• passionsblomman

    I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans

    Allra käraste trådvänner.
    Vi går mot brons och guld september. Nya planer, nya val, nya möjligheter.
    Nu har vi följts åt så länge, så nu går det inte att släppa taget. Nu måste vi få veta hur fortsättningen som följer blir. För oss alla.

    Det är mer värt att ha varandra i de tuffa tiderna än vad ord räcker att beskriva. Det är mer glädje än någon kan fatta att få dela alla skratt och det goda som händer med vänner tvärs över alla avstånd.

    Det är med förväntan jag ser fram emot vår gemensamma höst.

    Ros

    "Det är inte så svårt att vara modig om man inte är rädd."/Mumintrollet

    Förra tråden:www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-17 19:16
    Försöker lägga länken till gamla tråden igen då: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3749736.html
  • Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans
  • Norrskensflamman

     


    passionsblomman skrev 2010-11-16 15:42:54 följande:
    Vaffan ska man förresten pyssla för ifall man inte gillar det???Min sambo skulle aldrig i livet komma på att pyssla. Han spelar schack och brottas med sin son oavsett årstid.
    Eller hur?!?!
  • Norrskensflamman

    En grej som vi gör i vår familj varje jul, som ger julstämning, är att vi den 23:e klär granen (maken och barnen), gör julskinkan (jag), spelar BingoLotto (alla fyra, enda gången på året vi gör det). Lite rim på paket om vi hinner, Men inte alltid. Det brukar jag annars sno ihop 5 minuter innan vi ska iväg på julaftonsmiddag hos pärona. Jag är grym på julrim

  • passionsblomman

    Såg ni de här citaten i Mugglans kak-länk? :


    Sokrates:
    Andra lever för att äta, jag äter för att leva.

    Claude Tillier:
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.

    Olle Lundberg:
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?

    Oscar Wilde:
    Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.

    HC Andersen:
    Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.

     

    Jag gillar Olle Lundbergs och Oscar Wildes!

  • passionsblomman

    Om jag inte minns alldeles fel så brukar Didis (om ni minns henne, ni som hängt länge på BT) svärmor ta ett par pepparkakor och slänga in i en skål i micron med lite vatten och vips doftar det pepparkakor i hela huset.

    En sak jag själv brukar göra som verkligen doftar underbart, är att skiva ett par apelsiner och bre ut på en plåt, torka dem på 50 grader med ugnsluckan på glänt och njuta av julig apelsindoft.
    Apelsinerna är sedan fina att lägga i en glasburk ihop med nötter, kanelstång, stjärnanis etc. Några blockljus intill den burken så har man vips ett mycket trevligt julstilleben.  Eller dekorera paket med apelsinerna, fäst dem i kransar...

  • Aleta

    Ingis, jo det var roligt på jobbet.
    Bra idé med familjefoto! Inser att vi knappt har några heller.
    Underbart julpysseltips med peparkaksflarn i ugnen och sedan äta pepparkaksdegen, det är ju den man vill ha egentligen!


    Julklappar, hjääälp redan! Vi brukar inte ge till syskon och så utan bara till barnen och varandra, men vad???
    Flamman, jag känner igen stressen! De där katalogerna är lite jobbiga. Varför vill de dessutom alltid ha de dyraste prylarna? 


    Muggles, Ada och Beda! Håller också tummarna inför måndag.


    Blomman, vilket struntprat! Negativ i alla trådar? Du är den mest välformulerade och kloka personen av oss alla skulle jag tro. Jag tyckte att din kommentar var ganska snäll med tanke på "melodin" jag vågade inte skriva vad jag tyckte...


    Jag har minsann gjort ett peparkakshus från scratch en gång. Det var när jag var 18 år och var utbytesstudent i Australien. Det skulle visas upp svenska traditioner. Jättefint blev det och det höll i exakt två dagar innan det kollapsade i värmen och luftfuktigheten. Lussekatter blev det också, men de bredde de smör på till min förfäran.

  • passionsblomman

    Aleta, vad bra att det är kul på jobbet! jag tänkte på dig igår på din första dag.

    I den där tråden med "melodin" skrev jag ett inlägg direkt efter mitt , och det blev visst raderat. Jag kommenterade att den här personen startat närmar hundra trdar på bara någon vecka ochundrade om det verkligen inte fanns några trådar man kunde få svar och själv delta? Jag har nämligen aldrig sett ett enda inlägg i någon annan trå. bara egna starter. Underliga sådana också.
    Nästa gång jag kikade hade tråden "rensats" av redaktionen pga påhopp och OT. Mitt inlägg var borta. jag vet inte om mitt var det enda, men jag är väldigt nyfiken på vad de andra kan ha varit?

    Efter detta har inte en enda ny tråd startats och inget nytt inlägg kommit ifrån vederbörande. Jag tror starkt på oknytt i det här fallet.

  • Villemoa

    Jag håller också med! Jag är också en smygläsare av den andra tråden men håller mig bara till den här.


    ingenjörsbruden skrev 2010-11-16 14:16:32 följande:
      Instämmer! Tycker det är roligt att fler ny hänger här förutom mugglan...men jag är en av smygläsarna i granntråden o har följt den sedan jag började hänga på BT.....så jag känner att jag känner mugglan lite mer-........men hinner inte med för 5 öre där.....så jag spammar loss här i stället!
  • Villemoa

    Hej mugglan och kul att se dig här! Grattis till Ada & Beda Hoppas allt ser finfint ut på måndag! Om jag inte har helt fel så delar våra döttrar namn, din heter väl också Moa?

  • MSW

    Om vi ändå pratar om smygläsare, så är jag rätt bra smygläsare av den här tråden.. Men håller mig till den andra! men finns lite här i bakgrunden och tänker på er..


  • Villemoa

    Puerto äter och sover och är hur snäll som helst! Amningen går jättebra! Det vi behöver jobba mer med är stort gap så hon får ordentligt tag. Använder amningsnapp för tillfället för vårtorna är ömma och såriga. Moa är hur fin som helst mot lillasyster! Hon ger henne sitt favvogosedjur när hon gråter och hjälper mig att hämta grejer. Hon är så ömsint och omtänksam! Idag var vi på första promenaden och Puerto gillar vagnen Jag mår också bra, läker fint och så. Sprack inte värst mycket, har några fortlöpande suturer invärtes och ett fåtal ytterst, knappt svullen alls. I kroppen har jag mest ont i ryggen men det blir bättre när jag rör mig. :p & kram till alla!!

Svar på tråden I vått & torrt, genom allt & inget -tillsammans