• passionsblomman

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Allra käraste trådvänner.
    Vi går mot brons och guld september. Nya planer, nya val, nya möjligheter.
    Nu har vi följts åt så länge, så nu går det inte att släppa taget. Nu måste vi få veta hur fortsättningen som följer blir. För oss alla.

    Det är mer värt att ha varandra i de tuffa tiderna än vad ord räcker att beskriva. Det är mer glädje än någon kan fatta att få dela alla skratt och det goda som händer med vänner tvärs över alla avstånd.

    Det är med förväntan jag ser fram emot vår gemensamma höst.

    Ros

    "Det är inte så svårt att vara modig om man inte är rädd."/Mumintrollet

    Förra tråden:www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-17 19:16
    Försöker lägga länken till gamla tråden igen då: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html
  • Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans
  • ingenjörsbruden

     


    muggles skrev 2010-11-16 15:28:20 följande:
    Flamman: men kan man inte julbaka redan nu då? Det är ju snart advent. Så har barnen fått uppleva sitt julbak som de kan drömma sig tillbaka till när de är 40 bast... El köp en färdig pepparkaksdeg och gör ett pepparkakshus tillsammans. Äh va fan, man måste inte pyssla med dem heller. Tänk såhär: de pysslar så det räcker och blir över på förskolan och i skolan. Hemma kan man göra annat! Som att mysa med en kopp varm choklad, läsa lite tillsammans. Det behöver ju inte vara mer! Är inte det viktigaste vi kan ge våra barn i dag TID? Och ok då, man hinner kanske bara mysa en halvtimme då och då (pga heltidsjobb och alla aktiviteter och egen träning mm som ska hinnas med) men det är ju bättre än inget?!

    Håller med!

    Min mamma har aldrig heller pysslat....men sjungit julsånger har vi gjort massor tillsammans, i stämmor o haft jättemysigt. O det är ju perfekt för dig skönsjungande flammisen!

  • ingenjörsbruden

    En av mina beställare bakade lussekatter i helgen o frös in...för sen har de inte alls tid......o nytinade lussekatter är inte dumt alls!!! *dregglar lite*

  • passionsblomman

    Flamman, köp färdig pepparkakshus-kit på ICA. Det är bara att smälta socker och limma ihop. Lite snett är bara charmigt. Glasyr köper du också färdig på tub om du vill och så Non-Stop för flickorna att pilla dit.

    Pepparkakshjärtan av lite större modell limmar du ihop till små Samekåtor och så får ungarna pynta sina egna så har du plötsligt en liten pepparkaksvärld.

    Hembakta pepparkakor göres lämpligen av färdigköpt deg.

    Något julgodis eller de där lussekatterna kan du väl göra med dem ifall du tycker det är ku, annars har ni väl det där pysslet ni alltid brukar gå till? Då får de ju pysselkvoten fylld. Väl?

  • muggles

    Ingis: hur många barn har du då? Känner att jag behöver uppdatera mig om dig - du vet allt om mig och jag vet inget om dig. Läskigt! 1000 kr i julklapp tycker jag låter alldeles för mkt. Jag ger för ung 500 kr till min man och det tycker han är i mesta laget. Han får den klart dyraste klappen av alla. I resten av släkten har vi sagt att klappen (som vi då har lottat) får kosta max 2-300 kr.


    Jag tycker också granen ska vara inne, grandoft är ju JUL i stora lass! Jag har aldrig sett några kryp. Visst, jag vet att de finns där men har man inte sett dem så lider jag inte av det. Och jag har för mig att de dör rätt fort i inomhusluften som är rätt torr.


    Flamman: lätt pyssel som du kan göra med barnen (redan nu!) är köpa apelsiner och en påse hela nejlikor och lite rött band. Sedan gör ni fantasifulla apelsiner (låt kreativiteten flöda!) och hänger upp dem. Det doftar också jul! Lätt som en plätt. Räcker inte det som pyssel för den här julen?

  • ingenjörsbruden

     


    passionsblomman skrev 2010-11-16 15:32:08 följande:
    Flamman, köp färdig pepparkakshus-kit på ICA. Det är bara att smälta socker och limma ihop. Lite snett är bara charmigt. Glasyr köper du också färdig på tub om du vill och så Non-Stop för flickorna att pilla dit.Pepparkakshjärtan av lite större modell limmar du ihop till små Samekåtor och så får ungarna pynta sina egna så har du plötsligt en liten pepparkaksvärld.Hembakta pepparkakor göres lämpligen av färdigköpt deg.Något julgodis eller de där lussekatterna kan du väl göra med dem ifall du tycker det är ku, annars har ni väl det där pysslet ni alltid brukar gå till? Då får de ju pysselkvoten fylld. Väl?

    De ska ha bra passform har jag hört!

    Bakar man själv själva husdelarna så blir passformen intressant....o jobbig!

    Det får bli mitt projekt i år....ett pepparkakshus måste jag ju bygga någongång i livet....för många andra hus har jag ju redan byggt!

  • ingenjörsbruden

     


    muggles skrev 2010-11-16 15:34:03 följande:
    Ingis: hur många barn har du då? Känner att jag behöver uppdatera mig om dig - du vet allt om mig och jag vet inget om dig. Läskigt! 1000 kr i julklapp tycker jag låter alldeles för mkt. Jag ger för ung 500 kr till min man och det tycker han är i mesta laget. Han får den klart dyraste klappen av alla. I resten av släkten har vi sagt att klappen (som vi då har lottat) får kosta max 2-300 kr. Jag tycker också granen ska vara inne, grandoft är ju JUL i stora lass! Jag har aldrig sett några kryp. Visst, jag vet att de finns där men har man inte sett dem så lider jag inte av det. Och jag har för mig att de dör rätt fort i inomhusluften som är rätt torr. Flamman: lätt pyssel som du kan göra med barnen (redan nu!) är köpa apelsiner och en påse hela nejlikor och lite rött band. Sedan gör ni fantasifulla apelsiner (låt kreativiteten flöda!) och hänger upp dem. Det doftar också jul! Lätt som en plätt. Räcker inte det som pyssel för den här julen?

    En liten presentation av Ingis nu när hon har lite tid!
    Det vikigaste först.....
    Jag har en liten Isabella där hemma som är 15 månader. Hon är hemma med sin pappa nu fram till januari sen ska jag skola in henne...gulp....
    Hahahaha nä du....känn inte så.....jag har inte jättekoll...men när du berättar ibland så får jag "just det" känsla på mkt!
    Jag jobbar som byggnadsingenjör, är 30+ o bor i ett egenritat o producerat hus lite utan för Lund.
    Har precis haft mitt livs värsta o bästa år.....fått barn (underbart men jobbigt) o byggt hus samtidigt (ingen bra planering...men vad gör man..... husbygget har varit väldigt jobbigt och tidivis gjort mig väldigt frustrerad då jag fått ta barnbiten o maken huset o han är  INTE byggnadsingenjör).

  • ingenjörsbruden

     


    muggles skrev 2010-11-16 15:37:50 följande:
    Det här är jultradition för mig: matmor.blogspot.com/2009/12/finska-julstjarno... (har finska rötter). Men vi har alltid köpt färdig smördeg. Däremot har mamma kokat egen plommonsylt med hel kanelstång i. Mumma!

    Låter som ett recept med lagom många ingredienser i! Verkar dessutom jättegoda!

    Nejlikeapelsiner ska jag def göra...det luktar så ljuvligt!

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans