i lördags eftermiddag då jag fick reda på ett dödsfall i familjen.Sen börjar jag även misstänka att jag är gravid...Fan, fan, fan! Nu skiter jag i det här och tänker bara fokusera mig på mig själv (= bantningen). Och göra ett jäkla graviditetstest... Jag ger blanka fan i om jag måste sitta och spamma tråden hela min vakna tid för att distrahera mig själv, KILONA SKA BORT! Ny vecka, nya tag! Amen

    Usch va jobbigt med dödsfall, sånt tar allt hårt på en! *kramar*

    Det är nog bra att kolla upp ev. graviditet så snart som möjligt eftersom du inte får köra Cambridge om du är gravid. Och är du inte gravid så är det klart vi ska fortsätta stötta dig med vikten! (Vi kommer självklart stötta dig om du är gravid också, var inte så jag menade ^^)

    Jag har snart klarat av min första vecka med ren kur. Känns okej, jag tar en dag i taget. Min tanke är hela tiden "jag kör soppor och shakes idag, så får vi se vad som händer imorgon". Tänker man så varje dag så kommer inte "imorgon är den dagen jag äter mat" om ni förstår. För om jag tänker "jag ska inte äta mat på 2-3 månader", då får jag panik!! :O

    Jag måste bli bättre på att dricka vatten... har haft ont i huvudet större delen av den här helgen, inge kul alls. :(

    Idag känner jag mig rätt nere, beror nog inte så mycket på kuren men det påverkar ju att man inte känner sig lika motiverad.

    Kom igen nu tjejer, nu hjälper vi varandra!!!

  • melondoft

    Lättare: självklart får du kopiera det. Det har faktiskt hjälpt mig. Det som tar mig igenom detta just nu är just den frasen och sen "11 december, kämpa på" då vi gifter oss 11 december och jag vill bli av med så mycket som möjligt innan dess. Jag har också planer på att sätta upp bilder på klänningen typ på kylen och skafferiet med orden "det är INTE värt det!!" och bredvid ha en bild på min son och min sambo, för att sporra lite extra. Det känns som att alla sätt är bra utom de dåliga! ;)

    Nova81: jag tycker absolut inte att du ska deppa för att du "bara" har gått ner 0,7 kg första dygnet, kom igen! Det är ju massor på bara ett dygn! Slå ihop det på en vecka och det är nästan 5 kg på en vecka! Dessutom väger man lite olika från dag till dag, även när man kör kur så man ska egentligen inte väga sig så ofta. Det allra bästa är en gång i veckan, samma dag och vid samma tidpunkt, då får du den mest exakta siffran. Och i övrigt vill jag bara säga kämpa på!!!

    Här har ni en som har i alla fall 45-50 kg kvar att gå ner. Då ska tilläggas att jag har gått ner ca 32 kg sen sonen föddes i december så det har hänt lite men mycket kvar. Men vi klarar det här tjejer, eller hur??

  • melondoft

    Lättare: ja, jag kan ju alltid försöka vara ett uppslagsverk i alla fall ^^

    Angående vattnet så är det allra bästa att dricka lite ofta, då kroppen inte kan ta åt sig hur mycket vatten som helst på en gång. Men bättre att dricka mycket på en gång än inte alls så jag tycker att om det funkar bäst för dig så kör på det. Det viktiga är att du får i dig det. :)

    Angående sporre och otroliga resultat så vill jag bara hojta till om min syster. Hon började med Cambridge samtidigt som mig i februari och körde ren kur från början. Hon har gått ner ca 77 kg sen dess, på ett halvår alltså! Så om man bara vill och kämpar så går det, jag har henne som levande bevis!!!

    Och tack för alla fina kommentarer om bröllopet! Måste säga att jag är rätt nervös men jag har i alla fall hittat den klänning jag vill ha (tror jag iaf :P) så nu är det bara att köra på. :D

  • melondoft

    Åh nu måste jag bara få skriva lite!!! :D Har kört ren kur i en vecka nu. Jag körde ren kur maj-juni förut och visst gick jag ner men inte i ett särskilt högt tempo. Nu när jag ställde mig på vågen imorse visade den -5,8 kg!! KAN NI FATTA!!! :D Nästan 6 kg ner!! *superglad* Nu känns det verkligen motiverande. Bara att hoppas att den fortsätter ner!

    Fler som ska på konsert i oktober ser jag. Vad är det för konserter som är aktuella? Själv ska jag på Volbeat!! :D

  • melondoft

    Tack så mycket! :) Måste säga att det faktiskt känns riktigt skönt då jag i stort sett hela tiden bara kan tänka på hur gott det skulle vara att få äta riktig man men jag vet att jag måste göra det här för bröllopet, min familjs skull och framför allt för min egen skull!!

  • melondoft

    Nova81: precis som tre kilo i veckan säger så gör din kropp allt för att bli frisk och därför prioriterar den definitivt inte att gå ner i vikt, utan lägger all energi på kroppen och sjukdomen. Du ska se att när du blir frisk igen så kommer det rassla till på vågen!! *peppar* :)

  • melondoft

    Sen jag började med Cambridge i februari har jag gått ner 22 kg, hade gått ner mer men har inte alls skött mig i sommar så gick upp en del så det påverkade ju... :/ Men är på god väg i alla fall, trots att det är MYCKET kvar!

  • melondoft

    Då ska också tilläggas att jag inte har kört ren kur hela tiden utan har gått på kombinerad. Har tidigare bara kört ren kur typ maj-juni, ca 1½ månad. I övrigt bara kombinerad.

  • melondoft

    -22 kg är från när jag startade i februari, i de är mina -5,8 från denna vecka medräknat.

    Jag kör ren kur nu och har alltså gått ner 5,8 kg på en vecka. :)

  • melondoft

    Återigen hänvisar jag lite till min syrra... hon har precis börjat äta lite efter att ha kört ren kur i snart 7 månader och det första hon fick äta var kokt torsk, räkor, lite sallad och böngroddar. Så nåt sånt borde du absolut kunna äta. Visst, det kanske inte blir exakt samma effekt som om du kör ren kur men samtidigt kanske du aldrig blir frisk heller om du inte äter lite mer än bara sopporna. Krya på dig, massor!! *kramar*

  • melondoft

    tre kilo i veckan - jag vet att det är jäääkligt svårt att låta bli vågen men ett tips är ändå att inte väga dig varje dag utan endast en gång i veckan eller så. Dels kan det variera jättemycket från dag till dag, och dels kan du bli så fixerad vid siffrorna och stressad över det att kroppen faktiskt stänger av och inte går ner något. Så var lite kall när det gäller vågen. Ett tips, till oss alla! ^^

  • melondoft

    tre kilo i veckan - Åh va jag känner igen det där! Det var nog det som förstörde för mig förra gången. Tanken om hur gott och mysigt det var men när man väl gjorde det var det inte så spännande. Som du säger är det svårt att få till ett bra mysalternativ när man går på kur. Vet inte riktigt vad man kan hitta på men man kanske kan ta ett gott bubbelvatten och några gurkstavar eller så? När jag var som mest desperat under min rena kur förra gången frågade jag min konsulent och hon sa att det var okej med gurka. Dock kan jag känna nu att jag kanske mest lurade hjärnan men jag vet inte... Kanske ett alternativ istället för att ge upp och svulla i alla fall??

  • melondoft

    när det gäller hur mycket jag planerar att gå ner på en månad vet jag inte riktigt... eftersom jag tar kuren "en dag i taget" så tar jag även viktnedgången så. Så länge vågen visar minus är jag nöjd. Men någonstans i bakhuvudet är min baktanke att ha kommit under 100 när jag gifter mig i december. Men det är långt kvar, rent viktmässigt alltså..... :(

  • melondoft

    Tyvärr kan jag inte ge er något bra svar på det där med Cola då jag har hört både och. Vissa säger att det är okej medan andra säger att det inte är det eftersom det fortfarande innehåller sötningsmedel... själv skulle jag inte våga chansa men så ska jag också erkänna att sen jag började med Cambridge i februari så HATAR jag coca cola i alla dess former. Tycker det bara är sliskigt och smakar tillsatsämnen. Och det kommer från en som var BEROENDE av Cola light innan. ^^ Så tyvärr får ni nog fråga era konsulenter eller så, den frågan går jag bet på. Ramlösa däremot är inga problem, dock är det ju alltid så att vanligt kranvatten är det bästa men bubbelvatten kan man dricka. :) Jag brukar försöka se till att inte mer än MAX 1 liter av de dagliga 3 är bubbelvatten.

  • melondoft

    Nova81: usch va jobbigt det låter!!! :( Får verkligen hoppas att du blir frisk snart från allt!!!! Gällande kombinerad kur gick jag på det förut. Så länge man ser till att sköta sig, dvs äter 2 soppor om dagen och sen en liten tallrik mat (BRA och RÄTT mat) så kan man fortfarande få bra resultat... jag gick ner ca 2-3 kg per vecka då när jag verkligen skötte mig. Dock tycker jag att det är mycket svårare att sköta sig när man kör kombinerad kur jämfört med ren kur. Det känns som det är mer "okej" att fuska (fast det är det självklart inte, bara ens jävla matberoende som säger det)

  • melondoft

    Lättare - just nu går det inte alls för mig. Har mått väldigt psykiskt dåligt sista tiden vilket har gjort att jag inte alls har orkat. Dessutom var jag på handbollsturnering i helgen och blev alldeles svimfärdig när jag bara åt ren kur så jag körde lite mat och sen var jag fast... har gjort en deal med sambon idag... idag äter jag skit. Har stoppat i mig allt möjligt dåligt. Men from imorgon är det slut på ALLT. Då är det ren kur som gäller, oavsett vad som dyker upp i mitt huvud, inga ursäkter!!

    Var hos läkaren idag. Har haft ont i min högra fot till och från sen förra lördagen, sen i helgen blev den mycket värre på turneringen och sista matcherna kunde jag inte vara med. Det visade sig att jag har en stressfraktur i foten. Det SUGER kan jag säga för det innebär INGEN handboll på MINST 4 veckor!!!! Och jag som äntligen hade kommit igång ordentligt! :( *buhu*

    För syrran går det äckligt bra... :P Hon har gått ner nästan 80 kg nu. Hon har börjat äta lite smått, ca 100 g proteiner och sen grönsaker en gång om dagen. Sakta men säkert ska hon trappa upp det. Det är verkligen en helt annan människa. Samtidigt som jag verkligen unnar henne det kan jag inte låta bli att vara så avundsjuk att jag bara vill hata henne... men, det är bara mitt eget fel att jag inte är där än... men jag SKA dit!!!

    Hur går det för dig??

  • melondoft

    Rent psykiskt har jag inte mått särskilt bra men jag har kämpat på med ren kur, bortsett från förra veckans miss och har denna vecka gått ner 3,5 kg. Så totalt sen jag körde igång för tre veckor sen har jag gått ner 9 kg, då med en "fuskvecka" så det känns helt okej. Får ju fortfarande inte träna handboll men ska dit idag och köra ett rejält pass på gymmet tänkte jag. :)

    Haha, ja jag kanske ska fråga syrran om hon har lust att hänga här med oss. ^^

  • melondoft

    Lättare: du ska dricka minst 3 liter om dagen men jag har inte hört något om att man MÅSTE dricka 4 liter. Men självklart är det bättre ju mer du dricker, men minst 3 är det enda jag har hört. Så inget att stressa över. :)

Svar på tråden CAMBRIDGEKUREN - Tråd 18. Alla gamla och nya se hit!